۱۵ تیر ۱۳۹۰، ۹:۵۷

رضازاده تشریح کرد:

روند 16 ساله احداث سد و نیروگاه 1000مگاوارتی کارون 4

روند 16 ساله احداث سد و نیروگاه 1000مگاوارتی کارون 4

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با اشاره به روند 16 ساله ساخت و بهره‌برداری از سد و نیروگاه کارون 4 گفت: نیروگاه این سد با حداکثر ظرفیت می‌تواند روزانه هزار مگاوات برق تولید ‌کند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به استان چهارمحال و بختیاری سید محمدرضا رضازاده در مراسم افتتاح سد و نیروگاه کارون 4 که امروز چهارشنبه در محل احداث این سد برگزار شد اظهار داشت: مطالعات اولیه این طرح در سال 1374، مطالعات دوم در سال 1376، عملیات اجرایی انحراف آب در سال 76، آغاز بتون ریزی سد در سال 85 و عملیات ساخت نیروگاه کارون 4 نیز از سال 1380 آغاز شد.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با اعلام اینکه سد کارون 4 به عنوان بلندترین سد بتونی کشور در پنجم فروردین سال 1389 آبگیری شد، گفت: کلیه مراحل مطالعه، طراحی و اجرای این طرح توسط متخصصان داخلی انجام شده و از این منظر در بین سایر پروژه‌های سد سازی کشور به نوبه خود شاخص و حائز اهمیت است.

وی گفت: می توانیم ادعا کنیم که توان ما با کمک مشاوران داخلی و با محوریت پژوهش توسط مراکز تحقیقاتی دانشگاه‌های ایرانی به حدی رسیده است که طراحی و اجرای بلندترین و پیچیده‌ترین سدهای بتونی را با کیفیتی برتر و با حفظ سرمایه‌های ملی و مهمتر از همه به اتکا به آیین‌نامه‌هایی که خود نوشته‌ایم به انجام برسانیم.

رضازاده تاکید کرد: پس از 16 ماه از آغاز آبگیری سد 230 متری کارون 4 هم اکنون بیش از دو میلیارد متر مکعب آب در مخزن این سد جمع‌آوری شده است و قرائت و پردازش اطلاعات مربوط به ابزار دقیق منصوبه در این طرح مبین عملکرد مجموعه بدنه سد و تکیه‌گاه‌ها بوده است.

وی با اعلام این خبر که سد کارون4 از ین پس با بهره برداری کامل حداکثر انرژی برقابی را به شبکه سراسری برق تزریق خواهد کرد تصریح کرد: هم اکنون 3 واحد نیروگاه برقابی کارون 4 در حال بهره برداری هستند که بیش از 750 مگاوات انرژی پاک برقابی تولید می‌کنند و با راه‌اندازی واحد 4 نیروگاه کارون 4 این ظرفیت به هزار مگاوات می‌رسد.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در ادامه از احداث بزرگترین پل قوسی فلزی در طول جاده دسترسی به این طرح خبر داد و گفت: این پل با طول 380 متر و دهانه 300 متر در این طرح با پیشرفت کل 46 درصد در حال ساخت و نصب است.

وی کل اعتبار مصوب طرح کارون 4 را 8/12 هزار میلیارد ریال ، مبلغ هزینه کرد تا کنون 7/9 هزار میلیارد ریال و اعتبار مانده مورد نیاز را 1/3 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: هزینه کل تملک این طرح بالغ بر 110 میلیارد ریال شده است.

کد خبر 1352546

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha