دکتر سید یحیی یثربی در مورد فعالیتهای صورت گرفته در خصوص معرفی مشاهیر ایرانی به جهانیان به خبرنگار مهر گفت: کار قابل قبولی در اینباره صورت نگرفته است. وقتی خودمان هم این افراد را نمیشناسیم چطور میتوانیم فیلسوفانمان را به جهانیان معرفی کنیم. ما هنوز آثار ابن سینا، فارابی، کندی، ابولبرکات بغدادی را به زبان فارسی ترجمه و چاپ نکردهایم و کار تحقیقی مناسبی درباره آنها نداشتهایم.
وی افزود: جامعه خودمان هم اینها را نمیشناسند چه رسد به اینکه جهانیان آنها را بشناسند. ما هنوز نتوانستهایم از حقیقت فلسفه اسلامی 2 واحد درسی در کشورهای مسلمان جا بیندازیم. شخصیتها با نظریههایشان شناخته میشوند وقتی ما نتوانستیم نظریه اندیشمندان خودمان را برای خودمان تجزیه و تحلیل کنیم و بشناسیم چه انتظاری داریم که آنها را در اروپا و آمریکا ببریم، با کدام منطق و معرفت این کار شدنی است.
استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در مورد پیشنهاد خود به منظور معرفی متفکران ایرانی به جهانیان گفت: جهانیان خودشان به موقع شناختنیهای ما را میشناسند. برای مثال غربیها میدانند که عرفان ما از کجا سرچشمه میگیرد و سالها پیش روی آن کار کردند افرادی مانند رینولد نیکلسون، آن ماری شیمل و هانری کربن سالها پیش روی عرفان ما کار کردند .
این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه و عرفان اسلامی در ادامه تصریح کرد: از نظر فلسفه هم غرب فلاسفه ما را بهتر از ما شناخته است. حدود 3 و 4 قرن پیش در مغرب زمین جهان اسلام را مدرن مینامیدند و ما را بخاطر ابن سینا و ابن رشد، متفکر میدانستند آنها دنیای جدید و تمدن و مدنیت و دانش جدید خود را با الهام از فلاسفه ما شروع کردند و پیش رفتند.
نظر شما