به گزارش خبرنگار مهر در اراک، با تعطیل شدن مدارس و پایان امتحانات، و فراغت نوجوانان و جوانان، موضوع اوقات فراغت در صدر دغدغه خانواده ها، برنامه مسئولان و اخبار این هفته استان قرار گرفت.
در استان مرکزی بیش از 243 هزار دانش آموز در درس مس خوانند که با آغاز تعطیلات تابستانی باید فکری به حال اوقات خالی از برنامه آنان شود تا هر جه بهتر از این فرصت های استفاده کرد.
طرح غنی سازی اوقات فراغت در 405 پایگاه در اراک برگزار می شود
در همین راستا، رئیس سازمان آموزش و پرورش استان مرکزی از اجرای طرح غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان این استان در قالب 405 مدرسه قرآنی و پایگاههای اوقات فراغت خبر داد.
سیف الله کریم زاده به خبرنگاران اراک گفت: پیش بینی می شود امسال 37 هزار دانش آموز استان مرکزی از ویژه برنامه های طرح اوقات فراغت سازمان آموزش و پرورش استان مرکزی بهره مند شوند.
وی افزود: کلاسهای آموزشی قرآنی، ورزشی، فرهنگی، هنری، زبان آموزی، مهارتهای زندگی،رایانه و رباتیک از جمله برنامه های آموزشی ارائه شده در طرح اوقات فراغت سازمان آموزش و پرورش استان مرکزی است.
آغاز اردوهای طرح هجرت 3 بسیج در استان مرکزی
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی هم از آغاز اردوهای طرح هجرت 3 بسیج سازندگی سپاه روح الله در استان مرکزی خبر داد.
عکس تزئینی است
سردار غلامعلی ابوحمزه در جمع خبرنگاران رسانه های استان گفت: اردوهای طرح هجرت 3 با هدف غنی سازی اوقات فراغت جوانان، کمک به دولت در توسعه سازندگی کشور، اشاعه فرهنگ کار و تلاش با بهره گیری از روحیه بسیجی در عرصه های مختلف، کمک به حفظ و انسجام بسیجیان، افزایش توان فنی و تجربی بسیجیان، کمک به رفع مشکلات بیکاری جوانان دانشجو و دانش آموز از مقطع دبیرستان تا مقطع دانشگاهی جامعه اجرا می شود.
وی خواستار همسویی ارگان های متولی طرح اوقات فراغت برای برگزاری هر چه بهتر برنامه های و استفاده بهتر جوانان و وجوانان شد.
سایر سازمان ها و ارگان های متولی این امر نیز در این هفته در قالب نشست خبری و گفتگوی اختصاصی از برنامه ریزی برای جوانان و نوجوانان خبر دادند.
برگزاری ششمین جشنواره کارآفرینان استان مرکزی
ششمین جشنواره تجلیل از کارآفرینان ستان مرکزی با تجلیل از 9 نفر از کارآفرینان برتر استان در اراک برگزار شد.
این جشنواره با هدف الگوسازی برای توسعه خلاقیت در زمینه اشتغال هر ساله در استان برگزار می شود و حداقل یک یا دو نفر به جشنواره کشوری راه پیدا می کنند.
کار آفرینی موتور محرکه توسعه اقتصاد کشور
معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال وزیر کار با حضور در این جشنواره گفت: کارآفرینی مهمترین موتورمحرکه توسعه اقتصاد بوده و نقش اساسی در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور داراست.
محمد حسین فروزانمهر افزود: کارآفرینان جز ظرفیتهای اقتصادی جامعه بوده و گامهای موثری در راستای توسعه اقتصادی کشور برداشته اند.
وی در ادامه با اشاره به اهداف حوزه اشتغال کشور در چشم انداز افق 1404 گفت: رفع کامل معضل بیکاری با ایجاد فرصت های شغلی برابر برای همه افراد جویای کار و ایجاد اشتغال پایداراز اهداف عالیه حوزه اشتغال کشور در سند چشم انداز 20 ساله است که تحقق ان درگرو اجرای دقیق و کارشناسانه برنامه های تدوین در برنامه های پنج ساله است.
وی ادامه داد: کاهش نرخ بیکاری به 7 درصد و افزایش رشد اقتصادی کشور به 8 درصد از مهمترین اهداف حوزه اشتغال کشور در برنامه پنجم توسعه است.
کارآفرینی بسترساز توزیع عادلانه ثروت و عدالت
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس گفت: کارآفرینی بستر توزیع عادلانه ثروت و تحقق عدالت اجتماعی را در جامعه فراهم می کند.
عباس رجایی در همایش تجلیل از کار آفرینان استان مرکزی افزود: کارآفرینی حلقه اتصال دو عنصراساسی دانایی و تولید در راستای توسعه جامعه به شمار می رود.
وی خواستار توجه بیشتر به ارتقا سطح علمی جامعه با گسترش دانشگاهها و مراکز علمی و تقویت روحیه کارآفرینی و افزایش تولید شد.
کارآفرینی عامل توسعه اقتصادی
استاندار استان مرکزی هم کارآفرینان راهبران واقعی و اصلی توسعه اقتصادی دانست و گفت: آینده نگری و داشتن چشم انداز کاری، مصمم بودن، تمرکز داشتن، انگیزه، از خود گذشتگی و ریسک پذیری از ویژگیهای بارز کار آفرینان است.
علی اکبر شعبانی فرد افزود: کار آفرینان با تلاش در عرصه های اقتصادی بستر افزایش نوآوری، ارتقا سطح استفاده از فناوریها، افزایش تعداد ثبت اختراعات و ابتکارات، تولید دانش فنی، توزیع درآمد، افزایش ثروت ملی و ایجاد اشتغال را در کشور فراهم کرده اند.
وی گفت: با اشاره به نقش کار آفرینان در پیشبرداهداف توسعه ای کشور بیان داشت: ترویج و توسعه فرهنگ کارآفرینی از مهمترین اولویت های کاری برناممه ریزان کشور در حوزه اقتصاد و اشتغال است.
دستگاه قضایی استان مرکزی کمبود نیرو دارد
همزمان با آغاز هفته قوه قضائیه در این هفته، دادگستری استان و زیر مجموعه ان هفته پر کاری را گذراندند.
مدیرکل دادگستری استان مرکزی گفت: دستگاه قضایی استان مرکزی از کمبود نیروی انسانی در بخش های مختلف رنج می برد.
حجت الاسلام حکمت علی مظفری این موضوع را در دیدارکارکنان دستگاه قضایی استان مرکزی با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: در حال حاضر 33 درصد پست های قضایی و 60 درصد پست های اداری بدنه قضایی استان مرکزی بلاتصدی است که با توجه به افزایش روز افزون پرونده های وارده نیروی انسانی شاغل در این سیستم فشار زیادی را متحمل می شوند.
همچنین مدیر کل تعزیرات استان در مصاحبه با خبرنگاران خبر از راه اندازی چهار اداره تعزیرات در چهار شهرستان استان تا پایان سال خبر داد.
بررسی 300 هزار پرونده در مرکز مشاوره ناجا
مدیرکل مشاوره و مددکاری ناجا گفت: در دهه اول فعالیت اداره کل مشاوره و مددکاری ناجا بیش از 300 هزار پرونده اعم از آسیب های اجتماعی و تعارضات خانوادگی توسط کارشناسان این اداره کل بررسی شده است.
سرهنگ علیرضا حمیدی فر در همایش مددکاران اجتماعی استان مرکزی افزود: با بررسی کارشناسانه پرونده ها و ارائه خدمات مشاوره های به خانواده ها حدود 75 درصد این پرونده ها خوشبختانه منجر به سازش شده است.
وی با بیان اینکه بخش عمده این پرونده ها به اختلافات زناشویی مربوط بوده است، بیان داشت: ارائه خدمات مشاوره ای به خانواده های متقاضی طلاق و جلوگیری از وقوع این پدیده شوم در بین خانواده ها باعث شد تا تعداد قابل توجهی از کودکان از برچسب کودکان طلاق در جامعه در امان بمانند.
31 خرداد یادآور شهادت چمران، دلاور مرد ایران اسلامی
31 خرداد هر سال یادآور شهادت دکتر مصطفی چمران در بلندی های دهلاویه و ا.. اکبر است که امت را به سوگ نشاند و روز 31 خرداد را در خاطره ها زنده کرد.
در این ر وز برنامه های مختلفی به همین مناسبت در استان مرکزی به عنوان زادگاه پدری و کشور برگزار شد.
فرمانده سپاه ناحیه اراک مبنای زندگی شهید چمران مجاهدت در راه خدا و هجرت برای حفظ اسلام دانست و گفت: شهید چمران الگوی بی بدیل یک سرباز کامل اسلام و انقلاب بود.
سرهنگ پاسدار سید عطاالله میرکمالی که در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهید چمران سخن می گفت افزود: شهید چمران با مبارزه در تمامی عرصه های علمی، فرهنگی، دینی، و نظامی در برابر دشمنان انقلاب پیشتاز بود.
شهادت چمران نماد آشکار راه و چراغ
شهادت دکتر چمران به ما یادآوری می کند، راه و چراغ راه معلوم است ما باید بصیرت داشته باشیم تا راه را از چاه و بیراهه تشخیص دهیم.
شهادت دکتر چمران یادآور آگاهی واصرار در قدم برداشتن در راه ولایت فقیه است تا پای جان.
وقتی که چمران در دهلاویه به شهادت رسید، امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی در پیامی برای وی نوشتند: "مگر چنین نیست که زندگی عقیده و جهاد در راه آن است؟ چمران عزیز با عقیده پاک خالص... به شهادت رسید."
امام راحل نوشتند : "چمران عزیز با عقیده پاک خالص، غیروابسته به دستجات و گروههای سیاسی و عقیده به هدف بزرگ الهی، جهاد در راه آن را از آغاز زندگی شروع و به آن ختم کرد.
او در حیات، با نور معرفت و پیوستگی به خدا قدم نهاد و در راه آن به جهاد برخاست و جان خود را نثار کرد. "او با سرافرازی زیست، و با سرافرازی شهید شد و به حق رسید."
برگزاری اولین جشن تیرگان پس از ثبت ملی
جشن باستانی تیرگان که اول تیر ماه در روستای زلف آباد با حضور مردم فراهان وسایر شهرهای استان و استان های اطراف برگزار می شود امسال به ثبت ملی رسید و این جشن با حضور مسئولان استان در اینر وستا برگزار شد.
این جشن به منظور قدردانی از لطف خداوند در بارور کردن سنبله های گندم در اولین روز تابستان و آغاز فصل برداشت برگزار می شود.
این جشن با برگزار برنامه های فرهنگی و هنری مانند موسیقی، فال حافظ، خرید و فروش تنقلات و مایحتاج زندگی، پختن غذای نذری، آب پاشیدن به هم و نمایش آثار صنایع دستی برگزار می شود.
جشن تیرگان دارای هویت اصیل ایرانی است
مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ میراث معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور ظهر چهارشبه در این مراسم گفت: تیرگان یکی از جشنهای ملی، دارای وجاهت و هویت اصیل ایرانی و پیوندی معنوی در شکرانه و برکت محصول گندم در فصل برداشت این محصول است.
آتوسا مؤمنی در حاشیه این مراسم، با بیان اینکه آیین باستانی معنوی تیرگان در برخی مناطق دیگر کشور به شیلانه شهرت دارد، افزود: جشن تیرگان زلف آباد فراهان به عنوان نخستین جشن تیرگان ایران به ثبت آثار ملی رسیده است.
وی ادامه داد: تکمیل مستندات جشن تیرگان می تواند این جشن ایرانی را برای طرح و پیگیری مراحل ثبت جهانی آماده کند.
مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ میراث معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشوردر ادامه از ثبت ملی 600 آیین معنوی و طبیعی در کشور خبر داد و گفت: مراحل بررسی پرونده های ثبت ملی 300 آیین و سنت معنوی و قومی ایران امسال در دستور کار است.
نظر شما