۱۸ تیر ۱۳۹۰، ۱۴:۵۹

دانشگاه‌ها باید علومی را تدریس کنند که مطابق با نیاز کشور باشد

دانشگاه‌ها باید علومی را تدریس کنند که مطابق با نیاز کشور باشد

تبریز - خبرگزاری مهر: مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز بر ضرورت تدریس رشته ها و علوم مورد نیاز کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عادل طاهری پیش از ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: اگر علومی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود بر اساس نیاز کشورمان باشد، بخودی خود و با برنامه‌ریزی، راه‌های تبدیل شدن به ثروت را پیدا خواهد کرد.

وی درخصوص راه های تبدیل علم به ثروت گفت: دیدگاهی در علم وجود دارد و در روایات هم آمده که انسان باید بدنبال علمی باشد برای خود و دیگران و جامعه سود داشته باشد و علمی که منفعتی در آن نیست، انسان از آن نهی شده است.

طاهری با بیان اینکه ‌علمی که در آن نفع است به دو صورت علم ذاتی و علم تبعی بیان شده است، گفت: علم ذاتی را خداوند به بعضی بندگان خاص خود می بخشد، اما علم تبعی ارزش وابستگی دارد و هرکس بدنبال آن برود یا به ارتقای فردی آن شخص کمک می کند یا سبب می‌شود شخص به وسیله این علم به دیگران و جامعه و بشریت سود برساند؛ بنابراین علمی که سود دهی داشته باشد، ممکن است سود آن به صورت ثروت یا در بعد اقتصادی باشد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز بیان داشت: کشوری به دنبال علم است که بتواند آن را به ثروت تبدیل کند، بنابراین باید نگاه بلند مدت باشد و این بحث و موضوع در سه حوزه مدیریت و برنامه ریزی، آموزش و مدارس به کار گرفته شود.

طاهری تاکید کرد: یکی از مراکز و حوزه هایی که باید موضوع علم و تبدیل آن به ثروت به کارگیری شود مراکز آموزش عالی، یعنی دانشگاه هاست.

وی ادامه داد: ‌متاسفانه در کشور ما علومی وارد دانشگاه ها شده که بر اساس نیاز کشورهای غربی است و تا کنون هم برنامه ریزی کمتری در این مورد انجام یافته است، بنابراین این علوم را باید تبدیل به علومی کرد که بر اساس نیاز مردم جامعه و کشورمان باشد و نیرویی که بر اساس این علم تربیت می شوند نیروی باشند که در آینده بعد از فارغ التحصیلی بدون نیاز و حمایت ارگان های دولتی و دولت مشغول حرفه ای شوند که نیاز کشور است و صنعتی به وجود آوردند که برای کشور سوددهی داشته باشد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز دومین عامل را نبود پایگاه های علمی دانست که استاد یا دانشجویی که تحقیق و پژوهش کرده بتواند یافته های خود را در آنجا ثبت کند و این علم به نفع کشور خودمان به کار گرفته شود.

طاهری ادامه داد: متاسفانه این یافته ها، تحقیقات و مقاله ها در مراکز علمی غربی بخصوص پایگاه علمی ISI ثبت و به بهره برداری می شوند که نه تنها علم نیروی کشور ما در راستای اهداف کشورهای غربی به کار گرفته می‌شود، بلکه بعدا برای وارد کردن آن علمی که تبدیل به صنعت شده نیاز به هزینه ای است که کشور ما آنرا به کشورهای غربی می پردازند.

وی در ادامه گفت: باید ما از پایه به این موضوع نگاه کرده، حتی از مدارس ابتدایی شروع کنیم و دانش آموزان را نه با بحث تئوری، بلکه با علوم عملی و آزمایشگاهی آشنا کنیم و دانش آموزی را به مراکز آموزش عالی یا به مراکز صنعتی بفرستیم که علم را به صورت عملی یاد گرفته نه به صورت تئوریک.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز در ادامه سومین عامل را توجه به نوآوری ها و طرح های دانشجویان دانست و گفت: مسئولان مربوطه علاوه بر روی خوش نشان دادن به این نوآورها و طراح ها باید حمایت مالی هم از آنها بکنند و این طرح ها و نوآوری ها را در راستای ثروت افزایی و اقتصاد کشورمان به کار گیرند و نگذارند این نوآوری ها در یک نقطه ای ساقط شده و چشمه روشن این ثروت را ببندند و این کار نیز نیاز به برنامه ریزی صحیح و دقیق و مدیریت درست کامل است.

کد خبر 1355006

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha