محمدرضا پور ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بحران کم آبی در کرمان یک بلای خاموش است اظهار داشت: بحران مذکور یک زلزله بزرگ برای منطقه محسوب می شود که به مراتب بزرگتر از زلزله بم است و ویرانی و اثراتی مخربتر از زمین بم در پی خواهد داشت در صورت ادامه این روند مردم کوچ خواهند کرد و مشکلات اقتصادی و اجتماعی ایجاد می شود.
پورابرهیمی گفت: طی سه سفر استانی هیئت دولت بحث های کارشناسی زیادی رابطه با انتقال آب مطرح شد اما به تصور بنده درصورتیکه انتقال آب (شرب یا غیر شرب) پاسخگوی مشکل نیست باید به سمت آبیاری صنعتی با سرعت حرکت کنیم.
وی گفت: در حال حاضر نصف آب برداشت شده در کشاورزی به هدر می رود.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فن آوران کشور اظهار داشت: همراه با برنامه ریزی و حرکت به سوی کشاورزی مکانیزه و روش های صنعتی آبیاری باید فرهنگ سازی را در دستور کار قرار دهیم و در مدارس و دانشگاه ها در خصوص مشکل آب و بهره وری اقدامات کارشناسی انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه دولت باید با سیاستگذاری و برنامه ریزی و کمک در این زمینه به همراه مردم اقدام کند گفت: سالانه شش میلیارد متر مکعب آب زیرزمینی در کرمان برداشت می شود.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه ورودی آب زیرزمینی کرمان پنج میلیارد متر مکعب است عنوان داشت: یک میلیارد بیلان منفی است و اگر 400 میلیون متر مکعب آب وارداتی وارد چرخه شود تنها باعث ترمیم بخشی از کسری آب می شود و جبران میزان برداشت شده را نمی کند.
وی ادامه داد: تنها باید میزان برداشت کمتر شود و از روش های صنعتی و علمی استفاده کرد.
نظر شما