اصغر مهاجری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد رشد منفی جمعیت کشور طی سالهای آینده افزود: در صورتیکه فرض کنیم آمار ثبت احوال کشور درست است رشد منفی جمعیت طی چهار یا پنج سال آینده رخ نمی دهد و نیاز به یک دوره طولانی تری دارد.
وی با اشاره به اینکه براساس پیش بینی ثبت احوال مبنی بر اینکه هر خانواده کمتر از دو فرزند دارد، گفت: بر اساس این پیش بینی چند نکته را می توان متذکر شد یکی اینکه جامعه و حوزه های اجتماعی بدون توجه به برخی شعارهای سیاسی و برنامه ریزی های رسمی دولت و با توجه به واقععیتهایی که خانواده ها و شهروندان درک می کنند سیاستهای خود را تنظیم می کنند.
این جامعه شناس تاکید کرد: نکته دوم اینکه هزینه فرزند آوری و نگهداری از فرزند بسیار زیاد است بطوریکه خانواده ها نمی توانند هزینه های معیشت، آموزش، مسکن، بهداشت و مسائل تربیتی بیش از دو فرزند خود را تامین کنند به همین دلیل روی می آورند به کنترل جمعیت آن هم به صورت خودکار. این درحالی است که در گذشته هزینه های نگهداری فرزند کم بود و خانواده ها فرزندان بیشتری داشتند.
به گفته مهاجری، هنگامی که مردم و حلقه های اجتماعی خود تصمیم گرفته و برنامه ریزی می کنند نشاندهنده این امر است که برنامه ریزان و مدیران جامعه یا از مردم جدا هستند و یا اینکه از مشکلات غافلند.
وی با اشاره به اینکه کاهش نرخ رشد جمعیت نسبت به سالهای قبل نشاندهنده این است که سبک و جهت گیری جدیدی در زندگی مردم در حال رخ دادن است، اظهار داشت: در حال حاضر خانواده ها به فرزندان خود بیش از گذشته توجه می کنند و سبک زندگیها نسبت به گذشته تغییر کرده است.
این استاد دانشگاه در مورد خطرات نرخ رشد منفی جمعیت تاکید کرد: رشد صفر و منفی شدن نرخ جمعیت در صورتیکه مسئولان برای آن برنامه ریزی داشته باشند نگران کننده نیست و مشکلی ایجاد نمی کند.
نظر شما