به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت 15 نامآور درگذشته در سال 89 عصر سهشنبه 21 تیر با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود زریبافان معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید، فریدون عباسی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، حجتالاسلام والمسلمین سید مصطفی محقق داماد رئیس هیئت مدیره بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار، حجتالاسلام والمسلمین محمد جواد ادبی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و خانوادههای 15 نامآور درگذشته در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی در این برنامه گفت: قدردانی به موقع و به جا از مفاخر، به خصوص در زمان حیاتشان، موجب انسجام بیشتر در وحدت ملی میشود و بزرگداشت گذشتگان هم برای حاضران و جوانان امیدبخش است. من بیش از 16 سال با شهید شهریاری بودم و نزدیک به 34 سال سا شهید مسعود علیمحمدی همراه و همکلاس بودم. این دو شهید ویژگیهای مشترکی داشتند. در عین حال که عالم بودند، عابد هم بودند و به عبادتشان توجه ویژهای داشتند. هر دو محصول تربیت انقلاب و نظام اسلامی بودند.
مبارزه جدید دشمن، مرعوب کردن چهرههای علمی ماست
وی افزود: این دو شهید تحصیلاتشان را از دبستان تا پایان دانشگاه داخل کشور گذراندند و با توجه به امکانات کشور توانستند به درجه استاد تمامی یا پروفسوری برسند. این یعنی ما توانستهایم در بخش آموزش و پژوهش امکانی را فراهم کنیم تا افرادی که دارای هویت ملی و اعتقادات اسلامی هستند، از امکانات بهره ببرند و کشور را بسازند. اما چرا این دو تن حذف شدند؟ این یک مبارزه است که با ما آغاز شده است. چون ما در این دو تن موفقیتهایی دیدیم که نشاندهنده عزم ملی ماست و مشخص شد میخواهیم علیرغم همه فشارها کشور را بسازیم که مخالفان نظام مبارز جدید خود را در این زمینه آغاز کردند و آن مرعوب کردن چهرههای علمی ماست. چون متوجه شدند رشد علمی ما، باعث تثبیت سرزمین ما خواهد شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: دکتر شهریاری با اینکه فردی فنی و دارای لیسانس مهندسی برق و دکترای انرژی هستهای بود، به عنوان یکی از اعضای جامعه فرهنگی ما معرفی میشود. دلیل این موضوع این است که جنبههایی از شخصیت او برای ما ناشناخته است و کمتر کسی به ابعاد مذهبی و فرهنگی شهریاری واقف است. او بدون این که تحمیلی برای کسی داشته باشد یا مزاحم کسی شود، نماز اول وقتش را ترک نمیکرد. همین انسان با همین بعد عبادی، در ریاضی بسیار قدر بود و با فلسفه و عرفان آشنایی داشت.
افرادی را از دست دادیم که میتوانستند ثمرات بیشتری برای کشور داشته باشند
عباسی گفت: شهریاری با ادبیات آشنایی داشت و اشعار پروین اعتصامی را با علاقه میخواند. اشعار شهریار را دوست میداشت چون خودش آذریزبان بود. بنابراین با وجود این ابعاد وجودی، شهریاری یکی از افرادی است که میتوان به عنوان یک عامل وحدت به او نگریست. من نفر سومی بودم که قرار بود ترور شوم ولی از انفجار نجات پیدا کردم. خدا زندگی دوباره به من بخشید که شاید روزی راه و روش این شهیدان را ادامه بدهم و دربارهاش صحبت کنم. اما به اختصار بگویم که ما افراد بزرگی را از دست دادیم که میتوانستند ثمرات بیشتری برای این آب و خاک داشته باشند.
مسعود زریبافان هم در این برنامه گفت: جنس کاری که این بزرگان در کشور انجام دادند، از جنس ایثار و شهادت است. کسی به جایگاه بالا نمیرسد؛ مگر اینکه از رفاه و آسایش خودش بگذرد و قدم در راهی بگذارد که فکر میکند راه صواب است. قطعا دانشمندان ما از جنس ایثار بودند.
نظر شما