۴ تیر ۱۳۹۰، ۱۱:۰۳

پل مرزی ایران - نخجوان بر روی رودخانه ارس افتتاح شد

پل مرزی ایران - نخجوان بر روی رودخانه ارس افتتاح شد

تبریز - خبرگزاری مهر: پل مرزی ایران – نخجوان با حضور معاون اول رئیس جمهور، استاندار آذربایجان شرقی و مقامات عالی‌رتبه جمهوری آذربایجان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون اول رئیس‌جمهور عصر جمعه در مراسم افتتاح این پل که به نام مبارک امام علی (ع) نامگذاری شد، با تاکید بر گسترش روابط ایران و آذربایجان، گفت: این پل قطعه مبارک و خجسته‌ای برای ما و سند دوستی میان دو کشور ایران و آذربایجان است.

رحیمی از طرف جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرد که روابط دو کشور تا جای ممکن گسترش یابد.

وی افزود: استاندار آذربایجان شرقی از طرف جمهوری اسلامی ایران اختیار تام دارد تا در همه زمینه‌ها روابط میان دو کشور را گسترش دهد.

گفتنی است این پل که 250 متر طول دارد در 11 دهنه ساخته شده و برای احداث آن 40 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

با بهره‌برداری از این پل ضمن تسهیل در ترافیک عبوری مسیر ایران و نخجوان، ایمنی رفت و آمد مسافرین و عبور و مرور ترانزیتی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان نیز افزایش می‌یابد.

شایان ذکر است در مراسم افتتاح این پل، نخست وزیر جمهوری آذربایجان، رئیس مجلس عالی جمهوری خودمختار نخجوان و چند تن از مقامات این جمهوری و نیز جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.

همچنین فاز اول طرح توسعه بهره‌برداری از آب رودخانه ارس با حضور رحیمی، معاون اول رئیس جمهور افتتاح شد.

افتتاح این طرح، علاوه بر آبرسانی به دو هزار هکتار از اراضی دشت جلفا، برای 1500 نفر از اهالی این منطقه نیز اشتغال ایجاد می‌کند.

فاز اول طرح توسعه بهره‌برداری از آب رود ارس، توان پمپاژ شش متر مکعب آب در ثانیه را دارد و برای اجرای آن یک خط انتقال 5.4 کیلومتری اجرا شده است.

در جریان سفر معاون اول رئیس جمهور به جلفا و با حضور استاندار آذربایجان شرقی طرح عملیاتی کردن محدوده 20 هزار هکتاری منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس نیز افتتاح شد.

با اتمام فنس‌کشی این محدوده به طول بیش از 49 کیلومتر، قوانین و مقررات خاص مناطق آزاد کشور که تسهیلات و مزایای ویژه‌ای در آن برای سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده در این منطقه جاری می‌شود.

با این رویداد مهم، محدوده منطقه آزاد ارس که در طول سال‌های گذشته عملاً در یک محدوده کوچک 135هکتاری خلاصه می‌شد به بیش از 20هزار هکتار توسعه می‌یابد.

کد خبر 1343404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha