۲۱ تیر ۱۳۹۰، ۱۲:۲۸

فقر تألیف در حوزه اندیشه-13/

تقلید و تکرار اندیشه‎های غربی معضل تألیف در کشور است

تقلید و تکرار اندیشه‎های غربی معضل تألیف در کشور است

مدیر مسئول فصلنامه دین و رسانه گفت: گرفتار شدن در خط کپی کردن اندیشه‎ها و تقلید کردن اندیشه‎ها بویژه اندیشه‌های تولید شده در دنیای غرب معضل اصلی تألیف در کشور است.

دکتر احمد پهلوانیان در مورد فقر تألیف در حوزه اندیشه در کشور به خبرنگار مهر افزود: ما به جای اینکه برعلوم و ادبیات کلاسیک و پیشینه دانش خود تکیه کنیم و بر اساس آنها باتوجه به نیازهای روزمان به فکر کردن بها دهیم بیشتر مشعوف و شیفته افکار غربی هستیم و از افکاری که در غرب تولید می‎شود تقلید می‌کنیم و به دام چرخه تکرار مطالب غربیها افتاده‏ایم.

مدیر مسئول فصلنامه دین و رسانه یادآور شد: بیشتر کتابهایی که در حوهز اندیشه در کشور تألیف می‎شوند بیش از آنکه تولید اندیشه باشند به نوعی تکرار و تقلید اندیشه غربیهاست. پژوهشهای بنیادین که بر اساس آن بیاندیشیم اساسا در کشور تولید نمی‏شوند و یا به آن بها داده نمی‎شود. پژوهشهای که درمؤسسه‎ها و مراکز پژوهشی کشور انجام می‏شوند دم دستی هستند که به عنوان پژوهشهای کاربردی تزیین می‎‌شوند.

این کارشناس رسانه و علوم ارتباطات یادآورشد: پژوهشهای بنیادین و دراز مدت به معنای دقیق کلمه و متکی بر اصول و روش شناسی دقیق در سیستم پژوهشی ما کمتر وجود دارد. پژوهشهایی که بر اساس نیازهای روز کشور باشند، وجود ندارد.

این محقق و پژوهشگر حوزه فقه و فلسفه اسلامی در مورد اینکه چرا اندیشمندان و محققان کشورمان ترجمه آثار غربی را به تألیف در این زمینه ترجیح می‎دهند گفت: به جهت اینکه ترجمه هم اعتبار بیشتری می‎آورد و هم ازنظر مالی و مادی سود بیشتری از تألیف برای مترجمان به همراه دارد.

این روزنامه نگار در ادامه تصریح کرد: اعتبار به این جهت که به تولید اندیشه در کشور بها داده نمی‌شود و شما اگر بخواهید کتابی داشته باشید که حاصل تولید اندیشه‏اتان باشد و ممکن است چند سالی وقت شما را بگیرد در همان سالها می‎توانید چندین کتاب معتبر را ترجمه کنید از این جهت اعتبار بیشتری به شما می‎بخشد.

وی گفت: درمورد نرخها و قیمتهای که برای کار پژوهشی و چاپ وجود دارد نرخها آنقدر پایین است که کسی ترغیب به تألیف نمی‎شود. اندیشمندان ما سالها تفکر می‎کنند تا یک اثر تألیفی خلق کنند ولی از لحاظ معیشتی آنها را در وضعیت مطلوبی قرار نمی‎دهد و به نظر می‎رسد آنها بیشتر به نحوی عمل می‎کنند که سود بیشتری و مأونه کمتری برایشان دربرداشته باشد.

کد خبر 1356898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha