به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تودیع و معارفه ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران صبح دوشنبه ششم تیر ماه با حضور آیت الله مهدوی کنی، حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از ائمه جماعات تهران در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
حجت الاسلام حسین ابراهیمی، رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران در بخشی از این مراسم با ارائه گزارشی از دوره مدیریت ده ساله خود بر این مرکز، مسجد را مقدس ترین پایگاه در جهان اسلام خواند و گفت: مسجد دارای اهمیت و عظمتی است که هیچ مکانی به قداست آن نمی رسد و لذا اولین اقدام پیامبر اسلام (ص) ساخت مسجد و برگزاری همه امور در این مرکز بود.
وی با تشکر از مقام معظم رهبری در ایجاد مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران از سال 1368 به مدیریت حضرت آیت الله مهدوی کنی تأکید کرد: در این مدت کارهای بزرگی در حوزه نیروی انسانی انجام شده است و امروز ائمه جماعت در مرکز گزینش شده و همه به استثنای افراد خاص دارای پرونده روشنی هستند و بیش از هزار ائمه جماعت جدید در تهران منصوب شده اند.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به برگزاری دوره های آموزش های عمومی و تخصصی ائمه جماعات تهران از ایجاد دو مرکز آموزشی در قم خبر داد و گفت: بیش از دو هزار امام جماعت تهران در این آموزش ها شرکت کرده و بیش از 500 نفر آموزش تخصصی را در قم گذرانده اند.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران از تصویب دوره تخصصی مدیریت فرهنگی مسجد در حوزه علمیه قم خبر داد و گفت: بنا بر این مصوبه طلابی که سطح 2 را گذرانده اند در این مرکز سطح 3 را سپری کرده و با مدرک کارشناسی ارشد برای ائمه مساجد انتخاب خواهند شد.
وی به جایگاه ویژه هیئت امنای مساجد اشاره کرد و گفت: تا کنون برای 14 هزار عضو هیئت امنا پرونده تشکیل شده است و خدام مساجد نیز تحت آموزش های لازم قرار گرفته و این دو مجموعه از سوی امام جماعت به مرکز معرفی و گزینش آنها توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران صورت می گیرد و مرکز هیچ دخالتی در مساجد ندارد، بلکه بر مدیریت مسجد نظارت دارد و ائمه جماعات نیز مساجد را در چهارچوب سیاست گذاری های کلی مدیریت می کند.
حجت الاسلام ابراهیمی به ایجاد معاونت زنان در مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران اشاره کرد و گفت: با تشکیل این معاونت خدمات قابل توجهی تا کنون انجام گرفته است و افرادی که وارد این مجموعه می شوند باید سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری را گذرانده باشند که با این کار دست افرادی خرافی از مساجد کوتاه می شود.
وی افزود: از سال 1381 طبق مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی هفته جهانی گرامیداشت مساجد تعیین شده است، مسئولیت اجرای برنامه های ویژه این هفته بر عهده مرکز قرار داده شد و توانست با موفقیت این برنامه ها را تا کنون مدیریت کند.
حجت الاسلام ابراهیمی از تصویب چشم انداز مساجد و تدوین نرم افزار مساجد خبر داد و گفت: تا کنون 66 کتاب درباره مسجد چاپ شده است. به طور تخصصی تاکنون 900 مقاله علمی در این مدت توسط فرهیختگان به مرکز ارسال شده است که بخشی از آنها به چاپ رسیده و برخی در دست چاپ است.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران به فعالیت های بی نظیر ائمه جماعات تهران در مقابله با جریان فتنه 88 اشاره کرد و گفت: ائمه جماعات بلااستثنا مثل سرباز در خدمت رهبری بودند و و بر اساس رهنمودهای ایشان به روشنگری و بصیرت افزایی مردم در مساجد پرداختند و یک اردوگاه عظیمی را در برابر فتنه گران ایجاد کردند که منجر به حماسه 9 دیماه شد. به گونه ای که 360 اتوبوس تنها از شهر ری به میدان انقلاب فرستاده شد و حتی با کمبود وسائل نقلیه مواجه شدیم.
وی تاکید کرد: مسجدیان در تمام صحنه های ملی و مذهبی کشور حضور پررنگی داشته اند و در مقابله با جریان انحرافی اخیر نیز مساجد ما کانون های مطمئنی در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری محسوب می شوند.
حجت الاسلام ابراهیم با قدردانی از اعتماد مقام معظم رهبری برای سپردن مسئولیت مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران خطاب به علی اکبری ریاست جدید این مرکز گفت: مدیریت ائمه جماعت گاهی به وسیله افراد و جریانات بیرون از مجموعه انجام می گیرند و کار مسجد را لغو می کنند. باید تلاش کرد ائمه جماعات با توجه به نظرات مقام معظم رهبری مدیریت واقعی بر مساجد داشته باشند.
وی با انتقاد شدید از دخالت اوقاف در مساجد تاکید کرد: وضعیت موقوفات مساجد بسیار بد است. با این روند مسجدداری به بن بست می رسد. اوقاف به جای نظارت بر مساجد دخالت می کند. اوقاف باید بر مساجد نظارت داشته باشد، اما به نحوی شده که ائمه جماعات ما وادار به ارائه فاکتور و سرگردانی در اوقاف می شوند. ما دین و عبادت مردم را به ائمه جماعت سپردیم و به آنها اعتماد کرده ایم و این درست نیست در امر موقوفات نیز به آنها بی اعتماد باشیم. لازم است ائمه جماعت لااقل به عنوان نماینده خود اوقاف پذیرفته شوند و در این مسیر ذلتی بر آنها نباشد.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران بر لزوم تثبیت جایگاه قانونی مرکز رسیدگی به امور مساجد تاکید کرد و گفت: مرکز فاقد شخصیت حقوقی است و هر جا ما می خواهیم طرح دعوا کنیم به دلیل نداشتن جایگاه قانونی دادگاه از ما نمی پذیرد.
حجت الاسلام ابراهیمی در ادامه یادآور شد: روزی که من آمدم بودجه مرکز یک میلیارد و 100 میلیون بود، اما اکنون مرکز دارای 30 میلیارد تومان بودجه است و جناب حاج علی اکبری باید15 میلیارد تومان را به رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جماعت کشور بدهد و 15 میلیارد باقی را برای تهران هزینه کند و تا این لحظه از بودجه سال 90 هیچ گونه برداشتی صورت نگرفته و ما از ذخایر بودجه 89 استفاده کرده ایم.
وی در پایان از خرید دو ساختمان جهت کارهای آموزشی در قم و یک ساختمان برای امور زنان و یک ساختمان برای امور سیاحتی و آموزشی زیارتی ائمه جماعات در مشهد مقدس خبر داد و اظهار امیدواری کرد که فعالیت هایش در این مدت مورد قبول پروردگار و مورد رضایت مقام معظم رهبری قرار گرفته باشد.
نظر شما