۱۵ تیر ۱۳۹۰، ۱۲:۱۳

خدابخش در گفتگو با مهر:

توجه وزارت ورزش به تدوین اساسنامه و ورزش رایگان/ فرصت طلایی را از دست ندهیم

توجه وزارت ورزش به تدوین اساسنامه و ورزش رایگان/ فرصت طلایی را از دست ندهیم

مدیرکل تربیت بدنی استان اصفهان با اشاره به اینکه می‌خواهیم با فنداسیون ضعیف، ساختمان قوی در ورزش، بسازیم، تشکیل وزارت ورزش و جوانان را فرصتی طلایی برای نوشتن اساسنامه جدید و نگاه ویژه به ورزش رایگان برای عموم مردم دانست.

رشید خدابخش در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد نشست خود با محمد عباسی سرپرست وزارت ورزش و جوانان ضمن بیان مطلب فوق افزود: در این نشست مسائل مختلفی که دغدغه امروز ورزش است، را مطرح کردم. در ابتدا به صحبت‌های مقام معظم رهبری در مورد خلاء‌های موجود در ورزش کشور در برنامه‌ریزی کلان و بحث فرهنگی در جامعه ورزش، اشاره و ابراز امیدواری کردم با وزارت شدن ورزش برنامه‌ریزی‌های کلان و برنامه‌های فرهنگی قوی‌تر در آن اجرا شود.

وی افزود: امروز که وزارتخانه تشکیل شده، فرصت مناسب و بسیار خوبی است تا قوانین ورزش را بازنگری کنیم. از سال 1352 که سازمان ورزش تاسیس شد تا به امروز اساسنامه این سازمان به روز نشده است. قطعا این فرصت طلایی که در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته، می‌تواند بهترین زمان برای نوشتن اساسنامه جدید منطبق بر نیازهای روز جامعه باشد و اساسنامه 40 سال قبل کنار گذاشته شود.

مدیرکل تربیت بدنی استان اصفهان با تاکید بر اینکه در بند سه از اصل سوم قانون اساسی دولت مکلف است همه امکانات و تجهیزات لازم برای آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان را در همه سطوح برای مردم فراهم کند، تاکید کرد: دولت در برنامه‌ریزی‌های جدیدش بحث آموزش و پرورش رایگان را جدی گرفته و همه امکانات و تجهیزات لازم را برای عملیاتی شدن این اصل فراهم کرده اما باید به ورزش رایگان که تاکنون هم خیلی جدی گرفته نشده، نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

وی در این خصوص اضافه کرد: طبق آخرین آمار تنها دو میلیون و 600 هزار نفر در ایران ورزش می‌کنند که تقریبا 5/3 درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند، یعنی 51 فدراسیون ورزشی با هزاران هیئت و بخش‌های مختلف ارگان‌های دولتی که در زمینه ورزش فعالند تنها توانسته‌اند در این سال‌ها 5/3 درصد مردم که خودشان هزینه ورزش کردن را می‌دهند، جذب کنند که نشان دهنده موفق نبودن برنامه‌های ما در ارائه خدمات ورزشی به مردم بوده است.

خدابخش با بیان اینکه در چین 120 میلیون نفر ژیمناستیک‌کار هستند، افزود: در سوئد 51 درصد مردم هفته‌ای سه جلسه ورزش می‌کنند و 90 درصد مردم این کشور نیز فعالیت‌های ورزشی را به صورت نامرتب و نامنظم انجام می‌دهند، البته این رقم یعنی کل مردم کشور سوئد ورزش می‌کنند زیرا 10 درصد باقی مانده افرادی هستند که به سبب صغر یا کهولت سن نمی‌توانند ورزش کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های ورزشی یک نیاز اساسی در جامعه است. موضوعی که حتی در قانون اساسی به اجرای رایگان آن تاکید شده است. قطعا تشکیل وزارتخانه ورزش و جوانان بهترین فرصت برای این است که نگاه جدیدی در امر ورزش رایگان حاکم شود تا ما شاهد باشیم در آینده نزدیک اکثریت مردم به فعالیت ورزشی بپردازند.

مدیرکل تربیت بدنی استان اصفهان خاطرنشان کرد: متاسفانه تقسیم اعتبارات در ورزش هم به شکل نامناسبی صورت می‌گیرد، به طور مثال 60 میلیارد تومان سالانه در ورزش حرفه‌ای هزینه می‌شود که 50 میلیارد تومان آن به فدراسیون‌ها برای ورزش قهرمانی اختصاص می‌یابد و به 31 اداره کل تربیت بدنی استان‌ها 10 میلیارد تومان اختصاص می‌یابد، این در حالی است که زیرساخت‌های ورزش در استان‌ها باید تقویت شود. در مجموع باید گفت ما می‌خواهیم با فنداسیون ضعیف در ورزش، ساختمان قوی بسازیم که متاسفانه ورزش تحمل این ناهمگونی را ندارد.

وی با اشاره به تبصره "ب" ماده 13 قانون اساسی که طی آن پرداخت هرگونه وجهی از بودجه کل کشور به هر شکل به ورزش حرفه‌ای ممنوع بوده، قانونی که لازم الاجراست، افزود: این مسئله می‌تواند شرایط لازم را برای حضور و فعالیت بیشتر بخش خصوصی در ورزش حرفه‌ای فراهم کند. ضمن اینکه دولت هم می‌تواند با تکیه بر اصل سوم قانون اساسی به ورزش همگانی توجه بیشتری کرده و خدمات ورزشی رایگان را برای همه مردم در نظر بگیرد.

خدابخش در بخش دیگر گفتگو با خبرنگار مهر، بر تقویت نیروی انسانی در کل ادارات وزارت ورزش جوانان در استان‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: در ادارات ورزشی کل کشور کمتر از چهار هزار نفر فعالیت می‌کند، در حالی که در آموزش و پرورش شهررضا که در اطراف اصفهان است، 4 هزار و 500 نفر فعال هستند. قطعا مسئولان جدید وزارت ورزش باید از نظر ساختاری نگاه ویژه و دیگری به نیروهای انسانی فعال در تربیت بدنی داشته و اعتبارات را تامین کنند.

وی افزود: اعتبارات تخصیصی به آموزش و پرورش استان اصفهان در سال جاری 400 میلیارد تومان بوده در حالی که اعتبار اختصاص داده شده به تربیت بدنی استان کمتر از چهار میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که آموزش و پرورش رده سنی 6 تا 17 سال را تحت پوشش دارد و تربیت بدنی تمام رده‌های سنی جامعه را زیر نظر دارد. نباید فراموش کنیم وزارت ورزش تنها وزارتی است که باید برای تمام مردم برنامه داشته و فعالیت‌های ورزشی تمام سنین را زیر نظر بگیرد.

مدیرکل تربیت‌‎بدنی استان اصفهان تاکید کرد: مردم تا یک سن تحصیل می‌کنند و پس از دریافت مدارک مورد نظرشان دیگر زیر مجموعه آموزش و پروش نیستند اما ورزشکاران از سنین نوجوانانی تا پایان دوران قهرمانی زیر نظر وزارت ورزش هستند و حتی پس از آن هم به عنوان، مدرس، مربی، پیشکسوت و یا موارد دیگر به فعالیت در ورزش ادامه می‌دهند.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در ورزش از یکسو در ارتقای سلامت، شادابی و نشاط نقش دارد و از سوی دیگر در مباحث قهرمانی به اقتدار ملی کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: هرچه در چرخه ورزش هزینه شود، سرمایه‌گذاری است زیرا هزینه در ورزش باعث می‌شود، هزینه‌هایی که در بهداشت و درمان، زندان‌ها و ... می‌شود، کاهش یافته و زمینه‌ساز بالارفتن بهره‌وری و کارایی نیروی انسانی شود. متاسفانه درگذشته بر خلاف قانون اساسی به این مسائل نگاه درستی نشده اما امروز بهترین فرصت است تا در ابتدای تشکیل وزارت ورزش به این مسائل نگاهی ویژه و جدی شود.

خدابخش با بیان اینکه دلیل 80 درصد مرگ و میرها در ایران فقر حرکتی است که با گسترش ورزش همگانی می‌توان این مسئله را کاهش داد، در پایان گفت: نگاه محمد عباسی سرپرست وزارت ورزش و جوانان برای توسعه زیرساخت‌ها و توجه ویژه به تقویت ورزش در استان‌ها و شهرستان‌ها قابل تقدیر است.

نشست محمد عباسی سرپرست وزارت ورزش و جوانان درحالی عصر روز یکشنبه هفته جاری با حضور مدیران ورزش، روسای فدراسیون‌ها و ورزشکاران در حالی برگزار شد که در این نشست علاوه بر حمید سجادی، خسروی‌‎وفا، داورزنی، پولادگر و باقرزاده به عنوان نماینده فدراسیون‌ها و خدابخش به عنوان نماینده مدیران کل استان‌ها در خصوص مشکلات ورزش صحبت کردند.

کد خبر 1352013

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha