۲۱ تیر ۱۳۹۰، ۸:۳۷

گزارش خبری/

نشست دمشق در غیاب اپوزسیون/ دیدگاه های مخالفان و اندیشمندان

نشست دمشق در غیاب اپوزسیون/ دیدگاه های مخالفان و اندیشمندان

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: سوریه در تلاش برای حل بحران موجود در این کشور نشستی را بدون مشارکت اپوزسیون برگزار کرد که با دیدگاه های متفاوت مخالفان و اندیشمندان سوری مواجه شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های خارجی، سوریه روز گذشته شاهد نشستی در راستای حل بحران فعلی این کشور در دمشق بود. در این نشست که امروز نیز ادامه دارد 200 تن از شخصیت های دولتی و نمایندگان پارلمان که اغلب آنها را شخصیت های فرهنگی، هنری و مستقل تشکیل می دهند حضور دارند.

در این نشست نقش گفتگوی ملی در حل و فصل بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی سوریه و اصلاح برخی مواد قانون اساسی این کشور و تصویب قوانین مربوط به احزاب، انتخابات و رسانه ها مورد بررسی قرار می گیرد.
یکی از مهمترین اصلاحات قانونی متعلق به ماده 8 قانون اساسی سوریه است که به موجب آن حزب بعث منحصرا تنها حزب حاکم در این کشور به شمار می رود.
 
"فاروغ الشرع" نماینده رئیس جمهور سوریه در ابتدای این نشست اظهار داشت: گفتگوهای ملی به تشکیل نظام سیاسی چند حزبی و دمکراتیک منجر خواهد شد. در این نظام همه شهروندان مساوی خواهند بود و در آینده کشورشان سهم خواهند داشت. این یک منت یا امتیاز دهی از سوی دولت نیست. وی در عین حال به این موضوع اعتراف کرد که نتیجه بخش بودن این نشست با شک و تردید همراه است.
 
دولت سوریه در این رابطه اعلام کرد که این نشست مقدمه ای برای گفتگوهای ملی سوریه محسوب می شود و این در حالی است که مخالفان، نشست مذکور را مورد انتقاد قرار دادند و نظام سوریه را به فریبکاری متهم کردند.
 
 
"عامر الصادق" نماینده اتحادیه هماهنگی مخالفان در این رابطه ضمن بی فایده بودن نشست مذکور آن را توهین به خون کشته شدگان اعتراضات سوریه توصیف کرد و حاضران در نشست را اتباع و دوستان نظام حاکم قلمداد کرد.
 
"فایز ساره" نویسنده مخالف سوری نیز خاطرنشان کرد: سخن گفتن و وعده دادن به تنهایی کافی نیست و حسن نیت نظام را ثابت نمی کند. "میثم مالح" یکی دیگر از مخالفان نیز نظام حاکم در سوریه را فریبکار توصیف و این پرسش را مطرح کرد آیا می توان با نظامی که مردم را می کشد گفتگو کرد؟
 
"هیثم مناع" یکی از فعالان سوری در پاریس در این رابطه اظهار داشت: گفتگوها در شرایط مناسبی برگزار نمی شود چرا که تفاوت فاحشی میان دیدگاه های جوانان سوری و نظام سرکوبگر سوریه وجود دارد.
 
 "الطیب تیزینی" اندیشمند سوری نیز توقف فوری کشتار معترضین را خواستار شد و اعلام کرد که مردم سوریه خواهان دولت مدنی هستند نه نظامی و امنیتی و این یک شرط بدون جایگزین است.
 
"محمد حبش" عضو پارلمان سوریه نیز در تحلیل اوضاع فعلی سوریه اظهار داشت: آنچه اکنون در سوریه رخ می دهد نتیجه توطئه های [خارجی] است اما 80 درصد رویدادهای فعلی نتیجه نفرت داخلی ناشی از کشتار و سرکوب مردم توسط نیروهای امنیتی است. مردمی که اکنون خواستار پایان حکومت حزب بعث هستند.
 
"بثینه شعبان" مشاور اطلاع رسانی و سیاسی سوریه نیز از عدم مشارکت مخالفان در نشست مذکور انتقاد کرد و از گروه های مخالف خواست که به جای کمک های خارجی نقش مثبتی در کشور ایفا کنند.
کد خبر 1357325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha