به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الجزیره عربستان، در پی تقسیم سودان به دو بخش شمالی و جنوبی این کشور 25 درصد از مساحت خود را از دست داد.
بر این اساس، سودان که پیش از این نخستین کشور بزرگ عربی محسوب می شد هم اکنون به جایگاه سوم این رده بندی سقوط کرده است.
سودان پیش از جدایی بخش جنوبی اش 2 میلیون و 500 کیلومتر مربع مساحت داشت که پس از جدایی سودان جنوبی مساحت آن به یک میلیون و 881 کیلومتر مربع رسید.
همچنین پیش از این سودان با اوگاندا، کنیا و کونگو دموکراتیک مرز مشترک داشت که هم اکنون تنها بخش جنوبی اش با این کشورها هم مرز است.
ایجاد صد و نود سومین کشور جهان همچنین با حاشیه های دیگری هم روبرو بود. روزنامه الخبر عربستان در گزارشی نوشت: در روز اعلام تشکیل جنوب سودان برخی از جوانان در مناطقی پرچم اسرائیل را به اهتزاز درآوردند که در نوع خود حرکتی جالب و معنادار محسوب می شود.
این در حالی است که "جان سالوا" یکی از پسران "سالوا کر" رئیس جمهور سودان جنوبی اخیرا با سفر به خارطوم مسلمان شده است. وی پس از این اقدام نام "محمد" را برای خود انتخاب کرد و از پدرش نیز تقاضا کرد که به اسلام گرایش پیدا کند.
خاطرنشان می شود خانواده سالوا کر مسیحی بوده و در جنوب سودان سکونت دارند. این در حالی است که گزارش منابع آگاه نشان می دهد که رژیم صهیونیستی و آمریکا خوشحالترین بازیگران فرامنطقه ای از تقسیم بزرگترین کشور عربی هستند.
گزارشها نشان می دهد واشنگتن و تل آویو طرحهای بلندمدتی را در پس پرده تقسیم این کشور دنبال می کنند. بر این اساس آنان در نهایت هدف استیلا بر منابع سرشار نفتی جنوب سودان را در نظر گرفته و برای آن از هر گونه اقدامی استقبال می کنند.
از سوی دیگر، تلاش برای ایجاد پایگاههای نظامی در یکی از مهمترین مناطق استراتژیک آفریقا از اهداف بلندمدت غربیها است. به طور کلی تحلیلگران سیاسی آینده تقسیم سودان را روشن نمی بینند و از سناریوهای خطرناک آمریکا برای این منطقه خبر می دهند.
نظر شما