۹ تیر ۱۳۹۰، ۱۰:۳۸

قضاء درهفته‌ای که‌گذشت/

توصیه‌‌رهبر انقلاب به ‌مسئولان قضاء/ اقتدار و اعتمادعمومی ارکان‌قضاء

توصیه‌‌رهبر انقلاب به ‌مسئولان قضاء/ اقتدار و اعتمادعمومی ارکان‌قضاء

دیدار رهبر معظم انقلاب با مسئولان عالی قوه قضاییه، وجود 15میلیون پرونده در دستگاه قضا، انتقاد رئیس دیوان عدالت اداری از سهل انگاری وزارت بهداشت در اجرای قانون و پیشنهاد تشکیل کارگروه برای رسیدگی به جرایم شهرداریها از مهمترین رویدادهای قضائی این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، یکم تا هفتم تیرماه به عنوان هفته قوه قضائیه در تقویم ملی ایران به ثبت رسیده است. امسال نیز دراین هفته همانند سالهای گذشته مسئولان قضائی در سخنرانیها و همایشهای مختلف دستاوردهای یک ساله دستگاه قضا را تشریح کردند.

اما مهمترین رویداد این هفته دیدار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با رئیس و مسئولان عالی قوه قضاییه و جمعی از قضات و کارکنان دستگاه قضایی بود. ایشان در این دیدار صبر همراه با بصیرت در مقابل سختی‌ها را عامل اصلی پیشرفت حرکت رو به جلوی ملت ایران در 33 سال گذشته ارزیابی کردند و با اشاره به نیاز قوه قضاییه به دو رکن مهم اقتدار و اعتماد عمومی افزودند: هرگونه اقدام و یا القای تشکیک برای زیر سؤال بردن فعالیت‌ها، گزارش‌ها و آمارهای مسئولان عالی سه قوه بویژه قوه قضاییه، اقدامی نادرست، ضداعتماد عمومی و برخلاف مصالح کشور است و همه مسئولان، صاحبان تریبون‌ها و رسانه‌ها باید به این موضوع مهم کاملاً توجه کنند.
 


 

ایشان افزودند: تربیت انسان‌های شایسته، فاضل، امین و درستکار و همچنین ابتکار و نوآوری، وضع قوانین صحیح و بهره‌گیری درست و براساس تشخیص عقلی، از پیشرفت‌های گوناگون فنی و سازمانی، زمینه‌ساز استحکام درونی قوه قضاییه و اقتدار آن خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی لازمه جلب اعتماد عمومی به عنوان دومین رکن مورد نیاز قوه قضاییه را، تأمین عدالت دانستند و تأکید کردند: تبدیل شدن عدالت به جریانی فراگیر و دائمی در قوه قضاییه نیازمند تقوا، نگاه بی‌طرفانه در حوادث کوچک و بزرگ، و عملکرد دقیق و حکیمانه به قانون است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین خصوص به موضوع سلب اعتماد عمومی هم اشاره کردند و با انتقاد از برخی القای تشکیک‌ها در اقدامات و گزارش‌های قوه قضاییه و همچنین قوای مجریه و مقننه، افزودند: زیر سؤال بردن زحمات و گزارش‌های رسمی مسئولان عالی نظام در سه قوه و سلب اعتماد عمومی، کاری غلط و نادرست است و همه مسئولان، صاحبان تریبون‌ها و رسانه‌ها باید متوجه این موضوع مهم باشند.

ایشان با اشاره به احتمال اشتباه در برخی گزارش‌ها و یا آمارها خاطرنشان کردند: نباید با تعمیم این موضوع و القای شبهه، اعتماد مردم را از بین برد.

رهبر انقلاب اسلامی به موضوع رسانه‌ای کردن اتهامات نیز اشاره کردند و افزودند: متهم شدن به معنای مجرم بودن نیست، بنابراین هیچکس در قوه قضاییه و در خارج از این قوه و در رسانه ها حق ندارد تا زمانیکه جرمی ثابت نشده، آن را رسانه‌ای کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با انتقاد از برخی فشارها به قوه قضاییه برای افشاگری، خاطرنشان کردند: هیچ لزومی به افشاگری وجود ندارد و هیچکس حق ریختن آبروی یک مسلمان را ندارد.

