به گزارش خبرنگار مهر، برگزاری جلسه ای برای تعیین قیمت شیر یارانه های در استان تهران و بی نتیجه ماندن آن و در نهایت موکول شدن تصمیم نهایی به روز شنبه آینده از مهمترین اخبار اقتصادی هفته جاری است.
قیمت شیر
در این زمینه عباس قبادی رئیس سازمان بازرگانی استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کمیتهای متشکل از اداره کل استاندارد، نماینده سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان بازرگانی استان تهران و استانداری تهران برای تعیین تکلیف قیمت جدید شیر یارانهای در تهران امروز جلسه ای برگزار کردند که لحظاتی پیش این جلسه به اتمام رسید.
وی با اشاره به اینکه در این جلسه تصمیم قطعی درباره شیر یارانه ای اتخاذ نشد، گفت: با توجه به حساسیت موضوع، جمع بندی از سوی کمیته صورت نگرفت و قرار بر این شد تا جلسه دیگری عصر شنبه برگزار شود.
رئیس سازمان بازرگانی استان تهران افزود: تا زمان تعیین تکلیف نهایی قیمت شیر، شیر یارانه ای به قیمت 350 تومان توزیع نخواهد شد.
زیان پارس جنوبی
زیان 6 دلاری افتتاح نمایشی 2 فاز پارس جنوبی از دیگر اخباری مهمی بود که طی هفته جاری از سوی خبرگزاری مهر منتشر شد.
براین اساس با گذشت 845 روز از افتتاح پالایشگاههای فاز 9 و 10 پارس جنوبی 75 درصد چاههای این دو فاز هنوز قادر به استخراج گاز از مخزن مشترک نیستند که این تاخیر تاکنون بیش از 6 میلیارد دلار عدم النفع نصیب اقتصاد کشور کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، پالایشگاههای فاز 9 و 10 میدان پارس جنوبی اسفند ماه 1387 پس صرف میلیاردها تومان تبلیغات به طور رسمی افتتاح شد و مقرر شده بود در کوتاه ترین زمان ممکن بخش فراساحلی و چاههای دریایی این دو فاز مشترک با قطر هم راه اندازی شوند.
تاکنون 845 روز از افتتاح رسمی این دو فاز مشترک گازی می گذرد و با وجود وعده های مختلف شرکت ملی نفت ایران هنوز 75 درصد از چاههای گازی فازهای 9 و 10 پارس جنوبی قادر به تولید گاز طبیعی از مخزن مشترک با قطر در آبهای خلیج فارس نیستند.
در طرح توسعه فاز 9 و 10 پارس جنوبی حفاری 24 حلقه چاه گازی برنامه ریزی شده و قرار بود با تکمیل و راه اندازی این تعداد چاه دریایی روزانه 50 میلیون متر مکعب گاز ترش از پارس جنوبی استخراج و برای شیرین سازی به پالایشگاههای ساحلی ارسال شود.
واگذاری 1000 متر زمین به هر خانوار
پیشنهاد احمدینژاد مبنی بر واگذاری 1000 متر زمین به هر خانواده ایرانی برای احداث باغ ویلا از دیگر اخبار مهم هفته جاری بود که بازتابهای زیادی را به همراه داشت.
رئیس جمهور از طرح جدید دولت برای ساخت مسکن ویلایی خبر داد که طبق آن به هر خانواده ایرانی زمینی 1000 متری برای ساخت خانه و احداث باغ داده می شود.
محمد عسکری مدیر پروژه ملی مسکن مهر هم با استقبال از ایده رئیس جمهوری برای واگذاری 1000 متر مربع زمین به هر خانوار ایرانی برای ساخت مسکن و باغ و اینکه این موضوع در مراحل اولیه بررسی است، گفت: شورای عالی مسکن باید این موضوع را بررسی و مصوب کند.
بدهی نفتی 9 میلیارد دلاری هند
بدهی نفتی 9 میلیارد دلاری هند به ایران و احتمال توقف صادرات نفت به هند از دیگر خبرهای مهم اقتصادی هفته است. براین اساس همزمان با افزایش بدهی های نفتی هند به 9 میلیارد دلار، شرکت ملی نفت ایران با ارائه اولتیماتومی خواستار تعیین تکلیف وصول بدهی های نفتی تا مرداد ماه سالجاری شده است.
با توجه به نامشخص بودن نحوه وصول منابع مالی حاصل از صادرات نفت به هند، تاکنون سقف بدهی های نفتی دولت دهلی نو به ایران به مرز 9 میلیارد دلار افزایش یافته است. البته این میزان بدهی هند به ایران را هم وزارت اقتصاد هند تائید کرده است.
بر این اساس، در هفت ماه گذشته مسئولان مختلف شرکت ملی نفت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی برای حل و فصل نحوه وصول بدهی های نفتی از هند وعده های متعددی ارائه کرده اند که تاکنون هیچ یک از این وعده ها به نتیجه نرسیده است.
تفاهم واگذاری کارت اعتباری به کارگران
انعقاد تفاهم نامه 3 جانبه بانک مرکزی، وزارت کار و مدیران عامل بانکها برای فراهم شدن زمینه واگذاری کارتهای اعتباری بیش از 8 میلیون نفر کارگر از دیگر اخبار مهم هفته بود.
اولیاء علی بیگی رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در این خصوص با بیان اینکه به بانکها برای پیدا کردن آمادگی جهت مشارکت در این طرح 10 روز مهلت داده شد، از نشست مشترک نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت برای تعیین تکلیف واگذاری کارت های اعتباری خرید بیش از 8 میلیون نفر کارگر خبر داد و گفت: در این جلسه، برخی جمع بندی های اولیه حاصل شده است.
وی با بیان اینکه نمایندگان وزارت کار و امور اجتماعی در مورد اقدامات صورت گرفته در این زمینه طی ماه های گذشته گزارشی را ارائه کردند، اظهار داشت: البته در نشست ما به نمایندگی از کارگران گلایه هایی را در مورد ضعف اطلاع رسانی مربوط به اقدامات صورت گرفته در این زمینه مطرح کردیم.
نوسانات نرخ ارز
ادامه روند کاهشی نرخ دلار توسط بانک مرکزی، افزایش نرخ دلار در بازار آزاد و روند معکوس آن برخلاف سیاست گذاری های بانک مرکزی، نوسانات نرخ دلار از دیگر تحولات اقتصادی هفته جاری بود.
همچنین ادامه نوسانات قیمتی در بازار ارزهای معتبر باعث ایجاد برخی باندهای جعل اسناد مورد نیاز برای خروج از کشور شده است به نحوی که هم اکنون با 20 تا 50 هزار تومان می توان مدارک مورد نیاز برای دریافت 2 هزار دلار ارز دولتی از بانکها را جعل کرد! این موضوع نیز از رخدادهای اقتصادی مهمی است که در این هفته در بازار ارز قابل مشاهده است.
نظر شما