۱۲ تیر ۱۳۹۰، ۱۲:۱۵

طی روزهای آینده؛

هوای قم گرمتر می‌شود/ مراقب گرمازدگی باشید

هوای قم گرمتر می‌شود/ مراقب گرمازدگی باشید

قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل هوا‌شناسی استان قم از گرمتر شدن هوای این استان طی روزهای آینده خبر داد.

یحیی زارع در گفتگو با خبرنگارمهر، از گرمتر شدن هوای قم طی روزهای آینده خبر داد و اظهار داشت: ‌ هوای استان قم در روز جمعه گذشته به 44.2 درجه سانتیگراد بوده است که در بین مراکز استانهای کشور گرمترین استان بود.

وی  کاهش بارندگی، تداوم خشکسالی و وضعیت اقلیمی استان قم را در گرم شدن هوای این استان تاثیرگذار دانست و بیان داشت: به دلیل صافی هوا و همچنین گردو غباری که از سمت شمالغرب و غرب وارد کشور شده و طی روزهای آینده نیز وارد قم خواهد شد هوای این استان طی روزهای آینده گرمتر خواهد شد.

مدیرکل هوا‌شناسی قم با بیان اینکه افزایش درجه و گرمای هوا تا اواسط مرداد ماه ادامه خواهد داشت عنوان کرد: استان قم در سال گذشته طی ۲۵ سال اخیر گرمترین تابستان را پشت سرگذاشت که این امر در تابستان سالجاری تداوم خواهد داشت.

وی همچنین درباره تشعشعات خورشید بیان کرد: با توجه به اطلاعاتی که از مرکز ازن سنجی اصفهان دریافت شده است میزان uv اشعه خورشید در قم در حد طبیعی است و در این زمینه مشکلی وجود نخواهد داشت

وی ادامه داد: با این وجود به کسانیکه مشکلات پوستی دارند توصیه می‌شود بین ساعتهای ۱۱ الی ۱۴ بعد از ظهر از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنند.

گرمازدگی

یاد آور می‌شود: بیماری گرمازدگی یکی از موارد شایعی است که در فصل تابستان و گرمای شدید هوا گریبانگیر افراد خواهد شد براین اساس بالا رفتن دمای هوا موجب افزایش تبخیر آب بدن می‌شود و همراه با این تبخیرات، الکترولیت‌های سدیم و پتاسیم که جزء مواد ضروری بدن هستند نیز از بدن انسان خارج می‌شوند.

تبخیر بیش از حد آب از بدن به علت گرمای زیاد، سبب کاهش فشار خون می‌شود و درنتیجه خون به موقع به کلیه‌ها و مغز نخواهد رسید و هنگامی خون به مقدار کافی و در زمان خود به کلیه‌ها نرسد، میزان ادرار کاهش یافته و مقدار سم‌های اوره و کراتین در بدن افزایش می‌یابد و در صورت زنده ماندن، فرد دچار نارسایی حاد کلیه خواهد شد که باید به طور مداوم دیالیز شود.

درصورت پایین آمدن فشار خون و نرسیدن خون به مغز فرد دچار سرگیجه شده و در این صورت فرد گرما زده با بی‌هوشی نیمه کامل بر زمین خواهد افتاد و در صورت عدم تشخیص یا انجام ندادن مراقبت‌های لازم، احتمال بروز عوارض و حتی مرگ و میر در این افراد بالاست.

علائم گرمازدگی

فرد گرمازده اغلب خسته و گیج می‌شود و ممکن است دچار برخی علائم شاخص در گرما زدگی اختلال در هوشیاری، دمای بالای بدن که‌گاه تا ۴۱ درجه می‌رسد، در شرایط حاد عدم تعرق، سردرد، گرفتگی عضلات، پوست خشک و داغ، تهوع یا استفراغ،، تشنج، اختلالات ریتم قلب که می‌تواند منجر به سنکوپ گردد، اختلال در تکلم و‌گاه هزیان، رنگ پریدگی و افت فشار خون، نبض ضعیف،، کاهش حجم ادرار از دیگر مشکلاتی است که برای فرد ایجاد خواهد شد.

کمکهای اولیه در گرمازدگی

باید بلافاصله فردی که دچار گرمازدگی شده است را به مکانی خنک مثل زیرسایه‌بان یا اتاق برده، لباس‌های وی را از بدن خارج نمود و وی را وادار به دراز کشیدن کرده و پاهای او را بالا آورید.

بوسیله پارچه مرطوب و باد زدن و یا هر وسیله دیگر مصدوم را خنک کنید. از روشهای متداول برای خنک کردن فرد گرمازده استفاده از یک ملحفه نازک مرطوب است بهتر است ابتدا ملحفه را خیس کرده و روی بدن وی کشیده و هر چند دقیقه یکبار ملحفه را مرطوب کرده و یا تکان دادن ملحفه مرطوب موجب پائین آمدن دمای بیمار شوید تا بتدریج بدن فرد گرما زده خنک شود.

 به مصدوم محلول ORS یا محلول آب و نمک و شکر بدهید به هنگام ضرورت باید از کپسول اکسیژن استفاده نمود و در نبود اکسیژن، اگر لازم شد به مریض تنفس مصنوعی بدهید همواره در این مواقع که با فرد گرما زده روبرو هستید توجه داشته باشید که استفاده از داروهای تب بر در اینگونه موارد هیچگونه اثری نمی‌گذارد چرا که در این افراد سیستم تنظیم مرکزی دما مشکلی ندارد و در واقع بالا بودن دمای بدن ناشی از محیط است و پس از انجام اقدامات اولیه می‌بایست در صورت عدم بهبودی فرد گرمازده او را سریعا به مرکز درمانی منتقل سازید.
 
کد خبر 1349984

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha