۸ تیر ۱۳۹۰، ۲۱:۲۴

روزنامه اماراتی بررسی کرد:

"حیله گری" سیاسی ؛ ترفند جدید اوباما

"حیله گری" سیاسی ؛ ترفند جدید اوباما

یک روزنامه اماراتی به نقل از تحلیلگران نوشت : سخنان اخیر رئیس جمهوری آمریکا درباره افغانستان نوعی حیله گری سیاسی بود، زیرا بر خلاف ادعای وی، نظامیان آمریکایی همچنان در این کشور باقی خواهند ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه National  چاپ امارات، نوشت : باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا چند روز پیش در حالی که برنامه خروج تدریجی آمریکا از افغانستان را اعلام می کرد، گفت : "آمریکا، هم اکنون زمان تمرکز بر ملت سازی، اینجا در خانه است."

بسیاری اضافه کرده اند: "افغانستان، امروز برای شما نیز زمان تمرکز بر ملت سازی خودتان است" طبق گفته های اخیر رئیس جمهور آمریکا، دولت اوباما تا انتهای سال جاری حدود 10 هزار سرباز و 23 هزار نفر دیگر را تا انتهای تابستان آینده از افغانستان خارج خواهد کرد و این روند به طور پیوسته و یکنواخت ادامه پیدا خواهد کرد.

اینگونه سخن گفتن را می توان مشخصا نوعی حیله گری سیاسی نامید.اوباما در حالی که انتخابات سال 2012 را در پیش دارد، در آماده سازی های مقدماتی برای انتخابات، میان بازها و کبوترها در حال مانور دادن است. از حرفهای اوباما که بگذریم، آمریکا مطمئنا به حضور نظامی اش در افغانستان ادامه خواهد داد و سربازان، توانایی ها و نیروهای ویژه خود را تا آینده ای نامحدود در این منطقه نگه خواهد داشت.

اما افغانستان به چیزی بسیار بیشتر از آن نیاز دارد که یک ارتش خارجی می توان به آن بدهد- و حالا همین امروز به "نیازهایش" نیاز دارد. کشورهای دیگر، سازمانهای غیردولتی و سازمانهای خیریه همه باید در پروژه های مربوط به افغانستان حضور داشته باشند و افغانها را به کار گیرند تا این کشور توسعه پیدا کند و این کمکها بهتر است از سوی کشورهای همسایه و به طور ویژه از سوی کشورهای اسلامی ارائه شود که ارتباط بهتری با افغانها برقرار می کنند.

در این مطلب آمده است : برای اینکه شاهد افغانستانی بهتر باشیم، باید این کمکها به طور وسیع به افغانستان ارائه شود. آمریکا و کشورهای اروپایی تاکنون پیشنهادهای کمک زیادی ارائه کرده اند، اما هیچ کدام از این پیشنهادها نمی توانند به اندازه کشورهای مسلمان و مجاور برای افغانستان مفید باشند.

تا جایی که تجربه نشان داده است، همواره حضور نیروهای خارجی فقط نوعی تبلیغات بوده و در عمل چندان مفید نبوده است. راه حل طولانی مدت برای افغانستان نیز همواره جنگ و مبارزه نیست؛ بلکه توسعه و آموزش است.

کد خبر 1343905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha