۱۲ تیر ۱۳۹۰، ۸:۳۷

مولایی در گفتگو با مهر:

موسیقی تیزر "نابرده رنج" مورد تاییدمان نیست

موسیقی تیزر "نابرده رنج" مورد تاییدمان نیست

تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی "نابرده رنج" با اشاره به وسواس‌ علیرضا بذرافشان برای کارگردانی این سریال که حس نوستالوژیک برای بینندگان دارد، تاکید کرد موسیقی تیزر سلیقه فردی بود که آن را ساخته و مورد تایید او نیست.

مجید مولایی، یکی از تهیه‌کنندگان مجموعه تلویزیونی "نابرده رنج" در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چطور شد بعد از تصویربرداری بخش‌های تهران تهیه این سریال که روایتگر سال‌های 60 است را پذیرفتید؟ گفت: مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه به من پیشنهاد تهیه این پروژه را داد، چرا که وقتی گروه "نابرده رنج" گزارش روند تولید را به ایشان داده بود، مورد تایید مدیریت نبود، در واقع بخش کمی از کار ضبط شده بود و اگر می‌خواست این روند ادامه پیدا کند، مسلماً به لحاظ بودجه مشکلاتی به وجود می‌آید.

وی در ادامه افزود: به همین دلیل گروه به من پیشنهاد داد تا در کنار آقای رضایی تهیه این پروژه را برعهده داشته باشم. در واقع اگر قرار بود سریال به این شکل ادامه پیدا کند، شاید به سرانجام نمی‌رسید و کار متوقف می‌شد. به ویژه اینکه هنوز بخش‌های جنگ هم شروع نشده بود و فقط بخش‌های ساده شهر گرفته شده بود.

این تهیه‌کننده درباره انتخاب علیرضا بذرافشان که با ساخت "نابرده رنج" نخستین تجربه سریال‌سازی‌اش را کسب کرد، توضیح داد: زمانی که من به پروژه ملحق شدم، همانطور که تاکید کردم بخش‌هایی از مجموعه "نابرده رنج" ضبط شده بود. درباره انتخاب علیرضا بذرافشان هم باید بگویم که او نویسندگی آثار خوبی همچون "زیرزمین" و "تب سرد" و کارگردانی چند تله فیلم خوب را در کارنامه دارد. مدیر گروه فیلم و سریال، بذرافشان را برای کارگردانی "نابرده رنج" انتخاب کرد.

کامبیز دیرباز در نمایی از مجموعه "نابرده رنج"

مولایی خاطرنشان ساخت: به نظرم انتخاب بذرافشان هوشمندانه بود، چرا که کارگردان توانمندی است و با دقت و وسواس خاصی این پروژه را کارگردانی کرد. در مجموع نمی‌توان از کارگردانی خوب علیرضا بذرافشان برای سریال "نابرده رنج" گذشت.

وی با اشاره به ویژگی‌های سریال "نابرده رنج" گفت: زمانی که فیلمنامه این سریال را خواندم و بخش‌هایی که تصویربرداری و تدوین شده بود را دیدم، متوجه قصه جذاب آن شدم و مطمئن بودم مورد توجه مخاطبان هم قرار می‌گیرد، چرا که علیرضا بذرافشان به دقت این سریال را کارگردانی کرده بودم و قصه به زیبایی روایتگر سال‌های 60 بود و مخاطبان با شخصیت‌ها همذات‌پنداری می‌کردند، چرا که فضای سریال کاملاً رئال بود.

این تهیه‌کننده ادامه داد: از سوی دیگر مخاطب نسبت به این سریال حس نوستالوژی پیدا می‌کند. در مجموع احساس کردم کار آبرومندی می‌شود، به همین دلیل تهیه این سریال را پذیرفتم.

مولایی درباره مشکلات ساخت مجموعه‌هایی که روایتگر سال‌های 60 است به لحاظ دیالوگ، طراحی صحنه و ... توضیح داد: در سریال "نابرده رنج" تلاش شد به دقت جزییات مورد توجه قرار بگیرد تا مخاطبان ایرادی نگیرند. البته بخش اعظم این تلاش به هوشمندی کارگردان برمی‌گردد که با ظرافت این سریال را کارگردانی کرد. جنس قصه‌، پرداخت شخصیت‌ها، دیالوگ‌ها و طراحی صحنه و لباس روایتگر آن سال‌ها است تا مخاطب حس غریب بودن با این سریال نداشته باشد.

وی یادآور شد: در واقع تمام این موارد در کار رعایت شد. از سوی دیگر صداگذاری و افکت صداها با دقت انجام شد. در این سریال از موسیقی‌های آن سال‌ها خیلی استفاده شد تا حس نوستالوژی برای بینندگان داشته باشد. در واقع صداگذار تمام این موسیقی‌های را از آرشیو رادیو پیدا کرد و با وسواس زیادی روی آن کار کرد تا روی این مجموعه بنشیند.

این تهیه‌کننده درباره اینکه چرا از موسیقی "سال‌های دور از خانه" روی تیزرهای مجموعه "نابرده رنج" استفاده شد و چرا از موسیقی آثار وطنی بهره نبردید؟ خاطرنشان ساخت: با صحبت شما موافق هستم. البته انتخاب این نوع موسیقی سلیقه کسی بود که تیزر را برای این سریال آماده کرد. او تاکید کرده بود این موسیقی می‌تواند جواب بدهد و روایتگر آن سال‌ها باشد. البته تعداد آثار فاخر هم در آن سال‌ها کم بود.

مولایی درباره اینکه ولی در آن سال‌ها سریال‌های فاخری همچون "ابن سینا"، "سربداران"، "کوچک جنگلی" و ... ساخته شده بود و می‌توانستید از موسیقی این آثار بهره ببرید؟ گفت: البته من سلیقه کسی که تیزر این سریال را ساخته است، تایید نمی‌کنم. او احساس می‌کرد این موسیقی مناسب است. ما هم بعد از پخش تیزرها و بازخوردهایی که داشتیم نشان داد که این موسیقی انتخاب خوبی نبود.

وی درباره مشکلات ضبط بخش‌های جنگ مجموعه "نابرده رنج" که او تهیه این بخش‌ها را برعهده داشت؟ توضیح داد: من در ابتدا آثار جنگی همچون "نبردی دیگر"، "فرمان آتش"، "سفر سرخ" را تهیه کردم. در واقع کارم را با آثار جنگ شروع کرده و بعد از آن تولید سریال‌هایی اجتماعی را آغاز کردم، به همین دلیل تولید کارهای جنگی برایم مشکل نیست.

این تهیه‌کننده خاطرنشان ساخت: البته مدیر تولید سریال "نابرده رنج" قبل از ملحق شدن من به گروه هماهنگی‌های خوبی در این باره با ارتش کار کرده بود و ما هم با کمک‌هایی که از ارتش و سپاه داشتیم، تقریباً با مشکل جدی رو به رو نشدیم. البته موضوع این سریال جنگ نبود، بلکه بستری بود که دو آدم در موقعیت متفاوتی قرار می‌داد، حتی امکانات به حدی خوب بود که ما مجبور شدیم بخش‌هایی که را بیشتر امکانات جنگی را نشان می‌داد، حذف کنیم، چرا که موضوع اصلی ما جنگ نبود.

مولایی درباره اینکه بازیگران این سریال تا چه حد مورد رضایت‌اش است؟ گفت: اکثر بازیگران انتخاب شده بودند و نقش‌هایی کمی همچون شهرام عبدلی با مشورت من انتخاب شد. البته اگر از ابتدا با این پروژه بودم، ممکن بود یک یا دو تا از بازیگران این سریال در انتخاب‌هایم نباشد، ولی در مجموع بازیگران خوبی این سریال دارد و همه زحمت زیادی کشیدند.

وی در پایان افزود: تولید سریال در این روزها که با حجم تولیدات زیادی رو به رو هستیم، کار راحتی نیست. امیدوارم مخاطبان از دیدن سریال "نابرده رنج" لذت ببرنند.

- - - - - - - - -

مجموعه "نابرده رنج" هر شب به جز جمعه‌ها ساعت 23 از شبکه سه پخش می‌شود. کامبیز دیرباز، سام درخشانی، سحر دولتشاهی، ثریا قاسمی و... بازیگران این مجموعه هستند.

کد خبر 1348835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha