به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت «روز قلم» شامگاه سهشنبه 14 تیر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از نویسندگان و شاعران کشور در محل پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
وزیر ارشاد در این مراسم گفت: روز قلم، فرصتی برای گرامیداشت اهل قلم است و باید همانند هفته کتاب و نمایشگاه کتاب، از این فرصت برای تبیین مسائل مرتبط با نویسندگان و شاعران استفاده کرد.
حسینی افزود: قلم پُل ارتباط گذشته با آیندگان است و اینکه افکار و تجربیات بشر در طول تاریخ منتقل شده است، به واسطه قلم بوده و از زمانی که بشر قلم به دست گرفت، فصل جدیدی هم در تاریخ او آغاز شد.
وی با تاکید بر اهمیت نوشته در مقایسه با گفتار گفت: انسان وقتی میخواهد بنویسد، تامل بیشتری به خرج میدهد و همچنین اگر مطالب فقط سینه به سینه منتقل شود، در بسیاری اوقات دستخوش فراموشی و نسیان میشود.
وزیر ارشاد تاکید کرد: سخن گریزپاست، اما کتاب ماندگار است و ژرفا و عمقی که نوشته دارد، قابل مقایسه با سخن نیست.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به خیزشهای مردم در کشورهای عربی - اسلامی، به عنوان نمونه به عطش مردم تونس به شناخت فرهنگ اسلامی بعد از بیرون راندن دیکتاتور این کشور پرداخت و گفت: استادان دانشگاههای ما میتوانند در این زمینه کمک کنند و در تبیین موج اسلامگرایی در مقابل غربگرایی قدم بردارند.
وی همچنین یادآور شد: اگرچه اسلام بر شمشیر و مبارزه هم تاکیده کرده، آنچه مطلوب دین ماست قلم، نوشتن، استدلال و منطق است.
وزیر ارشاد گفت: خوشبختانه در کشور ما غالب صاحبان قلم و اندیشه بر اساس مصالح کشور مینویسند و قداست قلم را نگاه میدارند.
حسینی با قدردانی از رسانهها برای پرداختن به مقولات مرتبط با کتاب افزود: انتظار ما این است که رسانهها شوق بیشتری در مردم برای مطالعه آثار نویسندگان ایجاد کنند.
وی درباره اقدامات وزارت ارشاد برای ترجمه آثار نویسندگان ایرانی و انتشار آنها در کشورهای دیگر هم گفت: اقداماتی آغاز شده، ولی باید گامهای بلندتری برداشته شود. در این راستا اولویت ما کتابهایی است که در جوایزی مانند کتاب سال برگزیده شدهاند.
وزیر ارشاد همچنین از برپایی مراسمهای تکریم از بزرگان و اهالی قلم در استانهای مختلف کشور خبر داد و از دستگاههای مختلف خواست به اهل قلمی که در مجموعهشان فعالیت میکنند، بهای بیشتری بدهند.
حسینی در ادامه به تدوین لایحه حمایت از مالکیت فکری و معنوی در دولت و با همکاری حقوقدانان اشاره و ابراز امیدواری کرد این لایحه پس از تائید در هیئت دولت، در آینده نزدیک به تصویب مجلس شورای اسلامی هم برسد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از آنچه روند نامطلوب کتابسازی در جامعه خواند، گفت: این کار زیبنده جامعه اسلامی ما نیست و اگرچه مسئولان اداره کتاب باید نیمنگاهی به این مسئله داشته باشند، خود نویسندگان و اهل قلم هم باید توجه جدیتری به آن کنند.
وزیر ارشاد در پایان تاکید کرد: باید فضای نقد به گونهای باشد که کسی جرئت کتابسازی را به خود ندهد و اگر نقدها هم منصفانه، همراه با اخلاص و صداقت باشد، قطعاً در ارتقای سطح آگاهی جامعه موثر است.
نظر شما