به گزارش خبرنگار مهر، شیرزاد یعقوبی صبح پنجشنبه در اولین نشست کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر پیشوا افزود: در ابتدای دوره سوم شورای شهرپیشوا، بودجه شهرداری حدود دو میلیارد تومان بود که 60 درصد به عمران و 40 درصد به بودجه جاری شهر اختصاص داشت.
شیرزاد یعقوبی افزود: امور عمرانی مانند جدولگذاری، آسفالت معابر، توسعه پارکها و فضای سبز، نیم درصد کتابخانه های عمومی و....را شامل می شود که در سال گذشته بودجه شهرداری به شش میلیارد تومان افزایش یافت و برای سال 90 مبلغی معادل شش میلیارد و 150 میلیون تومان به تصویب شورای اسلامی شهر رسیده است.
وی تأکید کرد: بودجه فرهنگی در مصوبه شورا، طبق روال شهرداریهای کشور مشخص است، به طور مثال بودجه برای کتابخانه ها نیم درصد است و بودجه فرهنگی یک درصد بودجه شهرداری است.
باید دستگاههای متولی فرهنگ بیایند و در امور فرهنگی کمک کنند
وی بیان داشت: باید به داشته های خودمان هم نگاه کنیم، باید دستگاههای متولی فرهنگ نیز بیایند و در امور فرهنگی کمک کنند؛ کارفرهنگی باید با همیاری و تلاش انجام شود و همه نهادها، ارگانها و ادارات متولی فرهنگ در آن، شراکت داشته باشند.
یعقوبی ادامه داد: شهرداری این وعده را می دهد که مصوبات شورای شهر در زمینه امور فرهنگی و اجتماعی را تمام و کمال اجرا کند، شاید اقداماتی که شهرداری انجام داده، موردی بوده است ولی شهرداری باید از بودجه های مصوب استفاده کند.
وی افزود: شهرداری نمی تواند از بودجه های عمرانی و...که مردم بابت آنها عوارض و...می دهند و خدمات مطلوب می خواهند استفاده کند؛ در همین حال شهرداری پیشوا بی توجه به امور فرهنگی نبوده و بیشتر از توانش هزینه کرده است.
این مسئول بیان داشت: برگزاری همایشها و مراسم به مناسبتهای مختلف با محوریت دستگاههای مشخص که خروجی های مطلوبی داشته اند، سرانه های آموزشی، بهداشتی و مذهبی که به طور کامل لحاظ شده اند و توجه به ورزش، از اقدامات مهم شهرداری در امورفرهنگی و اجتماعی بوده است.
وی ادامه داد: ایجاد فضاهای ورزشی شامل دو زمین ورزشی به نام شهرداری و...، کمک به شرکت ورزشکاران در رقابتهای مختلف که حدود شش میلیون تومان در چند ماه اخیر برای هیئتهای مختلف ورزشی بوده، تقدیر از قهرمانان ورزشی و.....نیز از اقدامات مهم شهرداری پیشوا محسوب می شود.
یعقوبی اظهارداشت: احداث خانه های عالم برای ترویج فرهنگ نماز نیز از دیگر امور فرهنگی بوده که در شهرداری سابقه نداشته است؛ واگذاری شش قطعه زمین برای این امر که اگر ارزش ریالی این زمینها ارزیابی شود، کل بودجه فرهنگی یک سال شهرداری تمام می شود و جایی برای کمکهای دیگر باقی نمی ماند.
وی ادامه داد: واگذاری 17 هکتار زمین به جمعیت هلال احمر برای احداث اردوگاه فرهنگی، ورزشی و آموزشی؛ واگذاری چهار هکتار زمین به بنیاد شهید برای احداث مجتمع فرهنگی ورزشی و... نیز ازجمله اقدامات مهم فرهنگی شهرداری پیشواست که بابت این کارها، ریالی دریافت نشده است.
مدیرشهری پیشوا تاکید کرد: شهرداریها طبق قانون موظف نیستند که به صورت رایگان زمین را واگذار کنند، زمینها باید از طریق مزایده عمومی به فروش برسند و مبالغ آنها هزینه شوند، ولی با مصوبات شورای شهر و موافقت فرمانداری شهرستان، با این واگذاریها موافقت شده است.
وی ادامه داد: واگذاری زمین به پایگاههای مقاومت بسیج، واگذاری زمین به تربیت بدنی برای ساخت استادیوم ورزشی به مساحت هفت هکتار، مساعدت مالی به تکایا و مساجد سطح شهر نیز از جمله اقدامات فرهنگی و اجتماعی شهرداری پیشوا بوده است.
