علی نواداد، مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان شرقی درباره اولویت موضوعهای برنامهسازی در صدا وسیما مرکز آذربایجان شرقی به خبرنگار مهر گفت: استان آذربایجان شرقی ظرفیتها و قابلیتهای بسیار زیادی برای توسعه دارد و مسلماً شبکههای استانی صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی نیز با توجه به وظیفهای که در سطح کلان و منطقهای بر عهده دارند، زمینه ساز و هموارکننده راه توسعه استان هستند.
وی در ادامه افزود: در این میان، توسعه انسانی و افزایش قابلیتها و مهارتهای انسانی در استان از اولویت اول برخوردار است. رسانه در هیچ جای دنیا، با سرمایه مادی ارتباط مستقیم ندارد، بلکه تأمینکننده و تقویتکننده سرمایههای اجتماعی، انسانی و معنوی است و در کشور ما نیز این بعد از وظایف رسانهای، کاملاً برجسته است.
مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان شرقی خاطرنشان ساخت: در کنار توجه به شاخصهای توسعه انسانی، رسانه استانی آینه تمام نمایی از قابلیتها و فرصتهای استان برای مردم و مسئولان خصوصاً سرمایهگذاران داخلی و خارجی است و سعی میکند با استفاده از ظرفیت هنر در رادیو و تلویزیون، این قابلیتها و فرصتها را معرفی کند. بنابراین از نظر موضوعی، شبکههای استانی صدا و سیما توجه خاصی به موضوعها و سوژههای اجتماعی، فرهنگی و دینی دارند.
نواداد یادآور شد: از نظر رویکردی، محور برنامههای این شبکهها بر اصلاح رفتارها و نگرشها و نیز جهت دهی به افکار عمومی مردم برای جلب مشارکت آنها در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی و سیاسی است. سال جهاد اقتصادی نیز که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی یک حرکت جهادی در تمامی عرصهها میطلبد، فرصت مناسبی برای رسانه ملی و مراکز استانی است تا ضمن معرفی قابلیتها و ظرفیتهای استانی و توانمندسازی مردم از نظر اطلاعات و آگاهای لازم، زمینهساز رشد و شکوفایی عرصههای زندگی آنها را فراهم آورند.
مدیر کل صدا و سیمای آذربایجان شرقی درباره حضور کمرنگ تولیدات این مرکز در شبکههای سراسری گفت: درست است که فعالیتهای رسانهای در استان آذربایجان شرقی در مقایسه با بسیاری از استانهای کشور، دیرینه است. اما با ظهور فناوریهای نوین رسانهای سطح کیفی تولیدات رسانهای ارتباط چندانی با دیرینگی ندارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر مراکز صدا و سیما علاوه بر تولید آثار فاخر نمایشی و قابل پخش از شبکههای سراسری، ماموریت ارزشمند تربیت نیرو و توجه به جنبههای بومی و محلی را در برنامهریزیها و برنامهسازیهای خود دارند.
نواداد خاطرنشان ساخت: به نظر میرسد با توجه به ماموریتهای ذاتی مراکز صدا و سیما، ارزش اهداف یاد شده به مراتب بیشتر از آن است که با میدان دادن به کارگردانان، نویسندگان و بازیگران تهران، آثاری در مراکز تولید شود که منهای ضرورتهای بومی و محلی، صرفاً ارزش پخش از شبکههای سراسری را داشته باشند.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی اشاره کرد: آثار فاخر نمایشی تولیدی در مراکز با ویژگیهای بومی و منطقهای، حضور نیروهای بومی (کارگردانان، تهیهکننده، نویسنده ، بازیگر و ...) را در تهیه و تولید آن آثار طلب میکند و به نظر میرسد مراکز در کنار تولید در برنامههای فاخر نمایشی در تربیت نیروهای ماهر و متخصص نیز نقش موثری داشته باشند.
وی یادآور شد: از سوی دیگر آثار نمایشی قابل توجهی از مرکز آذربایجان شرقی در شبکههای سراسری پخش شده است. حداقل در سه تا چهار سال گذشته آثار فاخری نظیر تله فیلمهای به رنگ برف، مه لقاء، رنگهای زندگی، شب غریبه، پاییز پنبه زار و انیمیشنهای چند قسمتی توازن، نور، مدادهای رنگی، نارنجی دیگر اشتباه نمیکند، دهقان فداکار و سریالهای مستند آذربایجان سرزمین زیباییها، داروهای گیاهی، قالی آذربایجان، صنایع دستی و نوروز درآذربایجان و کلیپ چال عاشیق، بارها ازشبکههای سراسری پخش شده است.
نواداد در پایان افزود: همچنین باتوجه به اینکه اکثر آثار نمایشی تولید شده در این مرکز به زبان ترکی است، امکان پخش آنها از شبکههای سراسری با مشکلاتی نظیر دوبله و زیرنویس رو به رو است که به نظر من به تدریج این مسائل و موانع باید رفع شوند.
نظر شما