به گزارش خبرنگار مهر، مجید نامجو ظهر دوشنبه در مراسم افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی و سد زیردان و چند طرح دیگر که بطور همزمان به صورت ویدئو کنفرانس توسط رئیس جمهور در چابهار افتتاح شد، اظهار داشت: امروز دو واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار، هر کدام به ظرفیت 159 مگاوات و در مجموع با 318 مگاوات بطور رسمی وارد مدار شد.
وی گفت: با اضافه شدن یک واحد 160 مگاواتی دیگر به این نیروگاه، ظرفیت آن به 478 مگاوات افزایش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: به دلیل شرایط آب و هوایی خاص این منطقه برای ساخت این نیروگاه از مصالح و مواد خاص استفاده شده است.
وزیر نیرو بیان داشت: امید است این نیروگاه با شش واحد و مجموعا 900 مگاوات برق تولیدی بطور کامل تا پایان دولت دهم در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برنامه های این وزارتخانه در سال جهاد اقتصادی در زمینه تولید برق و آبرسانی، جهادگونه است گفت: از اولویت های امسال افزایش تولید برق و اجرای طرحهای آبرسانی است.
وی افزود: راه اندازی 24 تصفیه خانه آب و فاضلاب، پنج هزار مگاوات افزایش تولید برق کشور، بهبود 1.5 درصد راندمان نیروگاه ها، پایین آوردن 1.5 درصد تلفات انرژی و رساندن آن به مرز 15 درصدی، استفاده بهینه از نیروگاه های تجدیدپذیر تا یک هزار مگاوات و افزایش سطح آبیاری زمین های کشاورزی تا 200 هزار هکتار از جمله برنامه های امسال است.
نامجو اظهار داشت: امسال هر ماه یک سد در کشور مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی گفت: سد مخزنی زیردان که بر روی رودخانه های زیردان و کاجو ساخته شده و امروز توسط رئیس جمهور افتتاح شد با توجه به سیستم بتونی غلطکی می تواند برای مهار سیلاب های سنگین استفاده شود.
وی افزود: سد کهیر با روش (RCC) و با هدف تأمین آب شرب و کشاورزی مردم منطقه کلنگ زنی می شود.
وزیر نیرو بیان داشت: از دیگر برکات سفر امروز رئیس جمهور به چابهار افتتاح سامانه آب شیرین کن RO است.
وی گفت: این سامانه با صرف 200 میلیارد ریال اعتبار بخش خصوصی و مشارکت بانکها ساخته شده و با استفاده از هفت دستگاه دو هزار و 500 مترمکعبی درهر شبانه روز 17 هزار و 500 مترمکعب آب شیرین تولید می کند و در دسترس جمعیت 350 هزار نفری چابهار و کنارک قرار می دهد.
وی افزود: با توجه ویژه دولت در زمینه ساخت پروژه های زیربنایی برای جلوگیری از هدر رفت منابع آبی در سیستان و بلوچستان از 3.2 میلیارد متر مکعب آب قابل بهره برداری در این استان تاکنون 2.6 میلیارد مترمکعب آن به ثمر رسیده است.
نظر شما