به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با تکمیل مرحله به مرحله ساخت کارخانه NGL خارگ، عملیات لوله گذاری دریایی سکوی میدان نفتی مشترک فروزان تا جزیره خارگ توسط کشتی لوله گذار ابوذر یکهزار و 200 در خلیج فارس ادامه دارد.
بر این اساس تاکنون حدود 46 کیلومتر از لوله گذاری دریایی این پروژه به پایان رسیده است و پیش بینی می شود تا پایان شهریور ماه اجرای این طرح فراساحلی به پایان برسد.
در حال حاضر با حضور کشتی غول پیکر لوله گذار ابوذر به طور متوسط روزانه یک کیلومتر لوله گذاری زیر دریایی بین میدان نفیت فروزان و جزیره خارگ انجام می شود.
عملیات اجرایی ساخت کارخانه NGL خارگ از سال 1385 تاکنون در حال انجام بوده و پیش بینی می شود با تکمیل این پروژه به طور متوسط روزانه حدود 600 میلیون فوت مکعب گاز همراه از سکوهای نفتی بهرگانسر، سروش، نوروز، فروزان، ابوذر، خارک و میادین دورود یک، دو جمع آوری و مورد بازیافت قرار گیرد.
با اجرای این طرح گازهای همراه تولید شده در سکوهای میادین نفتی بهرگانسر، سروش و نوروز از طریق یک خط لوله به سکوی نفتی ابوذر منتقل و سپس به همره گازهای همراه این سکوی دریایی و میادین دورود و فروزان در کارخانه NGL خارک پالایش و مورد استفاده مجدد قرار می گیرد.
بر اساس گزارشهای شرکت ملی نفت ایران سالانه به طور متوسط حدود 240 میلیارد فوت مکعب گازهای همراه در میادین نفتی خلیج فارس می سوزد که با ساخت و اجرای همزمان 2 پروژه NGL در برنامه پنجم توسعه باید حجم گازسوزیهای ایران به صفر کاهش یابد.
در همین حال پیشتر سعید ازکات رئیس برنامهریزی و هماهنگی تعمیرات تولید شرکت نفت فلات قاره با اشاره به جمع آوری روزانه 258 میلیون متر مکعب گازهای همراه از میدان مشترک نفتی فروزان، گفته بود: با اجرای این پروژه NGL، گاز همراه نفت در این میدان مشترک نفت نمی سوزد.
نظر شما