۱۷ تیر ۱۳۹۰، ۱۱:۰۸

در برنامه چهارم توسعه/

13 درصد تسهیلات استانی در گیلان به بخش کشاورزی اختصاص یافت

13 درصد تسهیلات استانی در گیلان به بخش کشاورزی اختصاص یافت

رشت - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: طبق برنامه چهارم توسعه 25 درصد از تسهیلات مربوط به استان باید در اختیار بخش کشاورزی قرار می گرفت متاسفانه این میزان تسهیلات زیر 13 درصد بوده است.

اردشیر روحی ماسوله در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه دگرگونی و تکمیل بخش کشاورزی به ویژه محصولات راهبردی استان نیازمند توسعه صنایع تبدیلی است، افزود: در بحث فرآوری، بسته بندی و بازرگانی محصولات کشاورزی در استان مشکل وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه سیستم های بانکی از بخش کشاورزی حمایت نمی کنند، اظهارداشت: بخش کشاورزی استان نیازمند همکاری همه جانبه مردم، مسئولان و سیستم بانکی است.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: اگر کشاورزی در استان نباشد توریسم، صنعت و بخش خدمات معنی پیدا نمی کند، کشاورزی به استان رونق اقتصادی می دهد و سرسبزی شمال وابسته به این بخش است.

وی در ادامه با بیان اینکه کشاورزی گیلان نیازمند اختصاص اعتبارات متناسب است، افزود: با وجود کشاورزی بودن استان اعتبارات این بخش متناسب با ظرفیت ها نیست. 
  
روحی ماسوله اظهار داشت: خاک استان گیلان 30 درصد قابلیت کشاورزی دارد ولی تنها 13 درصد اعتبارات عمرانی و کمتر از 10 درصد اعتبارات تملکی استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد.

وی با تاکید بر اهمیت کشاورزی برای حفظ استقلال کشور افزود: زیرساختهای کشاورزی استان باید هرچه سریعتر ایجاد شود.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان زیرساختهای مورد نیاز را تامین آب، نهاده ها و امکانات مطمئن، امنیت خاطر از نظر حوادث طبیعی و پوشش مناسب بیمه ای و بهره مندی از تسهیلات بانکی عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای توسعه یافته به این باور رسیده اند که استقلال و امنیت کشورشان بستگی به زراعت دارد و کشاورزان شان با وجود بهره مندی از زیرساختهای مورد نیاز از 30 درصد یارانه نیز بهره مند می شوند و دغدغه متضرر شدن را ندارند.

روحی ماسوله با اشاره به خرده مالکی بودن زمین های کشاورزی در استان گفت: یکپارچه سازی اراضی و مکانیزه کردن کشاورزی موجب کاهش هزینه ها و افزایش درآمد کشاورزان می شود.

وی همچنین کشاورزی را کم هزینه ترین و کم خطرترین نوع اشتغالزایی در گیلان دانست و افزود: اگر به ایجاد زیرساختهای لازم کشاورزی توجه شود تولید افزایش، بیکاری کاهش و اقتصاد رونق می یابد.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان تحقیق و کاشت و ترویج لاینهای امید بخش برنج با کیفیت بالا و به لحاظ طعم مشابه برنج محلی را یکی از اقدامات این سازمان برای بالا بردن عملکرد برنج در واحد سطح و افزایش درآمد کشاورزان استان عنوان کرد.

وی در ادامه ایجاد صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی استان را یک ظرفیت بالقوه بسیار خوب برای توسعه اقتصادی استان ذکر کرد و افزود: راهکارهای جلب سرمایه گذاری در این بخش را باید پیدا و عملی کرد.

روحی بیان داشت: محصولات کشاورزی در حال حاضر به صورت خام فروخته می شود در حالیکه اگر روی این محصولات فرآوری صورت گیرد ارزش افزوده ای چند برابر پیدا می کنند.

وی همچنین کشت دوم و ترکیبی را برای اقتصادی شدن کشاورزی استان و بهره مندی مناسب از همه ظرفیتهای این بخش مناسب دانست.

رئیس جهاد کشاورزی درادامه با اشاره به اینکه گیلان با مساحت 14 هزار کیلومتر مربع وسعت استان کوچکی است، یادآورشد: گیلان دومین استان کشور از نظر کمی مساحت است و به این دلیل باید جلوی تغییر کاربری اراضی کشاورزی استان گرفته شود.

کد خبر 1353920

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha