عباسعلی وفایی رئیس این شورا در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری جایزه سال دکتر محمد معین به همت شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی و با همکاری انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی و نیز تولیت آستانه اشرفیه گفت: سومین دوره این جایزه به صورت بینالمللی و طی روزهای 15 و 16 تیرماه در آرامگاه زندهیاد معین در آستانه اشرفیه برگزار میشود.
وی افزود: در این مراسم 2 پژوهشگر داخلی، 2 پژوهشگر خارجی و صاحبان 2 پایاننامه برتر به عنوان برگزیدگان این دوره از جایزه سال دکتر معین معرفی و تقدیر میشوند.
به گفته وی، یکی از برگزیدگان خارجی این جایزه دکتر «ولادیمیر ایوانف» از روس و صاحب فرهنگ لغتی به همین زبان با 49 هزار مدخل است. همچنین یکی از جوایز سال دکتر معین به صورت مشترک به «محمد حلیم یارقین» و «شفیقه یارقین» مولفان «فرهنگ فارسی - ازبکی» اهدا خواهد شد.
وفایی تاکید کرد: چهار برگزیده این جایزه توسط انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی و به همت دکتر مهدی محقق که از مدتها قبل برای دریافت آثار اهالی فرهنگ و دانشجویان دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی فراخوان داده بود، انتخاب شدهاند و عمده فعالیتهای کسانی که اثر فرستادهاند، مرتبط با زمیههای مختلف کاری دکتر معین شامل دستور لغت و تصحیح متون بوده است.
رئیس شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: 25 نفر از دانشجویان دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی هم که به نوعی با دکتر معین ارتباط داشتهاند، از دیگر مهمانان مراسم دوروزه جایزه سال دکتر معین و بزرگداشت او هستد.
دکتر معین همچنین در سال 1338 پیشنهاد تاسیس دایرةالمعارف شیعه را مطرح و مرحوم آیتالله طباطبایی، شهید مطهری، زندهیاد دکتر سید جعفر شهیدی، سیدحسین نصر و احمد آرام را به عنوان اعضای اصلی این بنیاد و پرفسور لویی ماسینیون نویسنده کتاب «سلمان پاک» و هانری کربن را به عنوان اعضای وابسته بنیاد دایرةالمعارف شیعه پیشنهاد کرد.
سرانجام دکتر معین در 9 آذر 1345 پس از بازگشت از ترکیه کسالت پیدا کرد و روز 13 تیرماه 1350 درگذشت.
علاوه بر فرهنگ فارسی 6 جلدی معین، کتابهای «حافظ شیرین سخن»، «یک قطعه شعر در پارسی باستان»، «یوشت فریان و مرزبان نامه»، «شاهان کیانی و هخامنشی در آثار الباقیه»، تصحیح «ارداویرافنامه»، «روزشماری در ایران باستان و آثار آن در ادبیات پارسی»، «پورداوود؛ ترجمه احوال و آثار»، «مزدیسنا و تأثیر آن در ادبیات پارسی با مقدمه مشروح به زبان فرانسه به قلم هانری کربن»، «حکمت اشراق و فرهنگ ایران» از جمله آثار دکتر معین به شمار میآید.
نظر شما