محمودرضا آقامیری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین جلسه عمومی شورای بین المللی سزامی، افزود: این جلسه، یک جلسه عمومی شورا بود و در خصوص مسایل فنی پروژه سزامی بحث و گفتگو شد.
نماینده ایران در شورای بین المللی سزامی با بیان اینکه ایران پیشنهادات خود را در جلسات گذشته ارائه داده است، خاطر نشان کرد: نتایج این پیشنهادات تا 3 سال آینده مشخص می شود.
به گفته وی تسهیل در اخذ ویزا، برگزاری کارگاه های آموزشی در ایران بدون حضور رژیم اشغالگر قدس و صرف بودجه های پروژه های سزامی تنها برای تجهیزات و راه اندازی این پروژه از جمله پیشنهادات ایران در جلسات شورای بین المللی سزامی بود.
آقامیری همچنین به آخرین وضعیت پروژه بین المللی سزامی اشاره کرد و ادامه داد: ساختمان این پروژه تکمیل شده است و بحثهای مربوط به آموزش به طور جدی پیگیری می شود.
طرح استفاده از تابش سینکروترون برای علوم و کاربردهای تجربی در خاورمیانه یا "سزامی" ایده بین المللی است که برای نخستین بار در سال 1997 و از سوی هرمان وینیک از مرکز شتابده خطى الکترون در دانشگاه استنفورد آمریکا و گوستاف آدولف ووس از مرکز سینکروترون آلمان با هدف استفاده از تحقیقات علمی و پژوهشی برای همگرایی بیشتر ملتها و گسترش صلح ارایه شد.
این طرح با مشارکت چندین کشور خاورمیانه به راه اندازی مرکزی بین المللی موسوم به تابش "سینکروترون" در منطقه خاورمیانه ختم می شود که از چندین سال پیش و تحت نظارت دقیق یونسکو آغاز شده است. ایران نیز در این شورا عضو است و در جلسات آن شرکت می کند.
نظر شما