به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مرضیه وحید دستجردی در پیامی به مناسبت روز جهانی جمعیت اظهار داشت: برآورد شده است که جمعیت جهان امسال به مرز 7 میلیارد نفر خواهد رسید.
وی تصریح کرد: دستیابی به اطلاعات مکفی، کاربردی و به روز، شرط اول برای هر برنامهریزی عملی است که جمهوری اسلامی ایران با تعیین استراتژیهایی چون کاهش فاصله انجام سرشماری عمومی نفوس و مسکن از 10 سال به 5 سال، انجام SDH ( بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت) و استفاده از تمام منابع غنی آماری موجود در سازمانهای فعال در سطح کشور و طراحی فعالیتهای لازم برای به اجرا درآمدن این استراتژیها، نسبت به تامین اطلاعات مورد نیاز خود اقدام نموده است.
وزیر بهداشت افزود: انجام سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال جاری، اطلاعات بسیار مناسبی را در اختیار مدیران و کارشناسان تمام سازمانهای کشور قرار خواهد داد تا نقش خویش را برای بهبود زندگی بخشی از جامعه 7 میلیاردی جهانی، که حدود یک درصد جمعیت جهان است، ایفا نمایند. همچنانکه تجزیه و تحلیل نتایج اصل از SDH این امکان را برای متولیان امر سلامت در نظام جمهوری اسلامی ایران فراهم خواهد کرد تا با آگاهی کامل از وضعیت و نیازهای سلامت ساکنان مناطق مختلف جغرافیای کشور، با تاکید بر مباحث عدالت در سلامت و توجه به عوامل اجتماعی موثر در سلامت، نسبت به کاهش فاصله موجود میان مناطق کمتر برخوردار و سایر مناطق کشور و نیز رفع نیازهای برآورده نشده همه گروههای سنی، بویژه گروههای آسیبپذیر اقدام شود.
دستجردی ادامه داد: باید تاکید کرد که توجه بیشتر به مناطق کمتر برخوردار، به معنای بیتوجهی به سایر نقاط کشور نیست. بایستی به نیازهای متفاوت تمام مناطق کشور توجه و برای هر منطقه متناسب با نیازهای آن جامعه برنامهریزی و اقدام کرد. همچنین حذف نابرابریها باید در همه مقیاسها مدنظر قرار گیرد تا با یاری خداوند در آیندهای هر چه نزدیکتر شاهد برقراری عدالت در سلامت در نقطه نقطه کشور عزیزمان باشیم.
وی گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی امر سلامت در کشور و جزئی از بدنه دولت، وظیفه خود میداند بر اساس تاکیدات شفاف و صریح دین مبین اسلام، رهنمودهای مقام معظم رهبری، مصوبات نمایندگان مجلس و اهداف برنامه پنجم توسعه در بخش بهداشت و درمان در کنار طراحی مداخلات جدید و مبتنی بر نیاز جامعه، نسبت به اعتلای شاخصهای سلامت از طریق تقویت برنامههای موجود نیز اقدامات لازم را به انجام رساند.
دستجردی افزود: کاهش بارداریهای ناخواسته، بارداریهای پرخطر و سقط، کاهش بیماریهای قابل انتقال از طریق تماس جنسی و ارتقای رضایتمندی زوجین از زندگی زناشویی در راستای تحکیم و تعالی بنیان از جمله اهداف اساسی وزارت بهداشت است که با تقویت برنامههای تنظیم خانواده و سلامت باروری قابل دستیابی است.
نظر شما