یعقوبی افزود: با اعتبارات 20 میلیاردی برخی از شهرداریهای همجوار، در سال گذشته به مساجد فقط یکصد هزار تومان کمک شد که این رقم در پیشوا به برخی مساجد تا 500 هزار تومان و حداقل 250 هزار تومان به کل حسینیه ها و تکایای سطح شهر پرداخت شد.
در راه اندازی ادارات شهرستان جدید التأسیس پیشوا، عمده بار مسئولیت برعهده شهرداری است
وی تأکید کرد: در راه اندازی ادارات شهرستان جدید التأسیس پیشوا، عمده بار مسئولیت برعهده شهرداری است که باید با مجوز شورای اسلامی شهر، به ادارات مختلف کمک کند و حتی زمین برای احداث اداره جدید واگذار کند.
این مسئول اضافه کرد: کمک به محرومان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) براساس مواد 16 و 17 نیز از جمله اقدامات دیگری است که در راستای ارتقای اجتماعی پیشوا قدم برداشته شده است.
وی افزود: شهرداری حتی در کمک به احداث برخی مدارس فعال بوده و محوطه ها، فضای سبز و امکانات تفریحی درون برخی مدارس را نیز تأمین کرده است.
یعقوبی، مساعدت مالی به تمام یادواره های شهدای شهرستان پیشوا را از افتخارات چند سال اخیرشهرداری دانست و افزود: هر چقدر برای این گونه مراسم هزینه شود، کم است ولی درآمد شهرداری پیشوا نیز کم است و دلیل آن نیز وجود قشرعمده کم در آمد در این منطقه است.
وی ادامه داد: مسکن مهر پیشوا سیاست دولت بوده که ساخت و ساز آنجا توسط سازمان مسکن و شهرسازی صورت گرفته و سرانه فضای سبز، مسجد، درمانگاه، فضاهای آموزشی و.. در آنها پیش بینی شده و با توجه به یارانه دولت، باید این سرانه ها ایجاد شود.
یعقوبی تصریح کرد: شهرداری موظف به صدور پروانه برای واحدهای مسکونی مهر است و باید 50 درصد تخفیف عوارض دهد که 50 درصد نیز توسط دولت به صورت یارانه پرداخت می شود.
دولت تا به حال یک ریال از یارانه ها را پرداخت نکرده است
وی افزود: پروانه چهار هزار و 150 واحد ساختمانی تا این لحظه صادر شده، ولی دولت تا به حال یک ریال از یارانه ها را پرداخت نکرده است، در حالی که اکثر این واحدها در حال دریافت پایانکار هستند.
این مدیرشهری ادامه داد: در جلسه اخیر مسکن مهر شهرستان پیشوا، در حضور فرماندار شهرستان پیشوا مصوب شد که دو میلیارد تومان طلب یارانه مسکن مهر از دولت دارد که باید دریافت شود.
وی تأکید کرد: فضای سبز، مسجد، مدرسه، فضای درمانی برای این واحدها باید از سازمان مسکن و شهرسازی توسط شهرداری، ستاد امور مساجد، آموزش و پرورش و شبکه بهداشت و درمان تحویل گرفته شود که تمام این وظایف برعهده خود دولت است که باید برای ساکنان واحدهای مسکونی مهر در نظر گرفته شود.
یعقوبی در خصوص کمک به کتابخانه های عمومی پیشوا نیز گفت: 10 میلیون تومان درسال 89 بابت نیم درصد عوارض قانونی شهرداری پرداخت شده است که اصرار براین بود که برای کتابخانه های شهر پیشوا هزینه شود.
وی افزود: شهرداری پیشوا زمین برای احداث استخر در پیشوا واگذار کرده تا بخش خصوصی، اولین استخر این منطقه را برای ورزش و تفریح مردم به بهره برداری برساند.
این مسئول بیان داشت: واگذاری زمین به دانشگاه پیام نور نیزبه میزان پنج هکتار انجام شده که اسکلت ساختمان آن به پایان رسیده است و از خدمات شهرداری به امور فرهنگی است.
وی تأکید کرد: متأسفانه بضاعت شهرداری پیشوا اندک است و دراین شهر، مناطقی وجود دارد که خدمات عمرانی به آنجا داده نشده است، نمی توان هزینه دریافت پروانه را گرفت و پولشان را در جای دیگری هزینه کرد و باید به همه امور به میزان بودجه های مصوب و مقدورات رسید.
نظر شما