۱۰ تیر ۱۳۹۰، ۱:۱۲

گزارش هفتگی مسلمانان جهان/

تبرئه سیاستمدار ضداسلام هلند/ مستند کردن رشد اسلام هراسی در آمریکا

تبرئه سیاستمدار ضداسلام هلند/ مستند کردن رشد اسلام هراسی در آمریکا

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: تبرئه سیاستمدار ضداسلام هلند از اهانت به اسلام، مستند کردن رشد اسلام هراسی در آمریکا، تأسیس شورای اسلامی شهر کمبریج و ترویج وام حلال در استرالیا برخی اخبار مرتبط با مسلمانان جهان در یک هفته گذشته هستند.

سیاستمدار ضد اسلام هلندی تبرئه شد!

سیاستمدار افراط گرای و ضد اسلام هلند روز پنجشنبه 23 ژوئن ( 2 تیر ماه) براساس حکم دادگاه از اتهام تحریک به انزجار علیه مسلمانان تبرئه شد، حکمی که انتظار می‌رود به افزایش لحن و احساسات ضداسلامی منتهی شود.

یک دادگاه در آمستردام حکم داد که گیرت وایلدرز سیاستمدار هلندی که به اظهارات ضد اسلامی بدنام است و در سال 2008 فیلم موهن فتنه را علیه مسلمانان ساخت در رابطه با تحریک به انزجار علیه مسلمانان گناهکار نیست.

 قاضی مارسل ون استن عنوان کرد که انتقاد وایلدرز از اسلام گاهی مضر ، تکان دهنده یا اهانت آمیز بوده است اما درچارچوب گفتمان عمومی قابل پذیرش است.

 وایلدرز به کرات اظهارات اهانت آمیزی علیه مسلمانان بیان کرده است و طی سخنرانیهای مختلف خود خواستار ممنوعیت ساخت مسجد، ممنوعیت قرآن، ممنوعیت ورود مسلمانان به کشورهای غربی و اخذ مالیات از زنان محجبه شده است.

 وی در سال 2008 فیلم 15 دقیقه ای را در اینترنت توزیع کرد که طی آن قرآن با خشونت و تروریسم قیاس شد؛ فیلمی که از سوی بسیاری از شخصیتهای دینی و غیر دینی مورد انتقاد قرار گرفت.

 در آستانه انتخابات عمومی سال گذشته حزب ضد مهاجرت وایلدرز ستادی را برای متوقف کردن اسلامی سازی هلند و ساخت مساجد جدید در پیش گرفت.

 تحلیلگران اعتقاد دارند این حکم دادگاه ممکن است در آینده موجب شود که این سیاستمدار ضد اسلام برای بیان دیدگاه های خود جسارت بیشتری به خرج دهد.

 آندری کروول کارشناس مسائل سیاسی در دانشگاه آزاد آمستردام گفت: این حکم به این معنا است که دیدگاه های سیاسی وایلدرز براساس قانون بیان شده و لحن سیاسی وی مشروعیت دارد. این امر می تواند قدرت سیاسی بیشتری برای وی به همراه داشته باشد.

 مسلمانان هلند با انتقاد از این حکم هشدار دادند که تبرئه وایلدرز می تواند به شکاف در جامعه هلند منتهی شود.

 فرید آذرکان از انجمن مسلمانان مراکشی در هلند اظهار داشت: امروز تعداد افرادی که اظهاراتی ضد اقلیتهای قومی و دینی مطرح می کنند افزایش یافته است. وایلدرز تا کنون اظهارات نامناسبی علیه مسلمانان بیان کرده و این روند تا کنون خاتمه نیافته است.

 مسلمانان هلند همچنین اظهار داشتند که آنها این پرونده در کمیته حقوق بشر سازمان ملل مطرح می کنند، چرا که این حکم بدین معنا است که هلند در راستای حمایت از اقلیتهای قومی و دینی از تبعیض ناموفق بوده است.

افزایش تبعیض دینی در بلژیک

براساس گزارش مرکز فرصتهای مساوی و مبارزه با نژادپرستی بلژیک که وضعیت سال 2010 را مورد بررسی قرار داده است، تعداد موارد تبعیض و نژادپرستی که ریشه دینی دارند بسیار قابل توجه است.

هشتاد و چهاردرصد موارد تبعیض در پرونده های گزارش شده به اسلام مرتبط است و دو درصد سایر ادیان را شامل می شود. تعداد بسیار موارد تبعیض علیه مسلمانان بحث درباره اسلام هراسی را بار دیگر به جریان انداخته است.

 هشتاد درصد شکایتهایی که به مرکز فرصتهای مساوی و مبارزه با نژادپرستی بلژیک ارائه شده نژادپرستی را شامل می شود.

 حدود دو سوم این موارد مرتبط با اسلام از اسلام هراسی ریشه می گیرد. این رویدادهای اسلام هراسی بیشتر مواردی چون فشار در محل کار و ارسال نامه های الکترونیکی ناشی از انزجار به مسلمانان را دربرمی گیرد.

 مواردی که به تبعیض در محل کار مرتبط است در برگیرنده محرومیتها و تحریکات لفظی علیه مسلمانان است. این گزارش اضافه کرده است که این موارد در نتیجه این است که مدیران و کارفرمایان اعتقاد دارند دین هیچ جایگاهی در فضای کاری آنها ندارد.

 اصولا تنشهایی که از رویکردهای اسلام هراسانه در محل کار نشأت می گیرند اغلب با اخراج کارمند مسلمان و یا انتقال مسلمانان به بخش دیگر حل شده است.

 علاوه بر این 50 درصد موارد تبعیض دینی به رسانه های خبری باز می گردد که اتهامهای ناعادلانه ای علیه مسلمانان مطرح کرده و یا ادعاهای نادرستی را به پیروان اسلام تعمیم می دهند.

رشد اسلام‌هراسی در آمریکا مستند شد

شورای روابط اسلامی آمریکایی و مرکز نژاد و جنس برکلی در دانشگاه کالیفرنیا اقدام به انتشار گزارشی براساس مصاحبه ها و کارشناسیهای انجام شده کرده تا رشد اسلام هراسی در ایالات متحده آمریکا را مستند و توصیه‌هایی برای مقابله با این پدیده ارائه کنند.

این گزارش با عنوان "همان نفرت، هدف جدید: اسلام هراسی و تأثیر آن در آمریکا 2009- 2010" به ارائه تعریفی از اسلام هراسی به عنوان یک تعصب کوته نظرانه علیه اسلام و مسلمانان پرداخته و به بررسی تأثیر منفی آن در ایالات متحده توجه کرده است.

 این گزارش پس از تعریف اسلام هراسی تأکید کرده است: برچسب زدن به همه درست نیست، حتی برچسب زدن به اکثریت به عنوان اسلام هراس نیز اقدامی پسندیده نیست.

 بخشهای ویژه این گزارش به مناقشه برسر ساخت مسجدی اختصاص یافته که مسلمانان درنظر دارند در نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبر بسازند و همچنین در این بخشهای ویژه به رأی گیری اوکلاهاما علیه قوانین شرع و اسلام هراسی در انتخابات 2010 توجه شده است.

 براساس اظهارات کوری سیلور یکی از نویسندگان این گزارش و مدیر بخش حقوقی شورای روابط اسلامی آمریکایی، این گزارش نشان می دهد آمریکاییهایی که تکثرگرایی را پذیرفته اند باید برای مقابل با اسلام هراسی و پذیرش آن در جریان اصلی جامعه تلاش کنند. اسلام هراسی چهره جدیدی از یک انزجار قدیمی است و اقلیتهای مسلمان را نشانه رفته است.

 شورای روابط اسلامی آمریکایی بزرگترین سازمان مدافع حقوق مدنی مسلمانان است که با هدف تقویت درک اسلام، افزایش گفتگوها، حمایت از آزادی های مدنی، تقویت مسلمانان آمریکایی و برقراری ائتلافهای ترویج کننده عدالت و درک دوجانبه فعالیت می‌کند.

اخراج یک مسلمان از خطوط هوایی فرانسه

یک زن مسلمان اهل ویرجینیای آمریکا خطوط هوایی فرانسه را به تبعیض دینی متهم کرد که موجب شده شغل خود را در فرودگاه بین المللی دالاس تنها به علت دین خود از دست بدهد.

رهام عثمان دختر محجبه 19 ساله اظهار داشت: حجاب برای من نوعی قوت تلقی می شود. وقتی زنان و مردم با من صحبت می کنند شخصیت من را درنظر می گیرند و به آنچه می گویم توجه می کنند.

