حسن جمشیدیها در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: برخی کالاهای استان قزوین به دلیل کیفیت مناسب با برند کشورهای دیگر صادر میشود که برای صیانت از حقوق تولید کننده بالید اقدام مناسبی صورت گیرد.
وی افزود: کشور عراق با ۱۲۱ میلیون دلار بیشترین حجم صادرات استان قزوین را به خود اختصاص داده و افغانستان هم با ۲۳ میلیون دلار، ترکیه و ترکمنستان با ۱۳ میلیون دلار، امارات با ۱۲.۵ میلیون دلار، هلند با ۹۹ میلیون دلار، پاکستان با هفت میلیون و ۹۰۰هزار دلار، آلمان با شش میلیون دلار و تاجیکستان با پنج میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در ردیفهای بعدی بازارهای هدف صادراتی استان قرار دارند.
جمشیدی ها میزان رشد صادراتی استان را از نظر ارزش ۱۸ درصد و وزن ۲۳ درصد اعلام کرد.
این مسئول یادآورشد: عمده محصولات صادراتی استان را پودر شوینده تشکیل میدهد که ۲۲ درصد صادرات استان را به خود
اختصاص داده و بقیه اقلام نیز کشمش، شیرخشک، کنستانتره و فولاد است.
رئیس سازمان بازرگانی استان قزوین تصریح کرد: در سال گذشته با ۱۱۱ هزار تن واردات کالا به استان از نظر ارزش ۳۲ درصد و وزن ۱۱ درصد افزایش را در این بخش شاهد بودیم.
وی عمده کالاهای وارداتی استان را نیز کمپرسور، اجزا و قطعات کولر، لوله، پوکه آمپول، شمش آهن، خودرو و ماشینآلات ذکر کرد و گفت: عمده کالاهای وارداتی، سرمایهای و واسطهای است که از آلمان، سنگاپور، امارات، ایتالیا و فرانسه وارد کشور شده است.
جمشیدیها افزود: با همکاری اتاق بازرگانی در سال گذشته برنامههای خوبی اجرا شد که اعزام هیئتهای تجاری به اکراین، عراق، ترکیه و دعوت از چهار هیئت خارجی از جمله آنها بود.
وی حضور در نمایشگاههای خارجی را در توسعه صادرات استان موثر دانست و اظهارداشت: با شرکت در نمایشگاه اختصاصی در کشور عراق و نمایشگاه مواد غذایی حلال در مالزی نسبت به معرفی توانمندیهای استان اقدام شد و ۱۲ نمایشگاه تخصصی نیز در حوزه بازرگانی خارجی برپا شد که این کار امسال با برنامه ریزی بیشتری پیگیری خواهد شد.
رئیس سازمان بازرگانی استان قزوین بیان کرد: اعزام هیاتهای تجاری استان به کشورهای اسلامی در اولویت برنامههای امسال سازمان بازرگانی استان قزوین قرار دارد که با تعامل نزدیک با اتاق بازرگانی این فعالیتها اجرایی خواهد شد.
جمشیدیها از برگزاری ۲۰ نمایشگاه تخصصی در حوزه تجارت در استان هم خبر داد و اظهارداشت: راهاندازی دفتر مشاوره تجاری برای ارائه اطلاعات مورد نیاز بازار مصرف کشورهای منطقه، راهاندازی پایانه صادراتی در استان با تقبل ۱۰ درصد هزینه ساخت توسط بازرگانی، راهاندازی میزهای تخصصی کشمش، عسل، کاشی و سرامیک و فرش از اولویتهای سال جاری است.
وی در خصوص توجه بیشتر به موضوع مغفول مانده خدمات فنی و مهندسی اظهار امیدواری کرد با شناسایی قابلیتهای این حوزه بتوان از این بخش نیز استفاده بهینه کرد.
نظر شما