به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب بعد از ظهر یکشنبه در دیدار تعدادی از فراگیران بوسنیایی جامعه المصطفی العالمیه، مردم بوسنی و هرزگوین را دوست و برادر ایرانیان خواند و گفت: ایران و مردم ایران، به ویژه در سالهای جنگ بالکان همواره در کنار کشور و مردم بوسنی بودند و بیشک، شما و خانوادههایتان از زخمخوردگان آن جنگ نابرابر هستید.
وی ادامه داد: صربها خانه و مسجدهایتان را ویران کردند ولی شما هرگز تعرضی به کلیساهای آنان نداشتید.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در ادامه این دیدار راه همزیستی مسالمتآمیز مسلمانان با پیروان ادیان دیگر را تکیه بر آموزههای قرآنی و پرهیز از جنگ و مجادله با آنان و احترام متقابل دانست و در پاسخ به پرسش یکی از مهمانان مبنی بر وظیفه مسلمانان در برابر پیروان ادیان دیگر، اظهار داشت: ما باید در این زمینه پیرو راه امام خمینی(ره) باشیم، ایشان به جای دست بردن به اسلحه، روشن کردن اذهان مردم را توصیه می کردند.
وی تاکیدکرد: وظیفه ما روشنگری اذهان پیروان ادیان دیگر درباره اسلام است البته کاری سخت و نفسگیر است ولی نتیجه خوبی درپی خواهد داشت.
نواب، با اشاره به توهینهای برخی اروپاییان به پیامبر(ص) در قالب کاریکاتور، بیان داشت: دلیل اصلی این کارها، آشنایی اندک آنان با اسلام و پیامبر اکرم(ص) است و ما پیامبر(ص) را به خوبی به آنان معرفی نکردهایم، از نظر آنان مسیحیت، دین رحمت و مهربانی و اسلام دین شمشیر و خشونت است پس نمیتوان توقعی جز این از اروپاییان داشت.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی تأکید کرد: باید اسلام را به خوبی به مردم دنیا معرفی کنیم و دیدگاه آنان را درباره این دین الهی تغییر دهیم و البته این کار به زمان زیادی نیاز دارد ولی شدنی است.
وی همچنین در پاسخ به پرسش یکی دیگر از مهمانان بوسنیایی مبنی بر تفاوت کار دانشگاه ادیان و مذاهب با شرقشناسان اروپایی، بیان کرد: شرقشناسان به دنبال شناخت مردم خاورمیانه و در نتیجه، استعمار آنان و تفرقه و حکومت بر ایشان بودهاند ولی هدف ما از شناخت آنان، معرفی اسلام است زیرا تا آنان را نشناسیم نمیتوانیم خود را بشناسانیم.
نواب در ادامه به معرفی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی و اهداف شکلگیری پرداخت و با اشاره به دانشکدههای سهگانه و رشتههای تحصیلی این مرکز علمی گفت: جای دانشجویان بوسنیایی در این دانشگاه خالی است و امیدواریم در آیندهای نزدیک دانشجویانی از این کشور داشته باشیم.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، سیره و روش امام خمینی(ره) را بهترین راه تعامل با پیروان ادیان دیگر دانست.
کد خبر 1356309
نظر شما