به گزارش خبرنگار مهر، سیدمهدی ثمرههاشمی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بحث فرسودگی شبکههای آبرسانی، یکی از مشکلات و معضلات جدی در کشور است، افزود: متأسفانه در طول سالیان گذشته هیچ ردیف اعتباری برای مباحث مربوط به نگهداری شبکههای آبرسانی و اصلاح شبکههای فرسوده پیشبینی نشده است.
وی ادامه داد: اصلاح شبکههای فرسوده آب در کشور بهعنوان یکی از اولویتهای شرکت آب و فاضلاب کشور است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه، پیشنهاد اختصاص اعتباری از طریق بودجههای سالانه و ردیف بودجه عمومی برای اصلاح و بازسازی شبکههای فرسوده به مجلس شورای اسلامی داده شده است ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای آب و فاضلاب در سراسر کشور از محل منابع داخلی خود بخشی از اصلاح و بازسازی شبکههای فرسوده را برعهده دارند.
ثمرههاشمی با اعلام اینکه این شرکتها برای بازسازی شبکههای فرسوده خود میتوانند با فروش اموال و دارایی مازاد بر نیاز، نسبت به انجام این کار اقدام کنند گفت در صورت عملیاتی شدن این مهم، کار بازسازی و اصلاح شبکههای فرسوده با سرعت بیشتری محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 99 درصد جمعیت شهری و 75 درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش شبکههای آبرسانیاند، ابراز کرد: در بخش فاضلاب هم حدود 34 درصد از جمعیت شهری و یک درصد از جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار گرفتهاند.
مشاور وزیر نیرو با تأکید بر اینکه در برنامه پنجم توسعه پیشبینیهای لازم برای اینکه میزان تحت پوشش جمعیت شهری در بخش فاضلاب به 42 درصد و روستایی به 8 درصد و نیز در بخش آبرسانی به روستاها به 92 درصد افزایش یابد، صورت گرفته است، افزود: مصرف سرانه آب در کشور حدود 175 لیتر در شبانهروز است که این میزان در استان زنجان 185 لیتر است.
رئوفی نژاد با اشاره به اینکه در بحث تولید آب نیز حدود 5 میلیارد مترمکعب آب برای مصارف شرب و بهداشت عمومی آحاد مردم در طول سال تولید میشود، یادآور شد: در حال حاضر میزان هدررفت آب و یا آب بدون درآمد در کشور حدود 28 درصد است افزود: با توجه به وجود شبکههای آبرسان فرسوده، حدود 20 درصد از آب تولید شده از این طریق به هدر میرود.
وی از آبرسانی به روستاها بهعنوان یکی از اقدامات مهم در صنعت آب و فاضلاب کشور یاد کرد و گفت: با احداث مجتمعهای آبرسانی در روستاها، هر مجتمع قادر خواهد بود برای چند روستا آب تولید کرده و با اهتمام به این موضوع، بدون شک در راستای رفع کردن مشکلات کمآبی در روستاها، گام بلندی برداشته خواهد شد.
نظر شما