۱۷ تیر ۱۳۹۰، ۱۱:۰۴

علی آبادی به مهر خبر داد:

صنعت گاز ایران یکپارچه توسعه می‌یابد/ افزایش گازرسانی‌ها با وجود تثبیت تولید گاز

صنعت گاز ایران یکپارچه توسعه می‌یابد/ افزایش گازرسانی‌ها با وجود تثبیت تولید گاز

سرپرست وزارت نفت با بیان اینکه توسعه صنعت پایین دستی و بالادستی گاز ایران به طور متوازن و یکپارچه انجام می شود، از توسعه میزان گازرسانی به مشترکان در سالجاری با وجود حفظ سقف تولید گاز خبر داد.

محمد علی آبادی در گفتگو مهر با بیان اینکه وضعیت توسعه صنعت گاز ایران در بخشهای بالادستی و پایین دستی به صورت متوازن و یکپارچه انجام می شود، گفت: در حال حاضر سامانه دیسپچینگ با در اختیار داشتن 500 پوینت کنترلی بر وضعیت تولید، انتقال و توزیع گاز طبیعی در سطح شبکه سراسری مدیریت و نظارت می کند.

سرپرست وزارت نفت با اعلام اینکه به طور متوسط مصرف گاز طبیعی در نیروگاهها، مشترکان خانگی و تجاری با افزایش همراه است، تصریح کرد: بر این اساس به منظور ایجاد توازن در بخشهای مختلف اشتراک پذیری در بخش پایین دستی مطابق با افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی در بخش بالادستی انجام می شود.

این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه میزان افزایش تولید گاز طبیعی در بخش بالادستی باید متناسب با میزان گازرسانی در بخش پایین دستی، توسعه شبکه گازسراین شهری و روستایی باشد، تبیین کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون با وجود افزایش مصرف گاز در صنایع عمده، جایگاههای سی.ان.جی، تزریق به مخازن نفتی و صادرات اما هیچ گونه افزایش تولیدی در بخش بالادستی حاصل نشده است.

وی همچنین درباره واگذاری بخشی از فعالیتها و خدمات گازرسانی همچون نصب کنتور، علمک، اشتراک پذیری، تعمیرات و توسعه شبکه گاز شهری و روستایی به بخش خصوصی، بیان کرد: واگذاری این فعالیتها ابتدا به صورت تدریجی و آزمایشی انجام می شود.

علی آبادی با یادآوری اینکه با انجام یک دوره آزمایشی یک چارچوب کلی برای اجرای این طرح انجام می شود، اظهار داشت: در این طرح برخی از فعالیتهای جانبی به منظور ارائه خدمات بیشتر به مشترکان خصوصی می شود.

این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: در این طرح به هیچ وجه قرار نیست سهام شرکتهای گاز استانی به بخش خصوصی واگذار شود.

به گزارش مهر، در حال حاضر ایران با در اختیار داشتن ظرفیت تولید بیش از 600 میلیون متر مکعب تولید گاز، 33 هزار کیلومتر شبکه خطوط انتقال سراسری، 67 تاسیسات تقویت فشار گاز و بالغ بر 200 هزار کیلومتر شبکه گاز شهری و روستایی از ظرفیت انتقال و توزیع سالانه بیش از 150 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی برخوردار است.

برای تعمیر و نگهداری این شبکه گسترده پالایش، تولید و توزیع گاز طبیعی به طور متوسط سالانه باید 2 تا سه میلیارد دلار هزینه شود، ضمن آنکه سالانه باید نزدیک به هفت میلیارد دلار برای توسعه صنعت گاز در بخشهای مختلف گازرسانی به شهر و روستاها، ساخت و راه اندازی خطوط لوله و تاسیسات تقویت و تقلیل فشار گاز سرمایه گذاری شود.
 
بر این اساس برای نخستین بار در تاریخ 103 ساله صنعت نفت و گاز ایران، شرکت ملی گاز ایران با امضای قراردادهای تمامی فعالیتهای توسعه، نگهداری، وصول مطالبات و فروش گاز طبیعی را با برگزاری مناقصه به بخش خصوصی واگذار کرده است.
 
این در حالی است که در شرایط فعلی 865 شهر، 10 هزار و 175 روستا، 58 نیروگاه، 34 هزار واحد صنعتی به شبکه ملی گاز متصل بوده، ضمن آنکه در شرایط فعلی 13.5 میلیون مشترک در سطح کشور از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند.
 
از سوی دیگر ضریب نفوذ گاز به خانوارهای شهری به 96 درصد و خانوارهای روستایی به 44 درصد افزایش یافته است که پیش بینی می شود امسال جشن گازرسانی به تمامی شهرهای ایران برگزار شود.
 
جواد اوجی معاون وزیر نفت پیشتر با بیان اینکه برای نخستین بار قرارداد توزیع، توسعه، حفظ، نگهداری و وصول مطالبات گازی با امضای قراردادهایی به بخش خصوصی واگذار شده است به مهر گفته بود: مطابق با این قراردادها، گاز طبیعی در ورودی شهرها و روستاهای کشور در قالب قراردادهای حق العمل کاری به بخش خصوصی واگذار شده است.
 
وی همچنین با اشاره به برنامه واگذاری بخشی از فعالیت های شرکت های گاز استانی همچون انجام تعمیرات، بهره برداری، توسعه شبکه، نصب علمک، انشعاب کنتور به بخش خصوصی تاکید کرده بود: خصوصی سازی فعالیت های گازی به منزله واگذاری سهام شرکت های گاز استانی نیست.
کد خبر 1352467

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha