سیدعلی کاشفی خوانساری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به موضوع تدوین منشور اخلاق نویسندگی اظهار داشت: با اصل این موضوع موافقم، اما مسیر صحیح حرکت آن روند موجود نیست. چنین منشوری را باید از طریق نظام جامع اهل قلم و نویسندگی پیگیری کرد که متاسفانه در ایران وجود ندارد.
کاشفی ادامه داد: در تمام دنیا نظامنامههایی برای مشاغل مختلف مثل پزشکی و مهندسی وجود دارد که مرام حرفهای آن شغل را تشکیل میدهد. درباره شغل نویسندگی نیز اگر سازمان نظام اهل قلم وجود داشته باشد، میتوان در آن سوگندنامههایی را نوشت که مرام حرفهای نویسندگی را مشخص کند.
وی تأکید کرد: تدوین منتشور اخلاق نویسندگی از مجرای فعالیت ادارات دولتی نمیتواند محقق شود و نیازمند برنامهریزی و پیگیری صنفی در این رابطه است.
کاشفی خوانساری در پاسخ به این سئوال که نظمهای صنفی موجود در امر نویسندگی تاکنون از عهده تدوین این منشور برنیامدهاند نیز گفت: وقتی صحبت از صنف میکنیم، منظورمان تشکیل نهادهای جامع و فراگیری است که بدون دخالت دولت و جناحبندیهای سیاسی شکل میگیرد تا کسانی که شغل آنها نویسندگی است در آن عضو شوند و هم راستا با آن مطابق قواعد و مقررات آن مجموعه یک نظام نامه تدوین شود.
وی تأکید کرد: تشکلهای صنفی موجود مثل انجمن قلم و یا کانون نویسندگان بیشتر بر اساس گرایشهای اعتقادی اعضا خود شکل گرفته است و هرگز یک نظام کاملا حرفهای و یا صنفی را برای خود متصور نبودهاند.
کاشفی همچنین گفت: در یک نظام صنفی هر کس بدون توجه به گرایش سیاسی خود میتواند عضویت داشته باشد و در چنین نظامی است که امکان تدوین منشور و نظامنامه اخلاق حرفهای امکان پذیر است.
نظر شما