به گزارش خبرگزاری مهر، بازیهای ویدیویی و رایانهای ما را وارد عصری جدید کردهاند؛ عصری که میتوان آن را عصرِ بازی نامید. در این عصر، بازیها نه تنها ابزاری برای سرگرمی و آموزش به شمار میروند، بلکه بر دیگر جنبههای فرهنگ نیز تأثیر میگذارند. به طوری که عدهای از نظریهپردازان از "بازیگونه شدن فرهنگ" سخن گفتهاند.
منظور از بازیگونه شدن فرهنگ آن است که چگونه به کمک و در جریان بازیهای ویدئویی و رایانهای فرهنگ جوامع معاصر ساخته میشود. شیفتگی و مسحورشدن بسیارِ کودکان و نوجوانان به این ابزار جدید، نشان از آن دارد که بازیها به ابزاری جدید برای جامعهپذیری و شکلگیری هویت آنان تبدیل شدهاند.
بازیها دنیایی خاص برای آنان ساختهاند؛ دنیایی که در آن بازیکنان همزمان تحت تأثیر وجوه شناختی، عاطفی و وجودشناختی بازیها قرار میگیرند. بازیها را متفاوت با رسانههای پیشین میتوان یک فضا - رسانه نامید. بازیها به منزله رسانههای جدید محتواهای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را به کودکان و نوجوانان منتقل میسازند.
علاوه بر این محتواهای کلی، آنچه بیش از همه نگرانی و هراس والدین و مسئولان را در جامعه ما و دیگر نقاط جهان برانگیخته، محتواهای نامناسب جنسی و خشونتآمیز است که در برخی بازیها بهوفور یافت میشود. همین امر به گسترش نوعی هراس اخلاقی نسبت به بازیها به عنوان شکل غالب سرگرمی کودکان و نوجوانان دامن زده است.
کتاب "عصر بازی، بازیهای ویدیویی و رایانهای در جامعه معاصر" تألیف دکتر مسعود کوثری استادیار دانشگاه تهران که به تازگی از سوی انتشارات دریچه نو منتشر شده است، به مباحثی چون "بازی و ویژگیهای آن"، "بازی در جامعه معاصر"، "آثار و پیامدهای بازیهای رایانهای" و "بازی، والدین و کودکان" پرداخته است.
نشست رونمایی این کتاب روز دوشنبه 13 تیر از ساعت 15 الی 17 در محل فرهنگسرای رسانه واقع در میدان ولیعصر، ابتدای بلوار کشاورز، جنب پایگاه انتقال خون برگزار میشود.
نظر شما