ناصر قاسم زاده روان شناس بالینی در گفتگو با خبرنگارمهر با بیان این که حجاب یک نوع پوشش آگاهانه برای حفظ حدود و حرمت در جامعه است گفت: حجاب هم برای زنان تعریف شده و هم برای مردان و استثنایی هم وجود ندارد چه بسا در خیابان ها پسران جوانی را می بینیم که لباس هایی خلاف عرف می پوشند که باید به آنها نیز تذکر داده شود.
وی با اشاره به لزوم کار فرهنگی در نهادینه کردن فرهنگ حجاب در میان جوانان گفت: وقتی که حجاب به صورت باور برای جوانان نهادینه شود اجرایش هم از سوی جوان با رضایت کامل انجام می شود.
قاسم زاده بابیان این که علت گرایش جوانان به غرب و فرهنگ غربی ضعف عملکرد ما در بیان و تبیین فرهنگ خودمان است گفت: بزرگترین ایراد نیز به صدا و سیمای ما وارد است که با پخش فیلم هایی باعث نفوذ فرهنگ غربی به درون ذهن خانواده های ایرانی می شود.
این روانشناس تاکید کرد:هیچ کسی با تمیزی و نظافت و مد مخالف نیست اما مهم مد و پوششی است که غرب با جنگ نرم در داخل کشور نفوذ داده است. حجاب تنها برای پوشش ظاهری نیست بلکه هر فردی باید در نگاهش، کلامش و گفتارش ترمزهایی قرار دهد که دیگران نتوانند حدودش را زیر پا بگذارند و فرد مصون باشد. در واقع اسلام حجاب را یک نوع پاسداری از جایگاه زن تعریف کرده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر لباس های مناسب عرف و الگوهای رفتاری برای جوانان در بازار وجود ندارد گفت: وقتی به مغازه ای برای خرید مانتو می رویم یا لباس ها تنگ و کوتاه است و یا آنقدر بزرگ است که به درد جوان 20 ساله نمی خورد در واقع باید با طراحی لباسهایی در خور فرهنگ و عرف جامعه باعث نشاط جوانان شد و با طراحی لباس هایی با رنگ های روشن شادابی را در جامعه ایجاد کنند تا در کنار آن حدود افراد نیز حفظ شود.
این روانشناس با بیان این که صدا وسیما نقش اصلی را در فرهنگ سازی دارد گفت: صدا و سیما می تواند با پخش برنامه هایی که مخاطب جذب می کند حجاب و رعایت آن را در میان مردم نهادینه کند.
قاسم زاده افزود: ما یک جامعه دینی هستیم و باید به سه فاکتور اساسی توجه کنیم. اول آنکه خودمان مراقب خودمان باشیم و چار چوب هایی را برای خود در نظر گرفته و از آنها فراتر نرویم. دوم هشدارهای تربیتی و دینی به عنوان سر فصل برای اماکن دولتی فرستاده شود تا بحث حجاب از ادارات آغاز و در خانواده ها نهادینه شود.
وی ادامه داد: درانتها باید صدا وسیما و مطبوعات با تهیه برنامه هایی با حضور کارشناسان به آسیب شناسی و ریشه یابی بد حجابی در جامعه بپردازند.
قاسم زاده معتقد است: بدحجابی یک مسئله فرهنگی است و برخورد های قهری باید به عنوان آخرین راه حل استفاده شود. در این مساله باید ابتدا امر به معروف و نهی از منکر استفاده کرد و با فرهنگسازی از گسترش آن جلوگیری کنیم.
به گفته وی، طراحان لباس باید الگوها و پوشش هایی را طراحی کنند که علاوه بر اینکه پوشش اسلامی در آنها رعایت می شود نیاز به مد گرایی جوانان را ارضا کند.
نظر شما