به گزارش خبرنگار مهر، برنامه سینمایی "هفت" جمعه شب 17 تیرماه میزبان سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. حسینی در ابتدای برنامه درباره تشکیل سومین جلسه شورای عالی سینما با حضور رئیس جمهوری خبر داد و از همه دستاندرکاران سینما درخواست کرد تا پیشنهادات خود را به این شورا ارائه دهند.
وی در ادامه صحبتهای خود گفت: تشکیل این شورا نیاز به همدلی و همگرایی دارد. این شورا به جدیت تشکیل می شود و به کار خود ادامه می دهد. این سازمان ظرف چند ماه آینده با اعتباراتی که به آن داده می شود نهادینه خواهد شد. تشکیل این شورا نشانه اهتمام دولت به مسئله سینماست. توجهی که این اجازه داده جایگاه معاونت سینمایی ارتقا پیدا کده و در حد یک سازمان سینمایی اختیارات بیشتری به دست آورد.
حسینی افزود: مدتی است که برخی اظهار نظرها به گوش میرسد که انتقاداتی را در زمینه تشکیل شورا مطرح میکنند. بهتر است دوستان مسائل مورد نظر خود را به ما ارائه دهند تا بتوانیم عملکرد مناسبی داشته باشیم. این سازمان قرار نیست سازمانی عریض و طویل مثل صداو سیما باشد. این سازمانی چالاک و چابک است که قرار است بیشتر به سمت تولید برود.
حسینی در ادامه صحبتهایش به اولین مصوبه سومین جلسه شورای عالی سینما اشاره کرد که قرار است برنامههای این سازمان ابلاغ شود. جیعانی در توضیحی به وزیر ارشاد از او درخواست کرد که با مدیریت باید اختلاف موجود بین خانه سینما را حل کند. حسینی در پاسخ گفت: اگر اراده جدی وجود داشته باشد این مشکلات قابل حل است. اما اگر با مسائل سیاسی گره بخورد غیر قابل حل میشود. اگر عزم جدی وجود داشته باشد ما هم در خدمت سینماگران هستیم تا این معضلات حل شود.
وی درباره دیگر مصوبات مطرح شده در شورا گفت: مسئله حمایت جدی از از برنامههای این سازمان دیگر مصوبه مطرح شده بوده است. با اعتبار 80 میلیارد تومانی نمی شود فعالیتهای مناسبی انجام داد. قراربر این شده تا از اعتبارات پیش بینی نشدهای که در نهاد ریاستجمهوری قراردارد برای سازمان سینمایی اختصاص یابد.
وی توضیح داد: مبلغ 8 میلیارد تومان برای اصطهلاک دیون سینماگرانو سینماداران اختصاص یافته است. قرار است به افرادی که به هر دلیلی ب بانکها یا دیگر نهادها بدهی دارند کمک شود. 15 میلیارد تومان برای احداث پردیسهای سینمایی در تهران اختصاص یافته است. همچنین صندوق بیمه فرهنگ و هنر، بیمه سلامت و بیمه بازنشستگی و از کارافتادگی تشکیل می شود که رئیس جمهور 50 میلیارد تومان اعتبار اولیه برای این صندوق قرار دادهاند.
حسینی درباره دیگر اعتبارات سازمان گفت: استرداد مبالغد مالیات ارز ش بر افزوده که از هنرمندان اخذ شدهاست، واردات کالا و تجهیزات سینمایی، اختصاص زمین برای مراکز خدمات سینمایی و پردیسها، اقدام قانونی برای ایجاد یک نظام صنفی قانونی و منظم و بررسی وضع موجود و نگاه به ضعف و قدرت صنوف سینمایی.
وی افزود: بازنگری در قوانین جاری با رویکرد تسهیل قوانین، تا سقف 15 درصد بلیطهای فیلمهای سینمایی خریداری شده و در اختیار اقشار و نهادها قرار داده می شود و همچنین حمایت لازم از مراکز بازاریابی جهانی از دیگر مصوبات مطرح شده در سازمان بوده است.در طول این دو سال ما تلاش کردیم سینما رونق داشته باشد. حضور فیلمها در شبکه نمایش خانگی و یا سفارش ساخت فیلم از طرف جشنوارههایی مثل کیش نشانه تلاش های وزارت ارشاد برای رشد و ترقی سینما بوده است.
گفتگو با سید ضیاء هاشمی رئیس صنف واحد تهیهکنندگان از دیگر بخش های برنامه بود. هاشمی از اختیارات جدید این صنف و اجازه صدور مجوزهای دفاتر سینمایی و تهیهکنندگان و پخشهایی حقیقی و حقوقی سخن گفت .وی خاطر نشان کرد که با اهالی خانه سنما تعامل دارند وااگر مدیریت خنه سینما تغییر کند تعامل بیشتری با آنها برقرار خواهند کرد.
بخش گزارش برنامه هفت اختصاص به صحبتهای حسن حسینی و فرزاد موتمن درباره مسئله ژانر و گونه شناسی در سینمای ایران و جهان داشت. ابتدا حسینبی تعاریفی از ژانر در سینما ارائه داد و موتمن هم در ادامه به بحث درباره ژانرهای مختلف در سینما و حضور این گونه های سینمایی در سینمای قبل و بعد از انقلاب پرداخت.
همچنین بخش هایی از فیلمهایی خارجی در ژانرهای مختلف کمدی، وحشت، جنایی، ملودرام و.. پخش شد. از فیلمهای ایرانی هم بخش هایی از فیلم های"اجاره نشینها" در ژانر کمدی،"از کرخه تا راین" ملودرام،" افق" جنگی و "روز واقعه" در ژانر تاریخی پخش شد.
نظر سنجی برنامه نیز درهمین ارتباط بود که از بینندگان خواستهبودند که از میان گونه ةای سینمایی کمدی، ملودرام، جنگی، اکشن، وحشت و تاریخی کدام را انتخاب میکنند. که ژار کمدی بیشترین رای را در انتهای برنامه کسب کرد. هفت روز هفته و پیش از تولید و پس از تولید و عکس های بینندگان از دیگر قسمتهای برنامه هفت بود.
نظر شما