۱۹ تیر ۱۳۹۰، ۱۱:۰۶

«مردم‌شناسی خوانسار» منتشر شد

«مردم‌شناسی خوانسار» منتشر شد

کتاب «مردم‌شناسی خوانسار» با عنوان فرعی خوانسار در آیینه آیین‌ها و باورها، تالیف محسن نیازی توسط انتشارات سخنوران به بازار آمد.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از قسمت‌های سخن ناشر و پیش‌گفتار، فصل‌های موضوعی کتاب درباره شهرستان خوانسار آغاز می‌شود. فصل اول کتاب به تاریخچه شهرستان خوانسار، وجه تسمیه، وضعیت آب و هوایی این شهرستان  و مشاغل رایج در این منطقه پرداخته است.

آثار تاریخی و زیارتگاه‌ها و بقاع متبرکه خوانسار در فصل دوم کتاب معرفی می‌شوند. فصل سوم هم به فرزانگان و مشاهیر خوانسار اختصاص یافته است. آداب و رسوم، محرم در خوانسار، آداب و رسوم ازدواج و مراسم ویژه، عنوان‌های اصلی فصل چهارم کتاب هستند.

فصل پنجم و ششم هم به ترتیب باورهای عامیانه و مثل‌ها و ضرب‌المثل‌های خوانسار را در بر می‌گیرد. «از ترس ماردان ایژدها دکو» یکی از ضرب‌المثل‌های خوانساری است که چنین معنی می‌دهد: از ترس مار به دهان اژدها میافتد. کنایه از چاله به چاه افتادن است. یا «از دنده چپ وری سو» به معنای بلند شدن از دنده چپ است و کنایه از شخصی دارد که روز خود را با ناراحت و عصبانیت شروع کرده باشد.

اصطلاحات زبان خوانساری در فصل هفتم و موضوعات کلی فصل هشتم و پایانی کتاب عبارت‌اند از: طب سنتی و بازی‌های قدیمی، طب سنتی، بازی‌های قدیمی و منابع.

خوانسار یکی از شهرستا‌ن‌های استان اصفهان است که در شمال غرب این استان واقع شده است و از سمت شمال و شرق به گلپایگان و از سمت جنوب و غرب به شهرستان فریدن منتهی می‌شود. قدیمی‌ترین مدارکی که از سابقه تاریخی خوانسار در دست است مربوط به تاریخ مهاجرت دسته‌ای از قوم یهود به خوانسار و سرگذشت آن‌ها که به زمان سلطنت کوروش مربوط می‌شود و مدارک و گزارش‌های آن در همدان می‌باشد.

«مردم‌شناسی خوانسار» با 188 صفحه، شمارگان 1200 نسخه و قیمت 4 هزار و 500 تومان منتشر شده و به بازار عرضه شده است.

کد خبر 1355640

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha