به گزارش خبرگزاری مهر، نویسنده در این کتاب به بررسی اخلاق از منظر هیوم فیلسوف تجربه گرای اسکاتلندی می پردازد.
این کتاب قرائتی جدید از نظریه اخلاق هیوم ارائه و تلاشی است برای اینکه مباحث مطرح شده توسط هیوم را با مسائل مطرح شده در نظریه اخلاقی و سیاسی معاصر پیوند دهد.
مبنای بررسی نویسنده دو محور از نظریه اخلاقی هیوم است. محور اول در مطالعه کوهن بحث فرااخلاق از دیدگاه هیوم است. کوهن تفسیری از دیدگاه هیوم ارائه می دهد که بر اساس آن منشأ تمایزات اخلاقی، استدلال و خرد نیست.
بحث دومی که کوهن مطرح می کند مربوط به فضایل ساخته و پرداخته محیط انسانی است. این فضایل بر خلاف فضایلی است که در طبیعت و سرشت انسانی قرار دارند. به عبارت دیگر این فضایل ناشی و ساخته و پرداخته اجتماع انسانی هستند.
این کتاب به مناسبت سیصدمین سالگرد تولد دیوید هیوم فیلسوف تجربه گرای اسکاتلندی منتشر شده است.
دیوید هیوم در سال 1711 در ادینبرو واقع در اسکاتلند زاده شد. خانواده اش دوست داشتند که دیوید قاضی شود، اما او علاقه وافری به ادبیات داشت. در آغاز، برای کسب و کار به بریستول رفت، اما بزودی از آن دست کشید و به فرانسه رفت و به تحقیق و تفکر فلسفی پرداخت.
هیوم در فلسفه به واسطه دیدگاههای تجربه گرایانه و شکگرایانه شناخته میشود. برای هیوم این سؤال مطرح است که چرا که ما همیشه به دنبال علت هستیم و برای هر معلولی به دنبال علت میگردیم.
هیوم در مورد توالیها معتقد است وقتی یک موضوع علت معلولی قرار میگیرد در واقع این یک نوع عادت ذهنی است. ما بر اساس انباشت ذهنی برخی پدیدهها را علت پدیدهای دیگر تلقی میکنیم.
نظر شما