به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب به بررسی مناظرات رایج میان طرفداران مکاتب مختلف درباره عدالت میپردازد.
نویسنده دیدگاههای مربوط به عدالت را به دو دسته تقسیم میکند و بر این اساس به مطالعه تطبیقی آنها میپردازد. دسته او دیدگاه نظریهپردازان مکتب اصالت فایده و سود است و دسته دیگر مکاتب رقیب این مکتب.
جان استوارت میل متعلق به مکتب اصالت سود و فایده است. این مکتب بیش از هر چیز با نام میل و جرمی بنتام شناخته می شود. بر این اساس فلسفه میل متکی بر اصالت تجربه و اصالت سود است.
مکتب اصالت فایده و سود در حوزههای گوناگون برای سالیان متمادی سیطره و سلطه داشته است. در سال 1971 جان رالز فیلسوف آمریکایی نظریه عدالت خود را بیان میکند. نظریه عدالت رالز چالش اساسی و مهمی در مقابل دیدگاه فایدهگرایان بود و این مکتب را به چالش کشید.
علاوه بر دیدگاه رالز، آرای فیلسوفان و اندیشمندان برجستهای چون فون هایک و آمارتیا سن نیز در این اثر بررسی شده و انتقادات آنها به مکتب اصالت فایده مورد توجه قرار گرفتهاند.
جان استوارت میل فیلسوف بریتانیایی قرن نوزدهم در حوزههای منطق، اقتصاد، اخلاق و سیاست چیره دست بود. وی بیش از هر چیز به سبب آثار و نوشتههایش در حوزههای اخلاق و سیاست شناخته میشود. او یکی از مهمترین فیلسوفان سیاسی محسوب می شود.
این کتاب با عنوان "عدالت اقتصادی و آزادی: بررسی فلسفه اجتماعی در مکتب اصالت فایده جان استوارت میل" از سوی انتشارات راتلج منتشر شده است.
نظر شما