 عثمان که به مسلمان بودن و محجبه بودن خود افتخار می کند حجاب را نمادی از دین خود تلقی کرده که موجب شده خطوط هوایی فرانسه وی را از کار برکنار کند.

 براساس قرارداد شغلی، وی به عنوان مأمور خدمات به مسافران خطوط هوایی فرانسه در فرودگاه دالاس استخدام شده است.

 وی گفت: فکر می کنم این حقیقت که در ابتدا با وجود حجاب خود استخدام شده ام نشان می دهد که براساس تواناییها و شایستگی های خود استخدام شده ام.

 وی اوایل ماه جاری میلادی که در نخستین روز کاری خود بود سرپرست خطوط هوایی فرانسه در این فرودگاه وی را از جلسه توجیهی بیرون کرده و گفته است که به نظر می رسد خطوط هوایی فرانسه با حجاب مشکل داشته و این نوع پوشش سیاست لباس های متحدالشکل آنها را نقض می کند.

 عثمان که از برداشتن روسری خود امتناع کرده بود فرودگاه را ترک کرد و پس از آن با شورای روابط اسلامی – آمریکایی برای کمک تماس گرفت.

 شورای روابط اسلامی آمریکایی نیز با توجه به مناقشات فرانسه درباره پوشش حجاب، نامه شکایتی تنظیم و آن را به خطوط هوایی فرانسه ارسال کرد.

 سخنگوی این شرکت هوایی دریافت نامه را تصدیق کرده اما اظهار داشته است که خطوط هوایی فرانسه درحال تحقیق و بررسی این موضوع است. 

دهکده "بیت‌الاسلام" سبک زندگی اسلامی را در هلند منعکس می‌کند

مسلمانان هلند از روز جمعه 3 تیرماه دهکده کوچکی را با عنوان "بیت السلام" در موزه فرهنگ و دین شرق در شهر نی‌میخن در هلند راه‌اندازی کردند تا مردم این کشور را با دین و فرهنگ اسلام بیشتر آشنا کنند.

مراسم افتتاحیه دهکده بیت الاسلام با حضور همسر ولیعهد هلند و یکی از مسئولان وزارت امور خارجه عمان برگزار شد.

 بیت الاسلام یک دهکده واقعی است که 40 هکتار مساحت دارد و منعکس کننده سبک زندگی و فضای عمان است. این دهکده در 125 کیلومتری شرق لاهه مرز میان هلند و آلمان واقع شده است.

 این نمایشگاه دربرگیرنده یک دروازه، نسخه ای از قرآن ، یک نمازخانه و سالنی است که به ارائه فرهنگ و دین اسلام پرداخته است.

 همچنین یک اتاق به صنایع دستی و یک اتاق به نوع پوشش اسلامی اختصاص یافته و برخی از بناها نشان دهنده شبکه آبیاری سنتی در عمان است. یک مدرسه زبان عربی و یک بازار سنتی عمان نیز در این نمایشگاه به چشم می خورد.

 یک بندر مینیاتوری و یک دریاچه کوچک برای نشان دادن ابزارهای ماهیگیری نیز در این نمایشگاه وجود دارد.

 دهکده بیت الاسلام در هلند با نمایشگرهای مدرن تجهیز شده که نشان دهنده رشد و تحول فرهنگ است.

 موزه فرهنگ و دین شرقی هلند که بیت الاسلام بخشی از آن است سالانه 180 هزار بازدید کننده داد. این موزه که در فضای آزاد ساخته شده یادآور فرهنگ سه دین آسمانی است و همچنین محل مناسبی برای برگزاری گردهمایی های اجتماعی و فرهنگی به شمار می رود.

انتقاد از اظهارات وزیر کشور آلمان در دیدار با مسلمانان

اظهارات وزیر کشور آلمان در دیدار با رهبران جامعه مسلمان در رابطه با ممانعت از افراط گرا شدن جوانان به جای تلاش برای راه حل مشکلات ادغام به شدت از سوی بسیاری از محافل دینی و غیر دینی آلمان مورد انتقاد قرار گرفت.

توماس اوپرمان رهبر حزب پارلمانی میانه چپ سوسیال دموکرات گفت: اگر بخواهیم افراط گرایانی که در معرض خشونت هستند را به انزوا بکشانیم باید از مسلمانان میانه رو حمایت کرده و کاری کنیم که آنها احساس کنند در خانه خود سکونت دارند.

 اوپرمان اضافه کرد که این رویکرد در گفتگو با رهبران مسلمان می تواند خطر بدنام کردن این جامعه اقلیت دینی را به دنبال داشته باشد.

 طی دیدار سه ساعته که روز جمعه در برلین صورت گرفته بود، هانس پیتر فردریش وزیر کشور آلمان با رهبران مسلمان دیدار و گفتگو کرد. وی در این گفتگو از اعضای جامعه مسلمان خواست برای ممانعت از گسترش افراط گرایی میان جوانان تلاش کنند.

 وی افزود که خانواده ها نقش بزرگی در ممانعت از رویکردهای افراط گرایانه جوانان خود دارند که حتی مقامات امنیتی و شهروندان عادی نمی توانند چنین تأثیرگذاری داشته باشند. وظیفه والدین و سایر اعضای خانواده است که مراقب تغییر رفتار فرزندان خود باشند.

 رهبران مسلمان با انتقاد از وزیر کشور برای عدم اشاره به موضوعات مهمی که نگرانی اقلیت مسلمان بود اظهار داشتند که تمرکز روی افراط گرایی آنها را بیشتر تقویت خواهد کرد.

 امین مزیک رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان گفت: ما بیش از 2500 مسجد در آلمان داریم و حتی یک گروه حاشیه ای نیز وجود ندارد.

 در آلمان بین 8/3 تا 3/4 میلیون مسلمان زندگی می کنند که این تعداد 5 درصد جمعیت 82 درصدی این کشور را تشکیل داده اند.

 تحقیقات اخیر دانشگاه مانستر در آلمان نشان می دهد آلمانی ها بیش از سایر همسایگان اروپایی خود نگاه منفی به مسلمانان دارند.

شورای اسلامی شهر کمبریج تأسیس شد

مسلمانان شهر کمبریج بریتانیا نخستین شورای اسلامی کمبریج را به منظور متحد کردن مسلمانان رو به رشد در کمبریجشایر تأسیس کردند.

طاهر کمرن رئیس این شورا گفت: بسیاری از مسلمانان این شهر از کشورهای مختلف و پیشینه های متفاوت گردهم جمع شده اند. ما از نظر فرهنگی بسیار متنوع هستیم، اما از نظر ایدئولوژیکی اشتراکات بسیاری داریم.

 شورای اسلامی کمبریج نمایندگی 29 سازمان اسلامی و 7 هزارمسلمانااین شهر را برعهده دارد و سکویی برای گروه های مختلف محسوب می شود که پس از افتتاح رسمی به جذب سازمانهای اسلامی بیشتری امیدوار است.

 شورای مسلمانان کمبریج می خواهد بعنوان یک سازمان پوششی، ترویج کننده صلح، تساهل و درک میان مردم باشد.

 میرزا بیگی معاون دبیرکل این شورا با اشاره به اینکه سازمانهای مختلفی برای برگزاری رویدادها و مراسم جمعی دچار مشکل می شوند، اما با وجود تأسیس یک شورای جدید تمام سازمانها تحت یک سازمان پوششی با زمینه های مشترک فعالیت می کنند.

 مسئولان این شورا همچنین اعتقاد دارند این سازمان پوششی می تواند به ترویج و تبلیغ پیام صلح و اتحاد میان مسلمانان و جامعه گسترده تر بپردازد.

"وام حلال" در استرالیا ترویج می‌شود

یک انجمن اسلامی در استرالیا به منظور کمک به خانواده‌های کم درآمد مسلمان طرح جدیدی از اقتصاد اسلامی اجرا می‌کند و برای خرید وسایل ضروری خانه و دریافت خدمات به آنها وامهای بدون بهره می‌دهد.

علی آلیاسری از فارغ التحصیلان ایالات ویکتوریا گفت: برای خرید برخی وسائل خانه به وام نیاز داشتم و بدون دردسر وامی با مبلغ مورد نیاز دریافت کردم تا بتوانم این وسایل را تهیه کنم.

 این وامها از سوی شورای اسلامی ویکتوریا ارائه می شود و بدون بهره هستند به طوری که وام گیرنده تنها مبلغ وام را پرداخت می کند.

 براساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی این شورا، هیچ بهره و هزینه ای بابت آن از وام گیرنده دریافت نمی شود. این شورا با فراهم کردن وامهای بدون بهره از سوی "انجمن خدمات خانواده و جوان گودشپرد" به نیازمندان و اقشار کم در آمد ارائه می شود تا علاوه بر اینکه اصول و قوانین شرع اسلام مبنی بر ممنوعیت دریافت و پرداخت سود مورد توجه قرار گیرد، خانواده های کم درآمد نیز مورد حمایت قرار بگیرند.

 اسما صدیقی مسئول این پروژه اظهار داشت: بسیاری از دانشجویان، پناهندگان و افراد بیکاری هستند که در این کشور از خدمات اجتماعی محروم هستند و شورای اسلامی ویکتوریا با هدف ترویج وامهای حلال در جامعه مشکل این افراد را حل خواهد کرد.

 دانشگاه لاتروب به عنوان نخستین دانشگاه استرالیایی به ارائه آموزشهایی درباره بانکداری اسلامی و اقتصاد اسلامی به صورت آنلاین می پردازد.

 این نخستین دانشگاهی است که واحدهای اقتصاد و بانکداری اسلامی را به داوطلبان ارائه می کند.

 اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ استرالیا است اما در استرالیا بانک اسلامی وجود ندارد.

ستارش شناس اماراتی آغاز رمضان را 10 مرداد اعلام کرد

براساس اعلام یک ستاره شناس از امارات متحده عربی ماه رمضان براساس تقویم گریگوری روز اول آگوست مطابق با 10 مرداد ماه آغاز می‌شود و 30 روز ادامه خواهد داشت.

ابراهیم الجروان از کارشناسان ستاره شناسی شارجه در امارات متحده عربی اظهار داشت که هلال ماه رمضان روز 30 ژوئیه (8 مرداد ماه) طلوع  و روز 31 ژوئیه ( 9 مرداد ماه) غروب می کند.

 وی افزود: 21 ساعت و 23 دقیقه بعد این هلال شکل می گیرد و رؤیت آن از امارات دشوار خواهد بود اما رمضان روز اول آگوست ( 10 مردادماه) آغاز می شود.

 الجروان اظهار داشت: ماه رمضان امسال 30 روز به طول می انجامد و عید فطر روز 31 آگوست است.

 در ماه رمضان تمام رستورانهای امارات چون سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس تعطیل می شوند و پیروان بیشتر ادیان در مکانهای عمومی از خوردن و آشامیدن پرهیز می کنند.

 پیش بینی شده دمای هوا در ماه رمضان در این کشور بین 38 تا 42 درجه سانتیگراد باشد.

مسجد سلیمیه ترکیه ثبت جهانی شد

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل ( یونسکو) این هفته مسجد سلیمیه ترکیه و مجتمع فرهنگی آن را به فهرست میراث جهانی اضافه کرد، این تصمیم پس از چندین جلسه متوالی اتخاذ شد.

این مسجد مربع با تک گنبد بزرگ و چهار مناره باریک و بلند خط افق استان ادیرنه پایتخت سابق امپراطوری عثمانی تحت سلطه خود در آورده است.

این مسجد یکی از شاهکارهای معماری سنان و یکی از عالی ترین دستاوردها در زمینه معماری اسلامی تلقی می شود.
مسجد سلیمیه در مرکز یک مجتمع شامل یک بیمارستان، مدرسه، کتابخانه و حمام واقع شده و دربرگیرنده مدرسه علوم اسلامی و دارالحدیث است.

کمیته میراث جهانی مسئول اجرای کنوانسیون میراث جهانی از نمایندگان 21 کشور تشکل شده که از سوی کشورهای عضو کنوانسیون میراث جهانی به مدت چهار سال انتخاب می شوند. هر سال این کمیته اماکن جدیدی را به فهرست خود اضافه می کنند.

تا کنون فهرست میراث جهانی به 911 مورد رسیده است که 704 مورد آن فرهنگی، 180 مورد طبیعی و 27 مورد ترکیبی از هر دو در 151 کشور هستند. کنفوانسیون میراث جهانی از سوی 187 کشور مورد تصویب قرار گرفته است.

کد خبر 1347638

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha