۱۶ تیر ۱۳۹۰، ۱۷:۰۹

آیت الله جوادی آملی :

خیانت به مملکت و بدرفتاری با نظام و مردم آبروبر است

خیانت به مملکت و بدرفتاری با نظام و مردم آبروبر است

قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان خیانت به مملکت، رشوه‌گیری و بدرفتاری با نظام و مردم را آبروبر دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی در دیدار مسئولان گزینش استانداری‌ها با اشاره به برخی بیانات امام علی(ع) گفت: خیانت به مملکت و بدرفتاری با نظام و مردم آبروبر است و هنگامی که امیرالمومنین(ع) به حکومت رسید به بسیاری از مسئولان فرمود مواظب باشید که همواره سلسله پیشنهادهایی وجود دارد که آبروبر است.

استاد برجسته حوزه علمیه بیان داشت: کارهایی چون رشوه‌گیری، خیانت به مملکت و بدرفتاری با مردم آبروبر است.

وی تاکید کرد: حضرت امیرالمومنین(ع) چندین بار در نهج‌البلاغه این اوضاع را می‌بنید و می‌فرماید که چمن‌زار و علفزار بسیار سرسبز است اما وباخیز است و دامدار سعی می‌کند گاوش آن گیاه را نخورد.

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: امام علی(ع) فرمود رشوه و بدرفتاری با نظام آبروبر است و حواستان جمع باشد، اگر از جهنم نمی‌ترسید آبرو را که می‌خواهید، پس با مردم و نظام بدرفتاری نکنید.

می‌توانیم در انتخاب، مظهر خدا قرار بگیریم

وی تاکید کرد: شما عزیزان مسئول گزینش کارگزاران نظام اسلامی هستید و باید عنایت داشته باشید که ما می‌توانیم در انتخاب و گزینش مظهر خدای سبحان قرار بگیریم.

مفسر بزرگ قرآن کریم گفت: خداوند سمت‌های کلیدی نظیر امامت، نبوت، رسالت و شرافت را به هر کسی نمی‌دهد چراکه این گونه از سمت‌ها "الله اعلمو حیثوا یجعل رسالته" است و خدا می‌داند. او نه تنها اعلم است بلکه عالم است که پست‌های کلیدی را به چه گروهی عطا کند.

آیت‌الله جوادی آملی افزود: آن مقام مخصوص خدای سبحان است و کسی توان نیل به آن مقام را ندارد لکن در بخش‌های دیگر فرمود خدای سبحان کسانی را بر می‌گزیند که از خطای علمی و خطیئه عملی مصون بمانند.

این مرجع تقلید اضافه کرد: غیر معصومین با توجه به اینکه دارای ملکه عصمت نیستند تا حدودی در اشتباه معذورند ولی اشتباه، گناه عمدی و بی‌اعتنایی به احکام و حِکم، قابل بخشش نیست.

کسانی را انتخاب کنید که دارای علم صائب و عمل صالح باشند

آیت‌الله جوادی آملی خطاب به مسئولان گزینش استانداری‌ها گفت: کسی که در رشته خود عالم و محقق نیست یا اینکه اگر در رشته خود عالم و محقق است اما رفتار او با اندیشه و علم او هماهنگ نیست به این گونه افراد سمت ندهید، برای این افراد کارهای دیگری مشخص شده است و کسانی را انتخاب کنید که دارای دو عنصر محوری علم صائب و عمل صالح در رشته مخصوص به خود باشند.

وی بیان داشت: انتخاب‌کردن افراد روی دو عنصر محوری علم صائب و عمل صالح است، گاهی ممکن است حب و بغض‌ها، ارادت‌ها و کراهت‌ها، جذب و دفع‌ها، شهوت و غضب‌ها، عداوت و دوستی‌ها و سرانجام تولی و تبری‌ها در کار دخیل باشد اما خدا کاری را می‌پذیرد که خالص باشد.

این مرجع تقلید گفت: خلوص گاهی به لحاظ قصد قربت است که در او ریا نباشد و گاهی خلوص در هسته مرکزی کار صاحب کار است، تشخیص اینها کار آسانی نیست و آنکه در تعبیرهای دینی ما آمده این است که صراط مستقیم از مو باریک‌تر و از شمشیر تیزتر است، این صراط با سیمان و آهن و امثال اینها ساخته نشده و این سیمان فهم است و صراط یعنی فهم خوب.

آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: پل صراط یعنی فهم خوب، اول اینکه در هر نمازی از خدا می‌خواهیم صراط مستقیم را به ما نشان دهد، دوم اینکه ائمه(ع) فرمودند صراط از موباریک‌تر و از شمشیر تیزتر است.

فهمیدن صراط از دیدن رگ موهایی که باید با عینک‌های قوی دید باریک‌تر است

وی ادامه دادند: فهمیدن صراط از دیدن رگ موهای ظریف دقیق که باید با عینک‌های قوی دید تیزتر و باریک‌تر است. البته هر محقق و دانشمندی موشکاف نشده و در بین هزاران دانشمند یک نفر پیدا می‌شود که بتواند مو را از بالا بشکافد.

این مرجع تقلید اضافه کردند: شکست مو از عرض آن آسان است اما اگر کسی بخواهد این مو را از بالا به صورت دقیق دو نیم کند دشوار است.

وی تاکید کرد: اول اینکه در بخش اندیشه صراط مستقیم در فهمیدن از دیدن این موی باریک دشوارتر است، دوم هم اینکه در بخش انگیزه در رفتن از عبور روی شمشیر تیز سخت‌تر است یعنی "احد ّ من السیف".

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: احد یعنی حدیدتر، حدید یعنی تند و تیز یا تیغ تیز و اینکه بسیاری از افراد مشکل پیدا می‌کنند در همین است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: در تمام نمازها از خدا می‌خواهیم که ما را به صراط مستقیم هدایت کند که هم فهمیده و هم عمل کنیم و در غیر این صورت اصل صراط مستقیم که دین است را همه ما به لطف الهی فهمیده و قبول کرده‌ایم اما در تمام کارها روی صراط مستقیم باید باشید.

وی ابراز داشت: در صراط مستقیم فهم آن دو عنصری که گفته شد بسیار دشوار نیست، خیلی‌ها می‌دانند کار را باید به دست کسی داد که دارای علم صائب و عمل صالح بوده و در رشته خود متخصص باشد، امین و خائن نباشد اما می‌ماند مطالب عمیقی که مربوط به خود ما است.

حب و بغض‌ها در انتخاب افراد دخالت نداشته باشد

این مرجع تقلید افزود: هنگامی که بخواهیم فتوا دهیم که شخص واجد آن دو عنصر است یا نیست، در این فتوا حب و بغض‌ها، علاقه‌ها، گرایش‌ها، گزینش‌ها، منش‌ها روش‌ها خود را دخالت می‌دهند، این یک ریاضت نفس می‌خواهد که انسان در انتخاب و فتوا هیچ کدام از این علل و عوامل را آلوده نکند که این امر وظیفه شما مسئولان گزینش است.

مفسر بزرگ قرآن کریم اظهار داشت: هر کدام از ما سمت‌هایی را در دنیا تجربه کرده‌ایم یا می‌کنیم، راز اینکه بخشی از افراد وقتی وارد کار می‌شوند سالم هستند اما به هنگام خروجی با سلامت همراه نیستند چیست؟

آیت‌الله جوادی آملی در همین زمینه گفت: رسول گرامی اسلام(ص) در این مورد فرموده‌اند بشر که در دنیا زندگی می‌کند نیازمند به سلسله ضوابط، مسئولیت و کار است. تا علاقه به کاری نباشد وارد آن کار نمی‌شود و آن کار باید جاذبه داشته باشد.

کسی که زمینی فکر می‌کند کودک است

وی اضافه کرد: حضرت رسول(ص) فرمودند تمام ریاست‌ها و مسئولیت‌ها دو چهره دارند؛ یکی در آغاز هنگام ورود و دیگری در پایان و هنگام خروج. فرمود ریاست‌ها و مسئولیت‌ها "نعمت مرضئه و بعثت الفاطمه" انسان مادامی که در دنیا است در گهواره و کودکی است. فرمود زمین را برای شما گهواره قرار دادیم و حال کسی که زمینی فکر می‌کند کودک است.

استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: اگر فرمود زمین را برای شما گهواره قرار دادیم هر شخصی زمینی بیندیشد در کودکی است، کودک دو روز تاریخی دارد؛ یک روز بسیار شیرین و روز دیگر بسیار تلخ است.

آیت‌الله جوادی آملی افزود: روز اول برای کودک آن گاهی است که برای اولین لحظه مادر پستان را دهان کودک می‌گذارد، شیر را می‌نوشد، بسیار لذیذ است و برای او در این حالت به مادر می‌گویند مرضئه یعنی رضاء می‌دهد و شیر می‌دهد.

وی گفت: اما هنگامی که کودک به پستان و شیر عادت کرد و دو سال تمام از آن نوشید وقتی بخواهند او را از شیر بگیرند با دشواری همراه است.

این مرجع تقلید تصریح کرد: هنگامی که می‌خواستند شیر را از کودک بگیرند می‌گویند حالت فطام و شیرگرفتن، همین پستان که از آن گرفته می‌شود برای کودک تلخ است.

دو چهره دنیا برای مسئولان

مفسر بزرگ قرآن کریم افزود: رسول اکرم(ص) فرمودند که اکثر مردمی که در دنیا هستند همین دو روز را دارند، تودیع و معارفه همین است که به سِمَت می‌رسد. پستان پست را در دهانش می‌گذارند و خوشحال است، اما روزی که چند مشکل به وجود آمد و روز تودیع او فرا رسید با چهره زرد می‌آید.

وی افزود: حضرت رسول(ص) فرمود برای همه این حرف‌ها است که "نعمت المرضئه و بعثت الفاطمه" دنیا این دو چهره را مخصوصا برای مسئولان دارد. هر کسی که در هر رشته‌ای است باید بداند روزی پستان پست را از دهان او می‌گیرند، در دنیا هم برای همه روز تلخی است ولو انسان آدم خوبی باشد بازنشستگی خواهد بود.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به جریانی از دوران پیامبر اسلام(ص) ابراز داشت: به رسول اکرم(ص) عرض کردند به فلان کارمندتان پولی داده‌اند، حضرت فرمود تحقیق بکنند که ببینند درست است یا خیر. تحقیق کردند که پولی به شما داده‌اند؟ کارمند گفت من آن پول را گرفتم اما این پول هدیه بود، حضرت فرمودند که اشتباه نکن آن روز که بازنشست شدی از این هدایا خبری نیست این هدیه نیست چیز دیگری است به نام هدیه.

این مرجع تقلید تاکید کرد: این بیانات حیات‌بخش و آب زندگانی هستند و نظام، مسئولان و آبروی مملکت و اشخاص را حفظ می‌کنند.

فهم، عیدی میلاد امام حسین(ع) است

وی با اشاره به میلاد سید الشهداء(ع) گفت: فهم، عیدی میلاد حضرت است. هیچ گاه هدف وسیله را توجیه نمی‌کند اگر کسی بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد و به جایی یا مالی برسد "من حاول امر بمعصیت الله کان افوط لما یرجوع و اسرع لمجیع لما یحضر"، این زودتر از همه آنچه را که امید داشت از دست می‌دهد و زودتر از همه قبل از اینکه به جاه برسد به چاه می‌افتد.

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: اگر کسی اینها را بفهمد و عمل کند می‌تواند شیرینی بدهد اما با جشن و چراغانی، حسین بن علی(ع) از کسی راضی نخواهد شد.

وی تاکید کرد: قابل تصور است که حق را می‌شود با باطل به دست آورد و امیدواریم آن دو عنصر محوری که در هر کارگزاری باید ملحوظ باشد رعایت شود و در تشخیص آن دو عنصر غرضی را دخالت ندهند.
 

کد خبر 1353556

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha