به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مرکز منطقه ای علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در مراسم امضای این تفاهمنامه با دانشگاه تبریز، گفت: با اجرایی شدن مفاد این تفاهم نامه زمینه دسترسی دانشگاه تبریز به اطلاعات علمی و پژوهشی بعنوان یکی از 10 دانشگاه برتر کشور تسریع و تسهیل می شود.
جعفر مهراد با اشاره به جایگاه مهم دانشگاه تبریز در بین دانشگاه های کشور، اظهار داشت: طبق ارزیابی مرکز منطقه ای علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام عملکرد پژوهشی، تحقیقاتی و علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی، با امضای این تفاهم نامه و برقراری ارتباط با این مراکز، دانشگاه تبریز می تواند از امکانات این موسسات برای ارتقای سطح فعالیتهای خود بهره گیرد.
وی با اشاره به اینکه این دو موسسه با 40 کشور جهان و 57 کشور اسلامی ارتباط دارد، اظهار داشت: با توجه به توان علمی دانشگاه تبریز و موقعیت جغرافیایی آن ضرورت گسترش ارتباطات بین المللی این دانشگاه بیش از پیش احساس می شود و انعقاد این تفاهم نامه می تواند شکافهای ارتباطات موجود را رفع و با ارایه راه حلهای علمی نقش دانشگاه تبریز را در عرصه جهانی افزایش دهد.
مهراد با اشاره به سیاست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارزیابی و بهاء دادن به رتبه بندی دانشگاهها، گفت: رتبه بندی دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور از اولویت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و خوشبختانه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام این رتبه بندی را از سال گذشته آغاز کرده و با اولویت دادن به علم، فنآوری، نوآوری و پژوهش در این ارزیابی رسیدن به اهداف سند چشم انداز کشور در دستور کار قرار گرفته تا بتوانیم جایگاه واقعی جمهوری اسلامی ایران را در عرصه علم و آموزش بدست آوریم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته براساس ارزیابی صورت گرفته 10 دانشگاه برتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پنج دانشگاه برتر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعیین شده اند، گفت: با این انتخاب و بر اساس معیارهای علمی صورت گرفته تلاش بر این است که به این دانشگاه ها برتر توجه بیشتری شود.
جعفر مهراد پژوهش و فناوری، آموزش و یادگیری، تسهیلات، تاثیرگذاری اجتماعی و ارتباطات بین المللی از جمله معیارهای این ارزیابی عنوان کرد و گفت: براساس تصویب مجلس در قالب قانون برنامه پنج ساله پنجم و ابلاغ آن از سوی دولت بودجه های خاص حمایتی علاوه بر بودجه های جاری به این دانشگاه های برتر اختصاص خواهد یافت تا این دانشگاهها بتوانند روند توسعه ای خود را به شکل بهتری ادامه دهند.
وی با بیان اینکه رتبه بندی دانشگاهها موجب افزایش رقابت میان مراکز علمی شده و توسعه فعالیتهای آنها را فراهم آورده است، گفت: دانشگاه تبریز به عنوان بزرگترین دانشگاه شمالغرب کشور با قرار گرفتن در بین 10 دانشگاه برتر از موقعیتهای متمازی در این زمینه برخوردار بوده که با توجه به پتانسیلهای موجود و موقعیت جغرافیایی منطقهای خود می تواند روند رشد و توسعه خود به شکل بهتری ادامه دهد.
همین گزارش حاکی است در ادامه این مراسم تفاهمنامه همکاری دانشگاه تبریز با مرکز منطقه ای علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به امضای سید محمد تقی علوی رئیس دانشگاه تبریز و جعفر مهراد رئیس مرکز منطقه ای علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام رسید.
نظر شما