دکتر محسن جوادی در مورد فعالیتهای صورت گرفته از سوی ایران برای معرفی مفاخر و مشاهیر ایرانی به جهانیان به خبرنگار مهر گفت: در مورد مفاخر قدیم و جدید فرق میکند. در خصوص مشاهیر گذشته یکسری فعالیتهایی صورت گرفته اما نه اینکه از سوی ما انجام گرفته بلکه عمق و پهنای اندیشه و افکار این مشاهیر باعث شده خود به خود عدهای بیایند و از گوشه و اطراف جهان به شناسایی و شناساندن این نخبگان فرهنگی به دیگر بلاد کوشش کنند. اما یک نهادهایی علمی و فرهنگی که متولی این کار باشد نداشته و نداریم. این مشاهیر بطور طبیعی و به دلیل کنجکاوی و جستجوی دانش علاقمندان به علم بطور طبیعی درهان شناخته شده هستند.
این استاد گروه فلسفه دانشگاه قم در مورد مفاخر معاصر نیز اظهار داشت: ما برای شناساندن مفاخر جدیدمان هم نهادهای خاصی که متولی این کار باشند نساختهایم و کار خاصی برای معرفی آنها انجام ندادهایم. از جمله میتوان به علامه طباطبایی اشاره کردکه مفسر بسیار برجسته قرآنی است که علاقمندانی از خارج آمدند و درمقالههایی ایشان را به جهانیان معرفی کردند.
این استاد گروه فلسفه دانشگاه قم درباره راهکارهای معرفی مشاهیر ایرانی به جهانیان گفت: باید یک کارگروه خیلی خوب و فنی و حرفهای تشکیل شود و اندیشمندانی بنشینند اقتضائات و نیازهای آنطرف را بشناسند و تطبیق دهند که کدام متفکر ایرانی خلأ یا نیازهای فکری کنونی آنها را میتواند بهتر پاسخ دهد. بنشینند آثار و افکار آنان را به زبانهای مطرح جهان یعنی انگلیسی و عربی که بیشتر خواننده دارند ترجمه و شرح و بسط دهند و به صورتهای مختلفی این اندیشهها را رواج دهند.
این استاد دانشگاه یادآورشد: کم کم خود آنها به این مطالب علاقمند میشوند و جرقه اولیه در ذهنشان زده میشود و گامهای بعدی را دیگر نمیخواهد ما برداریم خودشان برای شناختن و شناساندن این مشاهیر پیشقدم و پیشرو میشوند.
جوادی در مورد اینکه اقدام شایسته در این زمینه چه تأثیری در شناساندن هویت و فرهنگ و تاریخ ایران زمین در سطح بین المللی خواهد داشت گفت: همه تاریخ، هویت و فرهنگ ما همین نوابغ و مفاخر فرهنگی کشورمان هستند. بهترین راه معرفی هویت و فرهنگ و تاریخ ما به جهانیان معرفی افکار و اندیشههای این نخبگان درسطح بین المللی است.
نظر شما