محمد ابراهیم سهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با آغاز فصل برداشت و خرید گندم در سال جاری تا کنون، بیش از 40 هزار تن گندم تولیدی استان در 10 مرکز خرید سیلو و انبارهای مکانیزه در شهرستانهای بجنورد، شیروان، اسفراین، فاروج و مانه و سملقان خریداری شده است.
وی ظرفیت ذخیره سازی این سیلو و انبارهای مکانیزه استان را 260 هزار تن و میزان گندم مصرفی استان را 80 هزار تن عنوان کرد.
وی تصریح کرد: به منظور حمایت از کشاورزان مناطق دور دست و کشاورزانی که حجم تولید کمتری در واحد سطح دارند، انبارهایی در شعاع زیر 100 کیلو متر برای خرید گندم از آنان اجاره کرده ایم.
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی در ادامه بر ارتقای شاخصهای کیفی در تولید گندم تاکید کرد.
این مسئول گفت: در جدول ابلاغی خرید گندم، شاخصهای خرید بر مبنای افت مفید و غیر مفید گندم تولیدی، نرخ گذاری می شود که این امر موجب شده است عملکرد کمی در هر هکتار با ارقام بذری فرانسوی، گاسکوژن، گاسپاک، سایون افزایش یابد این در حالی است که، اعمال شاخصهای کیفی گندم از جمله میزان پروتئین، گلوتن و رطوبت گندم در جداول خرید مغفول باقی مانده است با این وجود، وی کسر 10 هزار تومان از نرخ تضمینی گندم به ازای هر در صد سن زدگی در جدول خرید گندم سال جاری را اولین گام مثبت برای توجه به شاخصهای کیفی در خرید این محصول بیان کرد.
وی ابراز امیدواری کرد: اعمال این فاکتور در جدول خرید گندم در سال جاری، زمینه ساز اعمال دیگر شاخصهای کیفی در جدول خرید سالهای آینده باشد تا کشاورزان نیز به سوی تولید کیفی سوق یایند.
سهرابی گفت: 80 درصد گندمهای خریداری شده در سال جاری، کمتر از یک درصد سن زدگی داشته اند، با این وجود، این مراکز خرید، گندم را با هر درصد سن زدگی از کشاورزان خریداری و برای مصارف مختلف در فضاهای انیاری متفاوت ذخیره سازی می شوند.
وی همچنین تصریح کرد: در خرید تضمینی گندم سال جاری 100 ریال به ازای هر کیلو گندم به عنوان کرایه حمل برای کشاورزان اعمال شده است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی همچنین در خصوص دلایل پایین بودن کیفیت نان گفت: با توجه به پایین بودن کیفیت نان در استان از دو ماه پیش علل این امر را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که رعایت نشدن مدت زمان لازم برای تخمیر و پخت دو عامل مهم در کیفیت پایین نان های تولیدی در استان خراسان شمالی است.
سهرابی با ذکر مثالی ادامه داد: در حالیکه مدت زمان پخت نان بربری باید 15 دقیقه باشد، اما در بیشتر نانواییها این نان در مدت پنج دقیقه پخت می شود.
وی اذعان کرد: بازرسان ما از هفته پیش با ورود به این موضوع ارائه آموزشهای لازم را به نانوایان آغاز کرده اند.
وی کیفیت پایین آرد تحویلی به نانواییها را دیگر علت مهم پایین بودن کیفیت نان های تولید شده در خبازی های استان بیان کرد.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی گفت: استفاده از بهبود دهنده یکی از راهکارهای پیشنهادی ما برای حل این مشکل است.
سهرابی اظهار داشت: استفاده از بهبود دهنده ها با هدف افزایش کیفیت نان پس از تصویب کمیسیون تعزیرات آرد و نان آغاز خواهد شد.
نظر شما