۲۱ تیر ۱۳۹۰، ۱۳:۴۹

ناصربخت:

نمایشگاه عروسکهای نمایشی در راستای رسیدن به موزه دائمی تئاتر برپا می شود

نمایشگاه عروسکهای نمایشی در راستای رسیدن به موزه دائمی تئاتر برپا می شود

مشاور دبیر جشنواره سنتی آئینی برپایی نمایشگاه البسه، اسناد و عروسکهای نمایشی را در راستای رسیدن به موزه دائمی تئاتر در کشور عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در بخشی دیگری از نشست خبری جشنواره سنتی آئینی محمود عزیزی درباره جشنواره سنتی آیینی گفت: در گذشته اطلاعات ما درباره نمایش‌های آیینی به چند کتاب و مقاله محدود می‌شد، اما امروز ما می‌دانیم که ریشه عروسک به کجا بازمی‌گردد و حتی هرودوت هم از عروسک ایران باستان نام برده است. بنابراین هنرهای نمایشی در کشور ما سابقه طولانی دارد.

یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره در ادامه توضیح داد: همزمان با برگزاری جشنواره برنامه "پیمایش در تئاتر" در تماشاخانه‌های قدیمی برگزار می‌شود که به نوعی یک تور نمایشی و شناخت شناسی تئاتر و تالارهای تهران است. همچنین قرار است بولتنی به سبک و سیاق اولین روزنامه نمایشی که در ایران وجود داشته است، منتشر شود.

وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره پیش فروش بلیت وجود ندارد و علاقمندان می‌توانند به صورت روز فروش از طریق گیشه هر سالن بلیت هر نمایش را دریافت کنند. بخش عمده‌ای از برنامه‌های جشنواره در فضای باز انجام می‌گردد و بهترین فرصت برای استفاده رایگان از جشنواره است. همچنین از سوی ستاد جشنواره به دانشجویان و فارغ التحصیلان آکادمیک بلیت با 50 درصد تخفیف فروخته می‌شود.

عشیری افزود: پنج جلد کتاب نفیس در طول جشنواره منتشر می‌شود و همچنین هفت شماره بولتن جشنواره در طول برگزاری در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد. همچنین کارنمای جشنواره امسال در سبک و سیاق متفاوت منتشر می‌شود. بخش پاتوق سنتی کودکان که توسط افسانه زمانی مدیریت می‌شود و برنامه‌های متفاوتی از جمله نقالی و اجرای تعزیه و خیمه شب بازی توسط کودکان هشت تا دوازده سال از دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره است.

در ادامه مراسم ناصربخت مشاور دبیر جشنواره گفت: توری که قرار است در تهران برگزار شود در راستای رسیدن به موزه تئاتر و فعال کردن تالارهای قدیمی تئاتر است. در ایام جشنواره ما مرکز بازآفرینی نمایش‌های آیینی سنتی را در سرچشمه در یکی از خانه‌های سنتی برپا می‌کنیم.

عزیزی در ادامه این نشست عنوان کرد: جشنواره سنتی آیینی متعلق به همه ملت ایران و همه مسئولان فرهنگی و همه مردم است. پس بهتر است دلمان برای خودمان بسوزد. تفاوت موزه تئاتر با موزه سینما این است که همه اشکال میراث فرهنگی نمایشی ما باید به صورت زنده حفظ شود. در واقع این موزه حفظ میراث فرهنگی زنده هنرهای نمایشی است که باید به صورت مداوم زاد و ولد کند.

پیمان شریعتی دبیر اجرایی جشنواره که در کنفرانس حضور داشت درباره بودجه امسال جشنواره گفت: بودجه دوره پیش 580 میلیون تومان بوده است و امسال به خاطر بخش‌هایی که اضافه شده و همچنین به خاطر حضور آقای عزیزی افزایش 25 درصدی پیدا کرده است که البته با توجه به تورم نسبت به دو سال قبل مبلغ زیادی نیست. البته بودجه بخش تولید آثار نمایشی از بودجه جشنواره تامین نمی‌شود و از مرکز این هزینه را دریافت می‌کند.

وی ادامه داد: جابجایی بودجه جشنواره از انجمن هنرهای نمایشی به انجمن توسعه هنرهای معاصر باعث تاخیر در پرداخت قراردادها شد، اما از این هفته همه گروه‌ها 50 درصد کمک هزینه‌شان را دریافت کردند و این تاخیر جبران شده است.

عزیزی توضیح داد: متاسفانه ما در شرایطی نیستیم که بتوانیم همه نیازها به درستی برآورده کنیم و مثلاً نمایش‌ها را به صورت رایگان به نمایش بگذاریم. ارتباط نمایش‌های آیینی سنتی با مردم بسیار تنگاتنگ است و این وظیفه مسئولان فرهنگی شهر تهران است که این رابطه را حفظ کند. مشکل اصلی ما عدم تفاهم و درک متفاوت نسبت به هنرهای نمایشی است. اگر ما صندلی سنت را از دست بدهیم صندلی مدرنیته مناسبی نصیبمان نمی‌شود. بعد از این همه سال مردم ما هنوز مشتاق دیدن نمایش‌های سنتی هستند. 

کد خبر 1357748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha