حجت الاسلام حسین علوی مهر مدیر دانشنامه قرآنپژوهی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با انتظار و منتظر واقعی اظهار داشت: یکی از مباحثی که در رابطه با امام زمان(عج) مطرح است بحث انتظار است که ابعاد و تکالیفی را برای ما به دنبال دارد.
وی افزود: در روایات تأکید شده است، “انتظروا الفرج ولا تیاسوا من روحالله"، انتظار فرج بکشید و از رحمت خدا ناامید نشوید(امیرالمؤمنین) ؛ چرا که امید به آینده نتایج و ثمرات مثبتی به دنبال خواهد داشت.
علوی مهر با تأکید بر اینکه در آموزه های اسلامی امر به انتظار مورد تأکید قرار گرفته است گفت: در روایات آمده است" محبوبترین اعمال انتظار فرج است و یا در روایتی از امام سجاد آمده است بزرگترین عمل انسان انتظار فرج است.
وی اضافه کرد: انتظار عمل نیست اما نفس روحیه انتظار جر اعمال برتر شناخته شده است و به طور قهری آثار و تبعات مثبتی در فرد و جامعه برجای می گذارد. امید به آینده یکی از مهمترین آثار انتظار است. انسان در حرکت ، کوشش و تلاشهای خود می تواند یک آینده روشن برای خود ترسیم کند و ناامیدی در زندگی خود راه ندهد که این امر نیز در روایات آمده است .
مدیر دانشنامه قرآن پژوهی با اشاره به اینکه دومین ویژگی منتظر اصلاح گری است، گفت: منتظر باید خود و جامعه را اصلاح کند. همانطوری که در دعا از جمله دعای افتتاح آمده است: " ما در دولت کریمه امیدوار هستیم که اسلام و مسلمین را عزت بخشی و نفاق و منافقین را منکوب سازی و ما را در آن دولت از زمره خوانندگان به سوی اطلاعت تو و از برندگان به سوی راه خود قرار دهی".
وی در ادامه با با تأکید براینکه این پرسش که آیا این دعا تنها با اصلاح گرایی تحقق می یابد و یا نیازمند تلاش و کوشش ما است گفت: باید در راستای مصلح جهانی حرکت کنیم و به سومین اثر که تلاش برای پویایی و پیشرفت در تمام عرصه ها است توجه داشته باشیم. کسانی که منتظر هستند همواره باید در تلاش و تکاپو باشند تا فرهنگ ناب مهدویت را از آنچه امروز علم می نامیم به عینیت در آورند .
حجت الاسلام علوی مهر تأکید کرد: هر مؤمنی که در مکتب انتظار درس خوانده باید تمام کوشش خود را برای رسیدن به زندگی پویا اختصاص دهد.
علوی مهر آمادگی برای ظهور را مجموعهای از تحرک آفرینی و امید بخشی و اصلاح گری دانست و گفت: این آمادگی، منتظر راستین را به این سو هدایت می کند و از آنجا که وقت ظهور برای ما ناپیدا است همواره باید خود را واجد شرایط ظهور کرده و بستر آن را در درون خود آماده کنیم.
نظر شما