۲۲ تیر ۱۳۹۰، ۱۲:۱۸

معرفی مشاهیر ایرانی -7/

بخشی از بحران هویت ما ناشی از عدم شناخت مفاخر ایران زمین است

بخشی از بحران هویت ما ناشی از عدم شناخت مفاخر ایران زمین است

دانشجوی دوره دکتری فلسفه دانشگاه تهران براین باور است که اگر بتوانیم اندیشه‏های مفاخرکشور را بازسازی و بازیابی کنیم قبل از اینکه در دنیای مدرن حرفی برای گفتن داشته باشیم به هویت خودمان کمک کرده‏ایم.

زهرا مبلغ در مورد فعالیتهای صورت گرفته درباره معرفی مشاهیر و مفاخر ایران زمین به جهانیان به خبرنگار مهر گفت: هنوز عزم جدی برای این کار در کشور در میان نیست. فعالیتهای مناسبی که برای این کار باید صورت می‎گرفت و یا بگیرد هنوز انجام نشده است . برای این کار باید یک اراده جدی باشد و بعد هم یک ساختار خاصی لازم است برای اینکه در دنیای مدرن امروز بتوانیم مفاخر و مشاهیر در حوزه‎های مختلف بشناسانیم.

وی افزود: از یک طرف دنیا آنقدر مدرن شده که برخی مفاخر قدیمی ما که الان هم فکرشان زنده است براحتی نمی‎توان افکارشان را شناخت. باید یک زبان و منطق جدید برای بیان آثار و افکار آنها ساخته شود و افکارشان به زبان امروزی بیان شوند. از طرفی دیگر هم تأثیری که باید اندیشه‎های آنان در دنیای امروز داشته باشد نیاز به کاوش و بررسی دارد.

مبلغ در مورد راهکارهای معرفی اندیشمندان به جهان گفت: باید با همکاری سازمان گردشگری و دو وزارت ارشاد و علوم، گروههای پژوهشی بسیار خبره تشکیل شوند تا اولا یکسری از مفاخر و نامها را تعیین کنند سپس روی بازسازی فکر آنان به زبان امروزی همت بگمارند. کارکردن روی اندیشه‎های این مفاخر کار میان مدت نیست بلکه خیلی کاربر است و تا کنون این کار صورت نگرفته است.

این محقق و پژوهشگر حوزه علوم قرآنی و فلسفه درمورد تأثیر اقدام شایسته در این زمینه در جهان و معرفی فرهنگ ، هویت و تاریخ ایران زمین به جهانیان هم گفت: بخش بزرگی از بحران هویت ما ناشی از عدم شناخت بزرگان و مفاخر فرهنگی‎ است اینکه اینها را نمی‏شناسیم و یکهو و ناگهانی وارد دنیای مدرن شدیم. در واقع دنیای مدرن به ما هجوم آورده و ما بدون اینکه یک تکیه‏گاه تاریخی داشته باشیم در این دنیای مدرن غرق شده‎ایم.

این کارشناس علوم قرآنی یادآورشد: شاید بزرگترین کمک و دستاورد شناخت مفاخر، برای خودمان باشد اینکه با این مفاخر و پشتوانه فکری که داریم  بدانیم در کجای دنیا باید بایستیم.

کد خبر 1357614

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha