مصطفی آقایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تحقیقات غلات در ایران از سال 1309 شمسی با اقداماتی در زمینه جمع آوری توده های بومی گندم از نقاط مختلف کشور و مطالعه آنها در کرج آغاز شده است.
وی ادامه داد: حاصل بررسی های اولیه، انتخاب ارقامی نظیر کوسه حنایی، شاه پسند و عطایی بود ضمن اینکه از سال 1340 به بعد با اعزام کارآموزان ایرانی به مراکز تحقیقات بین المللی، پایه محکمی برای انجام تحقیقات غلات گذاشته شد .
این مسئول عنوان کرد: با مراجعت این افراد به کشور و استقرار آنها در ایستگاه های تحقیقاتی مناطق مختلف کشور، حاصل کار پربارتر شد.
آقایی گفت: در حال حاضر بخش تحقیقات غلات مسئولیت برنامه ریزی، مدیریت، اجرا و نظارت بر پژوهشهای به نژادی، به زراعی، بیماری ها و کیفیت غلات (گندم نان، گندم دوروم، جو، تریتیکاله و چاودار) را بر عهده دارد.
وی عنوان کرد: همچنین این بخش در زمینه بذور پرورشی و مادری گندم و جو آبی مورد نیاز کشور نیز فعالیت می کند.
این فعالیتها در کرج و 20 مرکز تحقیقات کشاورزی انجام می شود
این مسئول اضافه کرد: بخش یادشده، این فعالیتها را در کرج و 20 مرکز تحقیقات کشاورزی شامل 33 ایستگاه تحقیقاتی در چهار اقلیم گرم و مرطوب شمال، گرم و خشک جنوب، معتدل و سرد انجام می دهد.
آقایی یادآور شد: حاصل 77 سال تحقیق مستمر و بالنده در زمینه غلات، معرفی تعداد 84 رقم گندم نان ،17رقم جو ، چهار رقم گندم دوروم، دو رقم تریتیکاله و یک رقم چاودار است.
وی افزود: از جدیدترین دستاوردهای بخش تحقیقات غلات می توان به معرفی ارقام گندم دریا، مغان-3 و آرتا، بم، سیستان، سپاهان، بهار و گندم دوروم دنا و جوی نصرت و نیمروز اشاره کرد.
تولید سالیانه 55 هزار تن از هسته های اولیه بذور پرورشی 1، 2 و 3
نظر شما