ایشان با تأکید بر اینکه در شرع فقط در مواردی خیلی خاص، اجازه انتشار مجازات و یا علنی شدن مشخصات شخص مجازات شونده، داده شده است، افزودند: حتی در مواردی که جرم در دادگاه نیز اثبات می‌شود، نباید نام فرد مجرم علنی و رسانه‌ای شود زیرا خانواده وی تحت فشار قرار می‌گیرند و دچار مشکل می‌شوند.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود با اشاره به پیشرفت‌های قوه قضاییه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون و در دوره‌های مختلف خاطرنشان کردند: در دوره فعلی نیز شخصیت برجسته‌ای از لحاظ علم، ابتکار، نشاط، انگیزه و همت در رأس قوه قضاییه قرار دارد و اقدامات عالمانه و مبتکرانه تحسین برانگیزی انجام گرفته است.

گزارش رئیس دستگاه قضا به رهبر انقلاب

در ابتدای این دیدار، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حادثه تروریستی هفتم تیر بویژه شهید آیت‌الله بهشتی، گزارشی از اقدامات انجام گرفته در قوه قضاییه در دو سال گذشته ارائه کرد.
 


 

تلاش برای برطرف کردن مشکل کمبود نیروی انسانی کارآمد از طریق جذب یکهزار نیروی جدید، آموزش ضمن خدمت قضات و کارکنان، اهتمام جدی به نظارت درونی در قوه قضاییه از طریق تأسیس معاونت نظارت در دیوانعالی کشور و دادستانی کل کشور و فعال شدن شورایعالی نظارت در قوه قضاییه، توسعه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و طراحی نرم‌افزارهای مورد نیاز برای تسهیل در ارائه خدمات، تشکیل معاونت پیشگیری و همکاری با دستگاه‌ها برای پیشگیری از جرم، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای دسترسی آسان مردم به اطلاعات حقوقی، تلاش برای حل مشکلات معیشتی قضات و کارکنان دستگاه قضایی، بهبود شرایط فیزیکی زندان‌ها، و کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های قضایی از جمله مواردی بود که آیت‌الله آملی لاریجانی در گزارش خود به آنها اشاره کرد.

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به عملکرد دستگاه قضایی در برخورد با عوامل و سران فتنه 88 و تأکید بر برخورد با سایر جریانات انحرافی، گفت: قوه قضاییه به مبارزه بی‌امان، قاطعانه و عادلانه خود با مجرمان جرایم خاص، قاچاقچیان مواد مخدر، سارقان مسلح، متجاوزان به نوامیس، اشرار و مفسدان اقتصادی ادامه خواهد داد. 

وجود 15میلیون پرونده در دستگاه قضا

در هفته قوه قضائیه رئیس دستگاه قضا با حضور در رسانه ملی از آمار ورودی 15 میلیون پرونده کیفری و حقوقی در دستگاه قضا خبر داد و افزود: این وضعیت باعث شده گاهی یک قاضی 150 پرونده را رسیدگی کند که کار طاقت فرسایی است.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه دستگاه قضاء سه پرونده مربوط به تجاوز را با حساسیت لازم و جدیت دنبال می کند گفت: از رسانه ها می خواهم به این موضوعات نپردازند زیرا به امنیت اجتماعی مردم لطمه وارد می کنند.

آیت الله آملی لاریجانی گفت: متاسفانه سرقت مسلحانه، تهدید با سلاح و سرقت به عنف و یا حتی قتل افراد و ماموران بانک در این گونه جرایم وجود دارد. حتی در مورد یک پرونده خاص یکی از مسئولان شعبه بانک توسط این سارقان به قتل رسید. اگر ابزاری نداشتیم شاید می توانستیم کمی مماشات کنیم اما این امر به هیچ وجه قابل قبول نیست.

حکم بقایی لازم الاجرا نشده است/ افزایش شکایت از دولت

حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عدالت اداری در مورد پرونده حمید بقایی با اعلام اینکه پرونده وی در مرحله تجدیدنظر است گفت: برخی مقامات گفتند قوه قضائیه پرونده را سیاسی کرده که باید در پاسخ بگویم پناه می‌بریم به خدا که چنین تصوری از دستگاه قضا دارید ولی بدانید ما از هیچ چیز نمی‌ترسیم.

وی با اعلام آمار 90 هزار پرونده ورودی در دیوان عدالت اداری طی سال گذشته گفت: آمارها نشان می دهد که شکایت مردم از دستگاههای اجرایی رو به افزایش است. 

سهل انگاری وزارت بهداشت در اجرای قانون/ حق فنی داروخانه ها 500 تومان است

رئیس دیوان عدالت اداری از اجرایی نشدن ابطال مصوبه دولت در افزایش حق فنی داروخانه ها خبر داد و افزود: این موضوع را به وزیر بهداشت گفتم ولی وی انکار کرد در حالی که همچنان این تخلف وجود دارد.

تشکیل کارگروه برای رسیدگی به جرایم شهرداری ها

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیه در این هفته پیشنهاد داد: کارگروهی بین دستگاه قضایی و دادگستری تشکیل شود تا به شکایات مردم در خصوص تخلفات شهرداری‌ها رسیدگی شود و پروند‌ه‌ها در دادگستری و دیوان عدالت اداری کاهش یابد. 

کاهش رسیدگی به پرونده جرائم خاص از پنج سال به هفت روز

آیت الله گرکانی رئیس دیوان عالی کشور گفت: پرونده های خاص و جرائم خاص گاهی حتی پنج سال در دیوان عالی کشور معطل می ماند ولی اکنون پرونده جرائم خاص در این دیوان بعد از هفت روز رسیدگی می شود.

پرونده حمله به روحانی تهرانی در انتظار نظریه پزشکی قانونی

عباس جعفری ‌دولت‌آبادی دادستان تهران هم در این هفته از وضعیت پرونده دو روحانی تهرانی سخن گفت و اظهار داشت: در حادثه اول در شرق تهران یک روحانی خوشنام مورد حمله قرار گرفت که تاکنون چهار نفر دستگیر شده‌اند اما هنوز ضارب اصلی دستگیر نشده و منتظر تکمیل تحقیقات پلیس هستیم و در حادثه دوم که با حواشی همراه بود ضاربین به سرعت دستگیر شدند.   

تبلیغات لاغری زنان ایرانی با موادمخدر

آیت الله گرکانی رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به افزایش مصرف مواد مخدر در جامعه گفت: امروز بیشترین آمار زندانیان کشور را معتادان و قاچاقچیان مواد مخدر تشکیل می دهند و آمارها نشان می دهد تولید مواد مخدر در کشورهای تولید کننده 40 برابر شده است. کار به جایی رسیده که با ترفندهای مختلف و بنام لاغری و داشتن اندام مناسب، دختران و زنان را سمت مصرف کراک و شیشه تشویق می کنند و ما غافلیم. از نویسندگان و گویندگان و رسانه ها می خواهم جامعه را بیشتر آگاه کنند.

علت بدحجابی دختران امروزی در نوع آموزش مدارس است

آیت الله گرکانی در مورد مشکل بدحجابی در جامعه گفت: متاسفانه در مورد بدحجابی خیلی ساده از کنارش عبور می کنیم در حالی که در کشوری اسلامی با اکثریت مسلمان نباید هیچگونه بدحجابی وجود داشته باشد. بدحجابی امروز نتیجه بی توجهی خودمان است و حال از نیروی انتظامی توقع داریم بدحجابی را سامان دهد و این انتظار غلطی است. 

رئیس دیوان عالی کشور با انتقاد از عملکرد فرهنگ سازی در آموزش و پرورش و دانشگاهها در مورد حجاب و عفاف گفت: علت این بدحجابی کوتاهی مسئولان آموزشی است و ما داریم با معلول برخورد می کنیم. حال یک سئوال و آن این است که چرا دختران خانواده های معتقد و متدین با حجاب هستند جواب این است که آنها از همان دوران کودکی در آغوش حجاب بزرگ شده اند. دخترها را تا 12 سالگی رها می کنیم و بعد یک دفعه وقتی خانه دار شدند و یا وارد اجتماع شدند می گوییم حجابت را رعایت کن. 

کاری می کنیم که دانه درشتها از تیغ قانون فرار نکنند

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه کارها و برنامه‌هایی در پیش داریم که نظارتهای قوه قضائیه را هم در داخل و هم در خارج از دستگاه قضایی مستمرتر کنیم گفت: برخوردها نیز باید قاطع و بدون تبعیض باشد تا دانه درشت‌ها نتوانند از تیغ قانون فرار کنند.

کد خبر 1346903

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha