به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فرهاد رضوانی اظهار داشت: فردی که در حال غرق شدن است علائم وحشت را نشان داده و با حرکات دست کمک می خواهد و نمی تواند روی آب بماند.
وی در خصوص نشانه های غرق شدگی گفت: فرد غرق شده لبها و گوشهایش خاکستری شده، پوست بدن سرد و بی رنگ می شود و شکم به دلیل خوردن مقادیر زیاد آب ورم می کند.
معاون اورژانس کشور، تهوع و استفراغ، خفگی، ناآگاهی، عدم تنفس، سرفه همراه با خلط صورتی و کف آلود، درد قفسه سینه و بی قراری را از دیگر علائم شایع فرد دچار غرق شدگی بیان کرد.
به گفته وی،عدم توانایی شنا کردن، طوفانی بودن دریا، افتادن در آب به دلیل شکستگی یخ،ضربه خوردن و آسیب دیدن در حین شنا کردن و شیرجه زدن از علل غرق شدگی به حساب می آید.
رضوانی به افراد توصیه کرد: با حفظ خونسردی، هر چه سریعتر با اورژانس 115 تماس بگیرند و در صورت امکان با حفظ ایمنی خود، دست فرد غرق شده را گرفته و در غیر این صورت طناب و یا چوبی درون آب بیندازید تا او را بیرون بکشند.
وی در تشریح چگونگی نجات دادن غریق، افزود: چوب و یا قایق را در کنار قربانی قرار داده از کشیدن غریق به داخل قایق خودداری کنند، زیرا احتمال برگشت قایق و افتادن هر دو در داخل آب وجود دارد.
معاون اورژانس کشور با اشاره به اینکه آب سرد می تواند منجر به افت دمای بدن بیمار شود، تأکید کرد: افراد باید دقت داشته باشند که اگر دوره غریق نجات دیده اند می توانند جهت نجات غریق وارد آب شوند، در غیر این صورت احتمال وقوع آسیب به خود آنها بیشتر خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر نیاز است که برای رسیدن به غریق شنا کنند، جلیقه نجات پوشیده و وارد آب شوند، غریق را از پشت بغل کرده و به او نزدیک شوند و سعی کنند او را آرام کنند زیرا غریق متشنج می تواند آنها را غرق کند.
رضوانی تصریح کرد: اگر تصور می کنند که ستون مهره فرد غرق شده آسیب دیده است، دستشان را زیر چانه او قرار داده و صورتش را بالا بگیرند بگونه ای که سر، گردن و بدن در یک راستا باشد.
به گفته وی، بهترین راه برای نجات غریق قرار دادن فرد غرق شده بر روی یک تخته شناور است و زمانی که غریق را از آب بیرون کشیدند، سر و گردن او را حمایت کرده و بی حرکت نگاه دارید زیرا احتمال آسیب به سر و گردن بسیار زیاد است.
معاون آموزش وحوادث اورژانس کشور در خصوص پیشگیری از غرق شدگی در کودکان، اظهار داشت: هیچگاه کودکان را در کنار ساحل تنها نگذارند و حتما شنا کردن را به کودکان بیاموزند و اجازه ندهند که به تنهایی شنا کنند.
وی بیان کرد: کودکان داخل قایق و نزدیک ساحل باید جلیقه نجات پوشیده و از نزدیک شدن به آب و دریای طوفانی همراه با کودکان خودداری کنید.
نظر شما