کامیار فیلسوفی از تعطیلی بسیاری از واحدهای بازیافت کشور به دلیل حمایت نشدن از سوی دولت خبر داد و افزود: طرح ادغام چند وزارتخانه کلید خورده است ولی آیا در این در وزارتخانههای جدید که قرار است در بخش بازرگانی و صنایع فعالیت کنند برنامه و نقشه ای غیر از ورود و تولید کالا برای بازگرداندن کالاهای مصرف شده هست؟
وی افزود: هر ایرانی روزانه 700 گرم زباله تولید می کند و تنها 5 درصد این زباله تولیدی بازیافت می شود که این غیر از زباله های صنعتی و کشاورزی است.
نایب رئیس صنایع بازیافت ایران با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه توجه ویژه ای به بازیافت شده است گفت: این درحالی است که هنوز برنامه چهارم توسعه در بخش بازیافت به درستی اجرا نشده است.
فیلسوفی گفت: در این برنامه سازمان حفاظت محیط زیست باید بر عملکرد 13 وزارتخانه و سازمان نظارت داشته تا در پایان سال 90 تمامی واحدهای مسکونی و صنعتی وضعیت پسماند خود را تعیین و تکلیف کنند.
وی اظهار داشت: هم اکنون روزانه در ایران به اندازه یکهزار ساختمان 5 طبقه به مساحت 500 متر زباله انباشت می شود و این یک فاجعه است زیرا صنعت بازیافت به هیچ عنوان در این مورد حمایت نمی شود.
فیلسوفی گفت: متاسفانه کالا در ایران متولی ندارد مثلا ورود یک رایانه و یا یک ماشین باید طوری مدیریت شود تا پس از مصرف در چرخه بازیافت قرار بگیرد.
نظر شما