به گزارش خبرگزاری مهر محسن خجستهمهر با بیان اینکه هدف از ساخت این کارخانه توسعه تکنولوژی تولید دی متیل اتر و ایجاد ارزشافزوده از طریق فروش گاز طبیعی به واحدهای تولید کننده و صادرات به صورت دی.ام.یی است، گفت: این سوخت جدید از ارزش افزودی بالاتری نسبت به سایر حاملهای انرژی برخوردار است.
وی با اشاره به مذاکرات انجام گرفته با شرکتهای خارجی بهمنظور سرمایهگذاری برای توسعه DME در ایران، تصریح کرد: این تصمیم برای برای جایگزینی بخشی از حاملهای انرژی داخل کشور با این سوخت پاک و همچنین صادرات آن به کشورهای جنوب شرقی آسیا که دارای پتانسیل مصرف قابل توجهی برای دی.ا.یی هستند انجام شد که مطالعات فنی و اقتصادی آن بر عهده پژوهشگاه صنعت نفت بوده است.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از وجود شرایط مناسب تولید دی متیل اتر در منطقه خاورمیانه خبر و افزود: با عملیشدن تولید DME گرید سوخت در ظرفیتهای بالا، بهگونهای که قیمت تمامشده آن با سوختهای متداول فسیلی قابل قیاس باشد، استفاده گسترده از این سوخت جدید در سه زمینه حمل و نقل، تولید توان الکتریکی و جایگزینی سوختهای خانگی میسر خواهد بود.
به گفته وی وجود ذخائر گازی مناسب در کشور، آلودگی پایین حاصل از احتراق دی متیل اتر و امکان جایگزینی آن با سایر سوختهای فسیلی در بخش مصرفکننده از مهمترین دلایلی است که موجب مطرحشدن استفاده از دی.ام.یی در کشور شده است.
خجستهمهر با اشاره به اینکه میتوان از پارامتر قیمت رقابتی گاز طبیعی و وجود زیرساختهای مناسب برای تولید DME بهرهبرداری لازم را به عمل آورد، تاکید کرد: جایگزینی گاز طبیعی و مشتقات آن به جای سوخت مایع میتواند موجب افزایش صادرات فرآوردههای نفتی از محل کاهش مصرف داخلی باشد.
این مقام مسئول، خاطر نشان کرد: با توجه به مزایایی که مصرف دی متیل اتر در قیاس با سایر سوختها دارد، مصرف آن در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای شرق آسیا و کشورهای در حال توسعه، رو به افزایش است.
نظر شما